Brigáda pro 14letého chlapce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5305
26.5.26 16:05

Sběr ovoce apod. jsou fajn rady, ale pochybuji, že by to fungovalo třeba u nás v centru Brna, kde jsou samé paneláky či novostavby. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
26.5.26 18:50
@izabe píše: Více

no tak vnoučatům většina prarodičů přihodí to pětikilo i bez posekání zahrady, to se fakt nedá počítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
26.5.26 19:15
@HankaHK píše: Více

Ono to nefunguje ani mimo město, buď to udělá stroj, nebo samosběr. U stroje jsou sice taky potřeba lidi, ale tam zas nechcou nezletilé, protože je to nebezpečné a případné problémy nikdo řešit nechce. Ale ta všelijaká práce u lidí, co nemůžou celkem jde, tedy tady ve vidlákově (malé město), chce to si dát inzerát do místních skupin, na tohle je FB docela dobrý a kupodivu funguje i inzerát napsaný ručně vylepený na místní obchod. Není pravda, že jsou všichni důchodci škrti, co nic nedají, tady je to celkem běžné. A nejde jen o důchodce, já důchodkyně nebyla a objednala jsem si tady partu kluků na vyklízení bince, protože jsme na to neměli sílu ani čas. Mluvím tedy o maloměstě, jak to funguje tady. V Brně nevím, jak bych něco sháněla. Já kdysi v pravěku jako 15letá nemohla najít vůbec brigádu a našla jsem nakonec u Anthroposu, dělala jsem za velmi nuzné peníze vykopávky, ale byla jsem ráda, že něco bylo a ve finále to byla docela zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
26.5.26 19:17
@stinga píše: Více

Máš pravdu, taky jsem přemýšlela, kde bych u nás takové lidi hledala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8538
26.5.26 19:25
@stinga píše: Více

Tak uvedla jsi, že poručí svým dětem nebo vnukům hlavně ZADARMO…. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
26.5.26 21:48

Ja som mal v praci nezletile asi 2× a uz nikdy viac, tie opletacky s tym spojene + kontroly + riziko za to nestoja. Nezobral by som nezletileho ani zadarmo, nieto este aby som mu platil.

Doporucil by som mu skor skusit take bezne prace naokolo. Ja obcas potrebujem robit veci ktore sam nezvladam, tak vzdy dam do okolia echo ze hladam partaka na sobotu od 8 do 8 a vzdy sa niekto najde…

Myslim ze aj u vas v okoli sa najdu ludia ktory potrebuju postrihat stromy, upratat bordel, vycistit bazen, povysavat, pokosit, pomoct nieco previezt, nalozit, vylozit, pomoct pri stahovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
26.5.26 22:03

@IcePlanet7 Pokud je kluk šikovný, umí se sekačkou na trávu, popř. i jiné zahradnické práce, tak to by mohla být cesta, jak si vydělat. Zvlášť o prázdninách v době dovolených. Musí být ale samostatný. Dceřini spolužáci během středoškolských studií takhle málem založili firmu na zahradnické práce. Dali si inzerát a byli tak šikovní, že ve finále nestíhali sami práce dělat a hledali ještě další lidi, aby byli schopni uspokojit poptávku. Rozpadlo se to přechodem na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí