Vadila by vám tato práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.2.23 16:35

Vadila by vám tato práce?

Nedávná diskuze o nemocniční lékárně a zánětu šlach mě trochu podnítila k přemýšlení. Jsem Diplomovaný farmaceutický asistent a pracuji v nemocniční lékárně v Praze. Velmi mi vyhovují výhody státního zaměstnavatele a v tomto ohledu jsem spokojená. Co mi moc nevyhovuje je náplň práce. Pracuji na oddělení skladových zásob, kde se v podstatě dělá příjem léků a jejich příprava na výdej na recept a na jednotlivá oddělení nemocnice. Stručně řečeno jsem náplní v podstatě skladnice, ale kromě sanitárek a uklízeček tu musíme mít všichni SŠ nebo VOŠ oboru farmaceutický asistent (magistry nepočítám). Nechci rozdělovat práce na podřadné, to ne. Jen mi někdy přijde, že jsem studovala poměrně těžkou školu a vlastně v podstatě dělám skladnici a cítím se trochu méněcenně, když se mě někdo ptá, co vlastně dělám. Vadila by Vám taková práce? Řetězové lékárny mi svou podstatou moc nevyhovují, zde se mi líbí volné víkendy, pracovní doba do 15h (s dětmi ideal), líbila by se mi třeba laborka nebo jiná pozicie, ale žádné jiné volné nejsou a holky se tu zdaleka do důchodu nechystají.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1305
15.2.23 16:41

Rozumim. Já vystudovala Fyzioterapii. Některé učebnice jsme měli stejné s mediky, taky dost těžká škola.
Teď pracuju v nemocnici. Moje práce se skládá převážně z obouvani/ zouvani bot a ponožek, držení plen/ cevek, drenu, a doprovodu na wc.
Byla jsem i v ambulanci. Tam zase hlavně zapínáš/ rozepíná řetízky/ podprsenky a masíruješ záda / krky :mrgreen:
Někdy si říkám, co to vlastně dělám za práci a za kolik peněz :roll:
Ale vcelku mě to baví ;)
A zase, ty jsi VOŠ skladnice a ti s VŠ jsou prodavačky. Aspoň nemusíš dělat s lidma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
15.2.23 16:41

Úplně chápu tvé pocity. Jsi alespoň finančně dobře ohodnocena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
15.2.23 16:50

Chápu tě, ale v tvé aktuální situaci by u mě převýšily ty klady (prac. doba, víkendy). Zůstala bych a až děti povyrostou podívala bych se po něčem jinym, kde budeš mít víc prostor k seberealizaci. Třeba se časem místo v laborce uvolní, aspoň si to můžeš hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
15.2.23 16:52

Nevadi. Taky mam vystudovanou vejsku, a umyvam jako sanitarka zadky. Ale bavi me to :palec:

• Citovat
  • Upravit
K82
2202
15.2.23 16:55

Chápu tě. A zvažovala bych asi pouze podle plánu s dětmi. Pokud je nemáš, realizuj se ještě teď, pokud ano, zůstaň, dokud nepovyrostou. Při tom bych si doplňovala vzdělání a šla pak za tím, co by mne opravdu naplňovalo. Jedná věc jsou ambice, ale druhá realit všedního dne, kdy tě ambice, naopak, mohou srazit na kolena pro náročnost každodenního žití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.23 16:55
@freeport píše: Úplně chápu tvé pocity. Jsi alespoň finančně dobře ohodnocena?

Co znamená dobře ohodnocena? :lol: je to fakultní nemocnice, takže státní a mám tedy tabulkový plat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.23 17:00
@K82 píše:
Chápu tě. A zvažovala bych asi pouze podle plánu s dětmi. Pokud je nemáš, realizuj se ještě teď, pokud ano, zůstaň, dokud nepovyrostou. Při tom bych si doplňovala vzdělání a šla pak za tím, co by mne opravdu naplňovalo. Jedná věc jsou ambice, ale druhá realit všedního dne, kdy tě ambice, naopak, mohou srazit na kolena pro náročnost každodenního žití.

Dětičky mám malé, jedna první rok ve školce, druhá první třída, v září jsem nastupovala po RD. S tím doplněním vzdělání moc vlastně nevím co bych měla jít studovat. V mém oboru nic vyššího není. Je samozřejmě VŠ Farmacie, ale je velmi těžká a jde to jen prezenčně, to fakt už nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.23 17:03
@liggy píše:
Rozumim. Já vystudovala Fyzioterapii. Některé učebnice jsme měli stejné s mediky, taky dost těžká škola.
Teď pracuju v nemocnici. Moje práce se skládá převážně z obouvani/ zouvani bot a ponožek, držení plen/ cevek, drenu, a doprovodu na wc.
Byla jsem i v ambulanci. Tam zase hlavně zapínáš/ rozepíná řetízky/ podprsenky a masíruješ záda / krky :mrgreen:
Někdy si říkám, co to vlastně dělám za práci a za kolik peněz :roll:
Ale vcelku mě to baví ;)
A zase, ty jsi VOŠ skladnice a ti s VŠ jsou prodavačky. Aspoň nemusíš dělat s lidma ;)

Jaj, tak to ti úplně rozumím. Takže také tabulkový plat? A soukromou praxi neplánuješ?
Hehe to jsi mě pobavila s těma v prodavačkama, zkusím se na to dívat takto :D ale je pravda, že mi vyhovuje, že nepracuji s lidmi :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.23 17:06
@Tajemnadama píše:
Nevadi. Taky mam vystudovanou vejsku, a umyvam jako sanitarka zadky. Ale bavi me to :palec:

Fakt? Ale to máš určitě v plánu si dodělat všeobecnou sestru ne? A co máš za VŠ?

• Citovat
  • Upravit
3580
15.2.23 17:09

Náhodou mně se tvoje práce líbí. Státní zaměstnavatel je super, taky mám, zůstala bych, dokud jsou děti malé. Ale asi i pak. Tvojí prací je třeba i míchání léků? tak jak občas v lékárně slyším, že je potřeba to namíchat/naředit…? Tak to přece taky nemůže dělat každej, ne? Dyk je tam i slušná zodpovědnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.2.23 17:17

Musíš vědět ty. Já bych třeba nemohla dělat v lékárně, když vidím, co si tam kolikrát lidi dovolí, nebo zase naopak ty šílenosti, když nejsou léky nebo někdo na ně nemá.. neměla bych na to žaludek. Osobně bych to nechala tak, dokud mám dobrou pracovní dobu a malé děti. Posunout se můžeš vždycky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14870
15.2.23 17:27
@Tajemnadama píše:
Nevadi. Taky mam vystudovanou vejsku, a umyvam jako sanitarka zadky. Ale bavi me to :palec:

Ale tak zas je škoda mít VŠ a dělat práci, kde je požadavek ZŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.23 17:29
@Anik píše:
Náhodou mně se tvoje práce líbí. Státní zaměstnavatel je super, taky mám, zůstala bych, dokud jsou děti malé. Ale asi i pak. Tvojí prací je třeba i míchání léků? tak jak občas v lékárně slyším, že je potřeba to namíchat/naředit…? Tak to přece taky nemůže dělat každej, ne? Dyk je tam i slušná zodpovědnost…

Léky nemíchám, to dělá paní, která je přímo v laborce. Tady je to právě rozdělené na různé úseky. Někdo je na volném prodeji, někdo v laborce, někdo na těch skladových zásobách, někdo má na starosti jen určité konkrétní léky, někdo dělá ve sterilce. Nijak se to netočí, každý dělá v tom svém úseku, takže se do laborky bohužel nedostanu. A všichni z těch úseků se dlouho do důchodu nechystá, všichni si to drží no. Kdyby to bylo různorodější nebo kdybychom se točili, tak by mi ten sklad nevadil, ale dělat jen to mě trochu mrzí. Jinak státní zaměstnavatel mi také vyhovuje, proto nechci odejít

• Citovat
  • Upravit
30302
15.2.23 17:31

To si musíš srovnat ty, zda ti to vyhovuje nebo ne. Ono je třeba si vždy srovnat klady a zápory. U mě taky občas někdo prohodí, proč radši nejdu jinam. Mě moje práce baví, i když hodně lidí řekne, že by to dělat nemohli a mám také výhody ve větším volnu, které bych jinde nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat