Neustále hladové dítě

8683
9.5.26 08:56

Neustále hladové dítě

Ahoj vsem, moje sestileta dcera ma neustale hlad, pocit sytosti asi nezna.. Ona je bezedná :mrgreen: :nevim: váhu ma zcela v normě, pohybu doufam take dost. Snažím se, aby jedla zdravě, celkove se jako rodina stravujeme rozumne. Jí samozrejme i nezdravé veci, ale v rozumné míře. Jenže ona neni nikdy sytá. Ma prý hlad i o půlnoci. Hned jak vstane, jde jist. Včera mela k veceri kuře s bramborovou kaši, talíř zeleniny a sýrů a jablko. A jeste mela hlad. Podobne s obědy, sni polévku, druhe jidlo a za 10 min chce dalsi jidlo. O jídle taky casto mluví, kdykoliv někam jdeme, ujištuje se, ze tam bude jidlo, ze mame s sebou jidlo apod. Vsude a porad jí. Nemáte nekdo podobnou zkusenost? Co ji dat, aby to bylo zdrave a zasytilo ji to na delsi dobu? Jak reagovat, kdyz ma v sobe tolik jídla, ze ja bych pukla, ale ona ma porad hlad? Nechci ji zakládat na nějaké problémy se stravováním, nechci ji jidlo zakazovat, ale přece nemůže od rána do večera porad jen jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1088
9.5.26 09:01

Neni treba v nejakem rustovem sprutu? Moje dcera ted taky ji mnohem vic, nez normalne (na konci prazdnin bude mit 7). Ale neni to tak vyrazne jak u Vas. Sytici jsou bilkoviny. Moje ma rada zapecene tousty s tvaruzkama. Nebo babovku si dava spolu s jogurtem. Pred mesicem merila cca 122cm/23kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2032
9.5.26 09:03

Co na to doktorka? Krev v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8683
9.5.26 09:08

@Grety dcera bude mit taky 7 na konci prazdnin. Růstový spurt me samozrejme napadl, jenze ona takto ji dlouhodobe, odjakživa. Je fakt, ze ted se to jeste zesililo, ale ze by doteď jedla normálně, to rozhodne ne. Aktuálně snědla zapečený toust, k tomu zeleninovou oblohu. Po chvili si vzala jogurt s kukuricnyma lupinkama. Vypila hrnek čaje. A ma porad hlad… @Pučálkovic.Amina S doktorkou jsem to zatim neřešila. Na vsech kontrolách bylo vzdy vse ok, krev ji tedy nikdo nebral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
9.5.26 09:17

@Midaku Jako dle popisu ji vic nez moje. Ale fakt ted pozoruji, ze ta moje sni ted kolikrat vetsi porci nez ja. Tim, ze mam jeste druhe, ktere je nejedlik, tak ten kontrast je velky :lol:. Stejne tak i centimetrové prirustky jsou u dcery vetsti. S tim strachem na zalozeni budoucich problemu chapu. Taky me to obcas napadne, jestli je to ok a stejne jako ty ji jidlo nechci omezovat, kdyz ma hlad. Ale rikam si, ze proste roste, tak ze pujde zase do vysky. Pres leto se roste vic, nez pres zimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5951
9.5.26 09:23

Může mít problém s cukrem, nebo štítnou žlázou. Určitě doporučuji to probrat s pediatrem.

A jinak : bílkoviny! Hodně bílkovin.

• vejce, tvaroh, luštěniny…. To zasytí na delší dobu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8683
9.5.26 09:25

@Grety ona je velký jedlik v podstatě od narození. U ni to prave neni období, takze to asi nemuzu prisoudit růstu. Nicméně ted je to jeste výraznější, opravdu temer nepřetržitě chodí, ze ma hlad. Myslela jsem, ze ma jen na neco chuť. Ale ona sní i suchý chleba, celer nebo cokoliv, co jí bezne moc nechutná. Takze ma asi fakt hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8683
9.5.26 09:28

@Markéta188 jit cíleně po bílkovinach je dobry napad. A štítná žláza me vubec nenapadla, i přesto, ze ja se s ni uz roky léčím. Nevim, jestli hlad muze byt příznakem, ale urcite stoji za to to zkontrolovat. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5916
9.5.26 09:30

Rozhodně řešit s doktorkou, zapisuj si týden vše co sní pokud možno jídlo před konzumací zvaž a pak ji to ukaž. Stejně by to po tobě chtěla. A můžeš dceru na začátku zvážit a po týdnu zase. Já řešila dceru zase že nechce moc jíst, tak jsem musela několik dní psát co jedla, akorát jsem ji nemohla vyhovět když to chtěla zvážit, opravdu 3 vyžbryndaný lžičky se zvážit nedali. :mrgreen: Část jídla končila mimo, něco na oblečení a zbytek možná v puse. Takže zvážit jídlo před konzumací nebyl problém, spíše kolik opravdu skončilo v žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
9.5.26 09:32

Vysetrenim urcite nic nezkazis, lepsi to resit za vcasu nez resit pripadnou detskou obezitu pozdeji. Dej nam tu pak v budoucnu vedet jak to dopadlo az to absolvujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2032
9.5.26 09:32

Určitě bych s ní zašla na krev. A jinak hodně bílkovin i tuku, třeba řecký jogurt místo normálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8683
9.5.26 09:39

Za mesic a neco jdeme na preventivku, tak zkusim do te doby psát, co jí. Uvidime. Ted me napadá hned několik veci, co by se mohly řešit. V rodině mame stitnou zlazu, celiakii, cukrovku… nesedi mi to typicky na nic z toho, ale kdo vi…ona mívá jeste i potize se zacpou, to se víceméně daří řešit ovocem, hlídáním tekutin, ktere ale zároveň musíme vecer omezovat kvuli nočnímu curani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
9.5.26 09:45

@Midaku jen ji tim zkus moc nestresovat. At z toho pak ona sama nema nejake psychicke problemy. Ja jak resim opacny problem s mladsim synem, tak mi ted sirsi okoli rika, ze je divny, ze v necelych 4 letech vi v cem jsou bilkoviny, tuky a cukry :lol: a kdyz neco ji tak se me pta, jestli z tohodle se roste..takze se davam do klidu at na nej svoje strachy tak neprenasim. O prazdninach prave pujdeme taky na preventivku starsi, tak se rovnou zeptam na syna. Ale prijde mi, ze se zacina zakulacovat, tak to bude snad dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7914
9.5.26 09:52
@Midaku píše: Více

Hele, to bych asi řešila. Jedna věc je mít „žravé“ děcko, ale pokud sní hromadu jídla a hned na to má zase hlad, tak to spíš svědčí o nějaké hormonální poruše, kdy se nereguluje správně produkce ghrelinu/leptinu. Napadá mně Prager-Willi syndrom, ale to už byste asi v tomhle věku věděli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8683
9.5.26 10:06

@Sonmi ten syndrom znám, ale krom toho nadmerneho hladu to na ni nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí