Brigáda při MD na DPP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1302
15.9.14 08:20

Brigáda při MD na DPP

Prosím poraďte.
Momentálně jsem na mateřské dovolené a pobírám mateřskou a našla jsem si brigádu, která je uzavřená na dohodu o provedení práce. Paní říkala, že to uzavřít nemůžu, protože jsem na mateřské, takže to bude na babču. Je to tak správně nebo si můžu na mateřské přivydělat? je to cca 1200kč měsíčně.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
919
15.9.14 08:41

Podle narozenin dcery by jste měla být už na rodičovské dovolené a v tom případě by DPP neměl být problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
15.9.14 08:43

Přivýdělek na mateřské nebo rodičovské dovolené

Pokud žena před nástupem na mateřskou dovolenou nepodnikala, může s tím v průběhu mateřské začít a podnikáním si přivydělávat. O peněžitou pomoc v mateřství nepřijde.

Při pobírání rodičovského příspěvku si může matka nebo otec pečující o dítě přivydělávat. Výše výdělku není nijak omezena. Když je rodič v práci, potomka musí hlídat jiná dospělá osoba (např. babička).

Děti mladší dvou let je možné dát maximálně na 46 hodin měsícně do jeslí nebo jiného podobného zařízení. Pro starší děti už toto omezení neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
15.9.14 08:43
@Krystal86 píše:
Prosím poraďte.
Momentálně jsem na mateřské dovolené a pobírám mateřskou a našla jsem si brigádu, která je uzavřená na dohodu o provedení práce. Paní říkala, že to uzavřít nemůžu, protože jsem na mateřské, takže to bude na babču. Je to tak správně nebo si můžu na mateřské přivydělat? je to cca 1200kč měsíčně.
Děkuji

Můžete si na mateřské přivydělat. Která paní povídala, že né? Sousedka? Drbna ve vsi? Účetní? Když máte smlouvu, tak podle ní jednejte!

http://www.penize.cz/…e-privydelat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
15.9.14 08:59
@Phoebe13 píše:
Podle narozenin dcery by jste měla být už na rodičovské dovolené a v tom případě by DPP neměl být problém..

mám ještě druhou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101439
15.9.14 09:15
@Krystal86 píše:
mám ještě druhou :-)

Ale ani tak není problém mít k PPM DPP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
15.9.14 09:40

@Krystal86 Takhle: Jestli chceš, aby se někdo vyjádřil k tomu, co ta paní říkala, tak musíš napsat,

• jestli to byla nějaká úřednice, účetní, nebo drbna. Pokud to byla drbna, tak už dál psát nic nemusíš, vyjádřeními „jedné paní“ se netřeba znepokojovat.
  • pokud to byla úřednice, tak musíš napsat, kterého úřadu, o co bys měla přijít a z jakého důvodu.
  • pokud to byla účetní, tak zase: Proč bys nemohla uzavřít DPP a z jakého důvodu.

Obecně platí, že na mateřské si přivydělat můžeš, třeba DPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
15.9.14 09:47

To jsem potřebovala vědět. zda můžu.. tak můžu. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie