Brigáda DPP/DPČ/OBZP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Brigáda DPP/DPČ/OBZP
Dobrý den, docela se ztrácím v DPP a DPČ.
Pročetla jsem spoustu článků, ale v každém jsem se dozvěděla vlastně něco úplně jiného.
Momentálně odcházím z VŠ, tedy ztrácím status studenta, ale nechci hned naskočit na HPP. Zároveň nechci být zbytečně na ÚP, pokud je to možné. Proto má to otázka zní.
Je možné pracovat na jeden z těchto typů smluv, s tím že by za mě zdravotní, popř. sociální platil zaměstnavatel? Nebo pokud bych byla jako OBZP, jakou nejvyšší částku si mohu vydělat, na jakou smlouvu a co musím vše odvádět?
Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ty jsi nepřečetli vůbec nic, nelži nám tady. Jelikož v každém článku je u těchto dohod uveden jasně limit u kterého už soc. a zdrav. bude platit zaměstnavatel.
A jako OBZP si můžeš vydělat kolik chceš a kde chceš. Jen si zdravotní musíš zaplatit sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
A jako OBZP si můžeš vydělat kolik chceš a kde chceš. Jen si zdravotní musíš zaplatit sama.
No, tohle logicky nemuze byt pravda, ze… Protože ve chvili, kdy prekroci limit pro ucast na pojisteni ze zavisle cinnosti, tak prestava byt OBZP a zdravotní si uz nemůže platit sama, ale jde pres zamestnavatele.
Ale s tim neprectenim niceho souhlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius Dobrý den, nemám za potřebí Vám lhát, svědomí mám čisté. Jednoduše tomu asi jen nerozumím, netřeba hned útočit.
Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Dobrý den, jak jsem řekla.. nelžu.
Jde mi teď tedy o to, kdybych byla OBZP a třeba jeden měsíc vydělala více. A platil by to za mě zaměstnavatel a další měsíc já, jestli to tak je možné nebo je potřeba si nějak hlídat výdělek.
Děkuji za odpověď a popř. i za tu další
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Potrebujiporadit píše:
Jde mi teď tedy o to, kdybych byla OBZP a třeba jeden měsíc vydělala více. A platil by to za mě zaměstnavatel a další měsíc já, jestli to tak je možné nebo je potřeba si nějak hlídat výdělek.
Fakt končíš VŠ? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, tohle logicky nemuze byt pravda, ze… Protože ve chvili, kdy prekroci limit pro ucast na pojisteni ze zavisle cinnosti, tak prestava byt OBZP a zdravotní si uz nemůže platit sama, ale jde pres zamestnavatele.Ale s tim neprectenim niceho souhlas.
Jako teoreticky ano, ale pořád tu máš možnost mít 15× DPP po 8000,– např u různých zaměstnavatelů. ![]()
@Potrebujiporadit píše:
Ano je to možné. Při překročení si to sám hlídá zaměstnavatel a že bylo placený nebo musíš sama, to si hlídá ty. Ale nevidím jediný důvod. Proč bys nemohla hnedka jít na mnohem pohodlnější HPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius To mas, ale neni to bez omezení
je tam to omezeni, ze musis mit tech 15 zamestnavatelu… Ale jinak všeobecně rozhodne souhlasim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit