Odstupné - změna pozice

15.2.23 22:12

Odstupné - změna pozice

Ahojky :*

Pokusím se napsat vše ve stručnosti. Pracuji jako učitelka MŠ - ve smlouvě mám podobu rodičovské dovolené. Slečna se chce do zaměstnání vrátit, podepsala taky neplacené volno (před 3 měsíci, ředitelka ji ho podepsala, protože měla odejít jedna z kolegyň, ale tak se nestalo), aby mohla být s dítětem doma do 4 let.

Zpátky ji ale paní ředitelka nechce. Nechce ji ale ani vyplatit odstupné, protože se za celou dobu neozvala, nepřišla, nebyla ani jako učitelka iniciativní. Je tedy NADBYTEČNÁ.
Paní ředitelka má pro ni ale možnost, zaměstnat ji jako asistentku. Když pozici nepřijme, může ji propustit bez odstupného pro nadbytečnost?

Moc děkuju za odpovědi. :hug:

Příspěvek upraven 15.02.23 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15877
15.2.23 22:17
@Anonymní píše:

Pokusím se napsat vše ve stručnosti. Pracuji jako učitelka MŠ - ve smlouvě mám podobu rodičovské dovolené. Slečna se chce do zaměstnání vrátit, podepsala taky neplacené volno (před 3 měsíci, ředitelka ji ho podepsala, protože měla odejít jedna z kolegyň, ale tak se nestalo), aby mohla být s dítětem doma do 4 let.

Zpátky ji ale paní ředitelka nechce. Nechce ji ale ani vyplatit odstupné, protože se za celou dobu neozvala, nepřišla, nebyla ani jako učitelka iniciativní. Je tedy NADBYTEČNÁ.
Paní ředitelka má pro ni ale možnost, zaměstnat ji jako asistentku. Když pozici nepřijme, může ji propustit bez odstupného pro nadbytečnost?

Paní ředitelka si jako fakt myslí, že ženské během rodičáku mají chodit do zaměstnání se jako ukazovat atp? V kterém městě dělá takovýhle magor ředitelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.23 22:20

@Zumpa

Tuhle informaci jsem možná ani neměla psát…je tam samozřejmě dalších mnoho závažnějších věci, proč ji už ve školce nechce. To, že nepřišla není ten primární důvod.
Nikdy by mě nenapadlo, že někdo bude reagovat zrovna na tuhle maličkost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749
15.2.23 22:38
@zuzi.zuzi.zuzi píše:
@ZumpaTuhle informaci jsem možná ani neměla psát…je tam samozřejmě dalších mnoho závažnějších věci, proč ji už ve školce nechce. To, že nepřišla není ten primární důvod.
Nikdy by mě nenapadlo, že někdo bude reagovat zrovna na tuhle maličkost :D

Přiznám se, že z úvodního příspěvku mi taky vyplynulo, že má být nadbytečná, protože se během rodičáku neozvala, teda nebyla aktivní. Nevím jestli to pořad platí, ale pokud si to dobře pamatuju, musí zaměstnavatel „držet“ stejnou pozici půl roku, potom adekvátní místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3185
15.2.23 22:41

Pokud má v pracovní smlouvě pozici Učitel v MŠ, tak ona nadbytečná nebude. To jsi ty, která máš smlouvu jako zástup. Zaměstnavatel nemá moc možností jak se „zbavit“ zaměstnance, pokud má smlouvu na dobu neurčitou. Leda dohodu a to dost pochybuji, že přijme, ještě k tomu bez odstupného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.2.23 22:44

Paní ředitelka si to představuje jako hurvínek válku a jestli to sutečně zkusí, ta doufám, že na ní ta tvoje kolegyně vysoudí spoustu peněz zpětně za neplatnou výpověď.

A pro tebe to budiž varování, že chceš co nejrychleji najít místo, které nevede psychopatka, co nerozumí základní legislativě, které se tě přímo týká.

A jakmile si všimne, že tohle udělat nemůže, tak to odskáčeš ty.

@zuzi.zuzi.zuzi píše:
@ZumpaTuhle informaci jsem možná ani neměla psát…je tam samozřejmě dalších mnoho závažnějších věci, proč ji už ve školce nechce. To, že nepřišla není ten primární důvod.
Nikdy by mě nenapadlo, že někdo bude reagovat zrovna na tuhle maličkost :D

To by mě fakt zajímalo, proč se ředitelka svěřuje záskoku s tím, ja se zbavit její kolegyně a to ještě ta nekompetentně.

V případě že čirou náhodou jsi ta ředitelka a ptáš se „pro kamarádku“, tak prosím tě - přestǎn řídit lidi, chybí ti na to naprosto elementární znalosti a kompetence.

Jako třeba - neptat se na to na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
15.2.23 23:33

Tipuji tě na ředitelku instituce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
15.2.23 23:56

Já jsem dostala 3 měsíce odstupného, domluvili jsme se tak. Po rodičovské dovolené už moje pozice neexistovala, nabízeli mi nižší a za menší finance, neprijmula jsem a dostala odstupné. Jen chci dodat, že domluva nebyla jen tak, všemožně se chtěli vykroutit, ale já tam přišla s mým známým - právníkem, takže už tak nevyskakovali. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.23 00:09
@Anonymní píše:

Tak v prvé řadě, jak tu bylo psano, budes nadbytecna ty! To ze ji tam pani reditelka nechce, neznamena, ze ji vyhodi a ani vlastne ze zakona nemuze, pokud by se jeji misto nezrušilo - coz asi ne, kdyz bys tam byla ty 😃 takze slecna pokud se chce vratit, tak tam prijde a pro tebe to konci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.23 00:09
@Anonymní píše:

Tak v prvé řadě, jak tu bylo psano, budes nadbytecna ty! To ze ji tam pani reditelka nechce, neznamena, ze ji vyhodi a ani vlastne ze zakona nemuze, pokud by se jeji misto nezrušilo - coz asi ne, kdyz bys tam byla ty 😃 takze slecna pokud se chce vratit, tak tam prijde a pro tebe to konci.

• Citovat
  • Upravit
20905
16.2.23 05:41
@Anonymní píše:

Paní ředitelka si naštěstí nemůže vykládat zákoník práce po svým a toto je nesmysl, který ji neprojde. A nadbytečná z těchto důvodů být opravdu nemůže.

A nemuze ji vyhodit ani při nabídce jiné pozice. Na tom se taky musí spolu domluvit. Jinak vždy výpověď a odstupné. Jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
16.2.23 05:51
@Cenarius píše:
Paní ředitelka si naštěstí nemůže vykládat zákoník práce po svým a toto je nesmysl, který ji neprojde. A nadbytečná z těchto důvodů být opravdu nemůže.A nemuze ji vyhodit ani při nabídce jiné pozice. Na tom se taky musí spolu domluvit. Jinak vždy výpověď a odstupné. Jednoduché.

A to jde vyhodit a odstupne, kdyz ta pozice porad je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
16.2.23 05:51

Ty jsi zaskok, ona neni nadbytecna. Nadybytecna by byla, kdyby tam nebylo misto pro tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15174
16.2.23 06:00

No to naštěstí fakt nemůže. NADNYTECNA jsi tam jedině ty. Jo a není to slečna, ale paní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
16.2.23 06:14
@vokishka píše:
A to jde vyhodit a odstupne, kdyz ta pozice porad je?

No, pokud se druhy nebrání, tak jde vsechno… Jinak samozřejmě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat