Brigáda pod 15 - můžu to někde nahlásit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18001
27.7.18 20:48
@Monchichik píše:
@malá_holka No kdyby se lidi třeba nestarali, tak fůra týraných dětí třeba nedojde zastání. Kdybych se starala jen sama o sebe, tak by tady pře několika lety proplakalo 3leté x nocí za dveřma, protože ho jeho drahá matka zamykala a chodila do hospody. Kdyby dodržovali lidi zákony, nemuselo by se řešit x věcí.

já taky dělala brigadně u rodičů a nebylo mi 15 bože :roll: a nikdo mě netýral, ne ve všem je hned tyrání a nevím co. může tam jenom pomáhat. kolik dospěláku dělalo za krize načerno? a děla doteď? a kolik lidí bere ofiko minimalku a zbytek na ruku? jasně, vsechny je naprášíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
27.7.18 20:52

Udávat se nemá ale hlásit se to musí. 8) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
27.7.18 20:53

Ja tu holcinu obdivuju, práce v hospodě může být opravdu velice náročná, pokud ji zvládá ve 14, tak to není žádný rozmazlený lenoch. Zákon nezákon, v tomto případě bych ji nechala být. Bůhví jak to má doma, třeba ji řeknou, ať dovali prachy a je jim fuk jak, tak dře, místo toho, aby šla krást nebo šlapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
27.7.18 20:53

@malá_holka Já nepíšu, že jí někdo týrá, ale že když se lidi zajímají o své okolí, tak můžou zabránit různým věcem. Brigádu mít třeba může, ale třeba roznos letáků, ty si asi taky nedělal s rodičema na hospodě,ne? A navíc, kdyby přišla kontrola, dostali tvoji rodiče pokutu, protože tam nemáš co dělat. To že dělají lidi co nemají, porušujou zákon, neznamená, že je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.7.18 21:04
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Chci se zeptat zda mi dokážete poradit. Jedná se o to, u nás v jedné hospodě pracuje holka má 14 let, bývá tam sama a přichází do styku s alkoholem a penězi. Mě zajímá kam toto nahlásitt? Nejen že je nezdvořilá a sprostá ale ve 14 letech nemá co v hospodě ppohledávat.

jestli v te hospode neni sama, tak ji proste schovaj nebo reknou, ze jen pomaha nebo neco a nic z toho nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
27.7.18 21:07

Je to nelegální. Děti do 15 let nelze zaměstnávat. Je to na podnět na inspektorát práce, kontakty na www.suip.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.7.18 21:07

@Helileli přesně tak,dneska mi bylo hrozně. Bydlím v Německu kousek za hranicemi. Stojí tam každou chvíli mlaďounká blondýnka a fakt moc hezká. Dneska jsem se s ní potkala v obchodě,byla úplně namol. Může jí být tak 19 a určitě tu práci nedělá s radostí. A říkala jsem si,co ji k tomu muselo přivést,jak asi dospívala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
27.7.18 21:08
@AnnaNuvoletta07 píše:
Udávat se nemá ale hlásit se to musí. 8) :P
:dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
27.7.18 21:14

TVL to je přístup! Víš jak je to riskantní dělat bez smlouvy, pokud to není pro rodinu či dobré známé? Třeba ti nezaplatí vůbec nebo málo. Co prac.úraz? A mou ex-spolužačku zabili,bylo jí 18, pracovala jako obsluha benzinky. Dospělý si nějak třeba poradí, ale co holka? Z těchto názorů :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.18 21:15
@Helileli píše:
Ja tu holcinu obdivuju, práce v hospodě může být opravdu velice náročná, pokud ji zvládá ve 14, tak to není žádný rozmazlený lenoch. Zákon nezákon, v tomto případě bych ji nechala být. Bůhví jak to má doma, třeba ji řeknou, ať dovali prachy a je jim fuk jak, tak dře, místo toho, aby šla krást nebo šlapat.

Nezvládá, a chlastá tam.

• Citovat
  • Upravit
32086
27.7.18 21:16
@Anonymní píše:
Nezvládá, a chlastá tam.

Zavolat policajty, ty jí dají dýchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.7.18 21:19
@Celeana píše:
TVL to je přístup! Víš jak je to riskantní dělat bez smlouvy, pokud to není pro rodinu či dobré známé? Třeba ti nezaplatí vůbec nebo málo. Co prac.úraz? A mou ex-spolužačku zabili,bylo jí 18, pracovala jako obsluha benzinky. Dospělý si nějak třeba poradí, ale co holka? Z těchto názorů :poblion:

boha jeho odkud jsi přišla? víš kolik lidí děla v hospodě bez smlouvy? naše místní hospoda takto funguje už několik let, holky si po šichtě spočítaj tržbu, každá si vezme podle hodin výplatu a jdou…a nebo se pracovní úrazy neřeší - a to ani nemusí být pohostinství, třeba ve stavebnctví? jen na emiminu jsou zas všichni svatí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32086
27.7.18 21:24

@debra.morgan tak je fajn dělat načerno, hlavně teda ve stavebnictví, protože pokud se neřeší pracovní úraz, který z tebe udělá třeba invalidu, tak máš veselý zbytek života bez peněz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8488
27.7.18 21:25
@malá_holka píše:
já taky dělala brigadně u rodičů a nebylo mi 15 bože :roll: a nikdo mě netýral, ne ve všem je hned tyrání a nevím co. může tam jenom pomáhat. kolik dospěláku dělalo za krize načerno? a děla doteď? a kolik lidí bere ofiko minimalku a zbytek na ruku? jasně, vsechny je naprášíme :nevim:

Ja zase cele leto sbirala brigadne boruvky uz od 10 let a jaka to byla parada.

Zakladatelko, a ted se neceho chytni! Mi sourozenci roznaseli letaky, kdyz jim bylo 6 a 9 a jak si moznost vydelku pochvalovali. Jeste, ze nas nikdo nenaprasil :roll:

Příspěvek upraven 27.07.18 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
27.7.18 21:25

Kde jsou ty časy že jako děti jsme pomáhali čepovat na vesnicich pivo známým a rodičům …teď se tu řeší tohle :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat