Brigáda v 16 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@TeMoHe píše:
@pikola Pisete uplne hovadiny. Proc by bylo pozde? Lepsi tyden nez nic.
Boze, tady ty negativni “hate” komenty uplne zboznuju…
No do konce prázdniny jsou necelé 3 týdny, to by musela sehnat něco hned a nevím jaké brigády trvají týden kde si ještě bude vybírat kdy bude chodit
ale pokud o něčem víš, tak sem s tím, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ida007 píše:
Jako studentka a na měsíc bude pracovat pravděpodobně na DPP a tam zdravotní prohlídka potřeba není.
V Tescu při brigádě potřeba je. Tak či tak, do Tesca by zakladatelku stejně nepřijali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše:
Aby sis dobře vydělala, doporučuji se vyhnout ofiko brigádě, tam té akorát využiji a místo výplaty dostaneš almuznu.Zajímají se kdo hledá úklid v domácnosti, kdo xhce pohlídat děti, pomoci trebas s lehkými pracemi kolem domu a řekni si o minim.250kc na hodinu. To na klasické zaprdene brigádě fakt nevydrlas.
Lidi mají myšlení stále jak za sociku, jako by dnes neexistovaly mnohem lepší a flexibilnejdi možnosti výdělku.
To je sice skvělý nápad, ale sehnat neoc takového, zvlášť když si řekne o 250 na hodinu, bude fakt obtížné.
A pochybuju, že by jí někdo cizí nechal hlídat děti. Není plnoleta, nijak ověřena a nemá zkušenosti. (soudím podle toho, že o tom nic nezmínila, může to být jinak)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darkandeep píše:
V Tescu při brigádě potřeba je. Tak či tak, do Tesca by zakladatelku stejně nepřijali.
Zdravotní prohlídka se vyžaduje v případě DPP a DPČ u rizikových prací (zařazení 2. kategorie a více), ale ty jsou zároveň zakázány mladistvým. Takže vlastně neexistuje kombinace - brigáda, 16 let a zdravotní prohlídka. (jasně, může existovat výjimka když to zaměstnavatel vyžaduje, ale to je marginalita) Jen jsem chtěla uvést na pravou míru ten nesmysl, co tady někdo psal, že bude zakladatelka muset čekat na prohlídku; nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Darkandeep píše:
To je sice skvělý nápad, ale sehnat neoc takového, zvlášť když si řekne o 250 na hodinu, bude fakt obtížné.
A pochybuju, že by jí někdo cizí nechal hlídat děti. Není plnoleta, nijak ověřena a nemá zkušenosti. (soudím podle toho, že o tom nic nezmínila, může to být jinak)
Nojo, vecni pochybovaci a ustraseni lidi, takoví jsou pro zaměstnavatele nejlepší.
A to víš, že nejhorší smrt je z vydeseni? ![]()
Holka se musí učit byt prubojna
a prosazovat si svoje, jen tak v zivote uspěje a nebude muset celý produktivní zivot ohýbat hřbet před otrokari.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše:
Nojo, vecni pochybovaci a ustraseni lidi, takoví jsou pro zaměstnavatele nejlepší.A to víš, že nejhorší smrt je z vydeseni?
Holka se musí učit byt prubojnaa prosazovat si svoje, jen tak v zivote uspěje a nebude muset celý produktivní zivot ohýbat hřbet před otrokari.
250? Kde žiješ aby jsi mladé holce bez zkušeností dal tolik? To nechce ani uklízečka na firmu v Praze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše:
Nojo, vecni pochybovaci a ustraseni lidi, takoví jsou pro zaměstnavatele nejlepší.A to víš, že nejhorší smrt je z vydeseni?
Holka se musí učit byt prubojnaa prosazovat si svoje, jen tak v zivote uspěje a nebude muset celý produktivní zivot ohýbat hřbet před otrokari.
Z čeho jsem vyděšená prosím? Jen říkám že takovou práci těžko najde, zvlášť v 16. Mluvím z vlastních zkušeností.
Měla jsem takovou jednou, jeden den, byla to klika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ida007 píše:
Jako studentka a na měsíc bude pracovat pravděpodobně na DPP a tam zdravotní prohlídka potřeba není.
Dcera taky pracovala na DPP nebo DPC jako student a na prohlidku musela. I do toho kauflandu. Kdyby mela pracovat mesic, tak to ma smysl. Ale vzpomenout si v pulce srpna a teprve to zarizovat je nesmysl. Ani tu smlouvu ti neudelaji z hodiny na hodinu. Dcery vystridaly nekolik brigad.
Příspěvek upraven 10.08.22 v 11:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím,
Je mi 16 a chtěla by jsem na brigádu. Teď nastupuji na střední a studia taky něco stojí. Momentálně si na něco šetřím. I když mamka řekla, ať na brigádu nejdu a ať si užívám prázdnin. Tak já nevím, prostě chci přispět a taky si něco našetřit. Takže jsem se rozhodla, že v půlce srpna se půjdu zeptat do obchodu (doufám že už není pozdě). Můžu mít brigádu jenom týden? A můžu si sama určit kolik hodin? Moc s tím zkušeností nemám.
Kluk teď dělá crew na jednom velkém festivalu. Ale zařizoval si to v červenci. Myslím, že teď už je dost pozdě. A brigádu můžeš mít na jak dlouho chceš. Když je poptávka. Někde chtějí klidně jen na pár dní, např inventury atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a v 16 nemůžeš dělat 12 h a noční. Třeba myslet i na toto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit