Rodiče maturantů, jste nervózní, aby to Vaše dítě dalo?

Anonymní
2.5.26 08:37

Rodice maturantu

Taky jste rodice maturantu nervozni, aby to vase ditko dalo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33474
2.5.26 09:00
@Anonymní píše: Více

Proč anonym?? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
2.5.26 09:04

Jsem teta maturanta a lehce to prožívám. Budí se „staré rány“ a vzpomínám na vlastní nervy. Maturantovi jsem řekla, že je to sice velká a důležitá zkouška v životě, ale svět se nezboří, když se to nepovede. V září už bude vědět, do čeho jde.

Uvidím, jestli to samé pak budu říkat potomkovi svému… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9697
2.5.26 09:04
@arinecka píše: Více

Třeba proto, že píše o svém dítěti? Kdyby se diskuze rozjela a ona sdílela nějaké detaily, tak už zpětně anonym zapnout nemůže. A diskutovat zároveň jako neanonym a anonym se nesmí. Takže tady to použití je zcela pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
2.5.26 09:05

@arinecka tady je anonym na vše. Myslela sem, že to má být jen u intimních témat.

K dotazu, maturity nás čekají příští rok a nervozita určitě bude. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33474
2.5.26 09:07
@Jahru píše: Více

Aha, jsem nevěděla že je intimní mít doma maturanta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33474
2.5.26 09:10
@Hanča1234 píše: Více

No, evidentně ne. Anonym je snad každá diskuze i když píše o počasí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
2.5.26 09:22

Letos mi maturuje neteř a nevlastní dcera. A u syna čekáme na výsledky přijímaček na SŠ. Obě holky čekají ještě přijímačky na VŠ. Věřím, že všechny děti uspějí, připravovaly se poctivě. Kdyžtak zazáří v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
2.5.26 09:51

Já mám maturantku a deváťáka. O maturitu se nebojím. Dcera se velice pečlivě připravuje. Záleží ji na známce jen u jednoho předmětu, aby pak nemusela dělat přijímačky na VŠ. Ale už je přijatá na jiný obor, takže je taky v klidu. Cílem je projít :mrgreen: příští týden ji čekají didaktické testy, ústní pak od 18.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
2.5.26 09:55

Nejsem – nemám k tomu jako rodič nejmenší důvod.

Že odmaturuje bez větších potíží, je už teď víc než jasné – jde jen o to, jaké výsledné číslo to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1698
2.5.26 10:54

Už mi dvě děti odmaturovaly a vlastně jsem o tom ani pořádně nevěděla. Teď maturuje nejmladší a jsou to nervy. Na jednu stranu IQ někde ve výšinách, na druhou hodně citlivý a nad vším strašně přemýšlí. Takže se u něj střídají nálady „kde je problém, je to brnkačka“ a „co když se něco pokazí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
2.5.26 11:36

Nejsem, není k tomu žádný důvod. Jen si přeji, aby odmaturovalo a to tak, že co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
4.5.26 08:48
@Klávesa289 píše: Více

Přesně, svět se nezboří. Sám jsem první maturitu totálně podělal a celou jsem opakoval za rok. Rodiče mě podrželi, zaplatili mi roční kurz angličtiny, abych něco ten rok dělal, od ledna jsem se poctivě připravoval na druhý pokus a zvládl ho skvěle. S odstupem jsem rád, že jsem si o rok prodloužil studijní léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
4.5.26 15:53
@Kuba25 píše: Více

Když jsi pro to něco udělal a jen jsi doma neseděl a nelitoval ses, nebyl to promarněný rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.5.26 15:55

Vcelku ani ne, je to jen formalita - už je přijatá na stipendium na univerzitu v zahraničí. Samozřejmě, že nikdy se neříká nikdy, ale v tomto jí docela dost věřím :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí