Brigáda v 16 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.8.22 08:34

Brigáda v 16-cti

Zdravím,
Je mi 16 a chtěla by jsem na brigádu. Teď nastupuji na střední a studia taky něco stojí. Momentálně si na něco šetřím. I když mamka řekla, ať na brigádu nejdu a ať si užívám prázdnin. Tak já nevím, prostě chci přispět a taky si něco našetřit. Takže jsem se rozhodla, že v půlce srpna se půjdu zeptat do obchodu (doufám že už není pozdě). Můžu mít brigádu jenom týden? A můžu si sama určit kolik hodin? Moc s tím zkušeností nemám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33208
10.8.22 08:37
@Anonymní píše:
Zdravím,
Je mi 16 a chtěla by jsem na brigádu. Teď nastupuji na střední a studia taky něco stojí. Momentálně si na něco šetřím. I když mamka řekla, ať na brigádu nejdu a ať si užívám prázdnin. Tak já nevím, prostě chci přispět a taky si něco našetřit. Takže jsem se rozhodla, že v půlce srpna se půjdu zeptat do obchodu (doufám že už není pozdě). Můžu mít brigádu jenom týden? A můžu si sama určit kolik hodin? Moc s tím zkušeností nemám.

To už je podle mě pozdě, pochybuju že teď něco seženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
10.8.22 08:41

Můžeš mít brigádu jak dlouho chceš a kolik hodin chceš, jen se na tom musíš domluvit se zaměstnavatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25092
10.8.22 08:41

Já si myslím, že pozdě není, lidí je málo a hledá se pořád někde někdo. Jen toho asi budeš muset obejít víc. Obchody, firmy, fabriky. A do budoucna bych se zaměřila na brigádu na víkendy, jestli chceš mít nějaké svoje peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
10.8.22 08:45

V našem městě berou do obchodů až od 18 let- takové ty větší obchody jako je Lidl, Tesco, Albert.. Pozdě asi je, ale třeba něco ještě seženeš :) Já jsem dělávala i přes školní rok, po škole, o víkendech v jedné pizzerii a bylo to moc fajn. Nebo jestli tam máte nějakou zahrádku, tak se zkus zeptat tam. Na brigádě si můžeš sama určit, kdy budeš chodit a kdy nebudeš. Když budeš chtít pracovat třeba 2 dny v měsíci, tak nikdo ti na to nemůže nict říct.

Příspěvek upraven 10.08.22 v 08:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
10.8.22 08:45

A kolik myslíš, že si za týden vyděláš? :lol: ano je na konci prázdnin trochu pozdě nad tím začít přemýšlet. A jít jen na týden je taky nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
10.8.22 08:47
@Anonymní píše:
Zdravím,
Je mi 16 a chtěla by jsem na brigádu. Teď nastupuji na střední a studia taky něco stojí. Momentálně si na něco šetřím. I když mamka řekla, ať na brigádu nejdu a ať si užívám prázdnin. Tak já nevím, prostě chci přispět a taky si něco našetřit. Takže jsem se rozhodla, že v půlce srpna se půjdu zeptat do obchodu (doufám že už není pozdě). Můžu mít brigádu jenom týden? A můžu si sama určit kolik hodin? Moc s tím zkušeností nemám.

Zkusit to muzes. Nase dite chodi od 15 stastne brigadnicit do Mekace.

• Citovat
  • Upravit
7296
10.8.22 08:57

Tak je trošku pozdě, ale šance je, všude hledají brigádníky, něco je od 18, něco ne. Podívej se na net, hoď to třeba na fb na fórum Vašeho města a snaž se toho co nejvíc obejít osobně. Fabriky a velké krámy typu Kaflaund a Lidl vynech, tam berou od 18. Můžeš třeba do hospody roznášet pivo, mýt nádobí, ale nesmíš dělat s penězi, takže nesmíš kasírovat. Někde ale třeba potřebuji pomoci s roznáškou. A nebo si můžeš vzít třeba letáky, ale to na týden nevím, být tebou tak o týdnu nemluvím, třeba sama pak budeš chtít chodit po škole, třeba jednou, dvakrát týdně nebo o víkendy. Ono čistě na týden a čau, to moc cenu nemá, to si fakt raději užij zbytek prázdnin, pokud ty peníze nutně nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.8.22 08:58

No takhle se brigády fakt neshání. Možná někde na maloměstě přes známost.
Ne, na brigádu se většinou nechodí jak do holubníku.
Brigádník by měl mít smlouvu, zaučit se. Takže se musí i té firmě vyplatit, ne že si tam přijde 3× do konce měsíce.

A v obchodě můžeš maximálně doplňovat zboží, neb před 18 rokem nemůžeš podepsat hmotnou zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.8.22 09:03

Ano bez, kazdy by si to mel zkusit a penize si zkusit sam vydelat. Ze uz nic nesezenes je blbost, vsude hledaji brigadniky. Minimalne tady v Praze to visi na kazdych dverich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.8.22 09:05

@pikola Pisete uplne hovadiny. Proc by bylo pozde? Lepsi tyden nez nic.
Boze, tady ty negativni “hate” komenty uplne zboznuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
10.8.22 09:09
@TeMoHe píše:

tak ona taky bude muset na vstupní prohlídku, ten doktor ji těžko vezme hned, běžně se čeká na termín měsíc, možná déle, pokud bud e mít ten jejich doktor dovolenou. Potřebuje k tomu i výpis z karty, to taky nemusí být hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
10.8.22 09:17
@TeMoHe píše:

Však má pravdu, hledat brigádu jen na týden, to by musela mít štěstí na někoho, kdo je fakt v zoufalý situaci, protože jinak se nikomu nevyplatí nikoho zaučovat na týden. Může jít třeba do mekáče, ale oni logicky upřednostní někoho, kdo půjde i během školního roku, občas. Já chodil třeba do KFC, občas po základce, mimo jiného, ale s tím, že jsem chodil i o školní rok, vždycky zavolali a odmítnout vícekrát, už nevolají. Čistě na týden se to nikomu nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.8.22 09:52

Aby sis dobře vydělala, doporučuji se vyhnout ofiko brigádě, tam té akorát využiji a místo výplaty dostaneš almuznu.

Zajímají se kdo hledá úklid v domácnosti, kdo xhce pohlídat děti, pomoci trebas s lehkými pracemi kolem domu a řekni si o minim.250kc na hodinu. To na klasické zaprdene brigádě fakt nevydrlas.

Lidi mají myšlení stále jak za sociku, jako by dnes neexistovaly mnohem lepší a flexibilnejdi možnosti výdělku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
10.8.22 10:25
@vokishka píše:
tak ona taky bude muset na vstupní prohlídku, ten doktor ji těžko vezme hned, běžně se čeká na termín měsíc, možná déle, pokud bud e mít ten jejich doktor dovolenou. Potřebuje k tomu i výpis z karty, to taky nemusí být hned.

Jako studentka a na měsíc bude pracovat pravděpodobně na DPP a tam zdravotní prohlídka potřeba není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat