5000 v korunách - jak se toho zbavit?

300
10.8.22 08:09

5000 v korunách - jak se toho zbavit?

Ahoj holky, kamarádi svatebčani nám dali cca 5000 v korunách (podle váhy), no super nápad, ale kde se toho zbavím, na poště se na to netváří a banka taky ne. :D nevíte kam s tím, nebo jestli mi to banka musí proměnit?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
10.8.22 08:10

Banka která má hotovostní to musí vyměnit, ale do počtu 100 ks mincí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
10.8.22 08:17

Prave ta posta by vam to mela vzit, ale napytlikovat po 50 kusech a myslim ze maji poplatek 100kc za vymenu hotovosti. Do banky bych nesla, tam bude poplatek tak 5× tolik. A jasne ze se na poste na to netvari, maji prace hromadu a mensi pobocky, kam lidi nenosi trzby mozna ani tolik se s vymenou hotovosti nesetkaji.

Jinak nevim proc tyhle dary jeste nekdo dava. Jo vypada to hezky, ale tqky by vypadali hezky falesne mince/kaminky a mezi nimi bankovka. Zbytecne starosti, navic koruny tezko nekde utratis, kdyby aspon to byli treba dvacky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
10.8.22 08:20
@dreamis píše:
Prave ta posta by vam to mela vzit, ale napytlikovat po 50 kusech a myslim ze maji poplatek 100kc za vymenu hotovosti. Do banky bych nesla, tam bude poplatek tak 5× tolik. A jasne ze se na poste na to netvari, maji prace hromadu a mensi pobocky, kam lidi nenosi trzby mozna ani tolik se s vymenou hotovosti nesetkaji.Jinak nevim proc tyhle dary jeste nekdo dava. Jo vypada to hezky, ale tqky by vypadali hezky falesne mince/kaminky a mezi nimi bankovka. Zbytecne starosti, navic koruny tezko nekde utratis, kdyby aspon to byli treba dvacky…

Jako u náš to byla perla za perlou no, jako je to neštěstí s tím pak něco dělat. To máme dokonce 1 000 0000 v cizí měně, kde je směnárna pouze v Praze (je to nějaká s asijských zemí) a my s MS kraje, to je taky Top… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
10.8.22 08:25
@Anička-S píše:
Jako u náš to byla perla za perlou no, jako je to neštěstí s tím pak něco dělat. To máme dokonce 1 000 0000 v cizí měně, kde je směnárna pouze v Praze (je to nějaká s asijských zemí) a my s MS kraje, to je taky Top… :D

No super, koukam ze lidem pekne hrabe, budu muset takove dary zakazat. A jeste jak se pak na vas budou koukat, ze prijdete vymenit milion nejake asijske meny… ach jo zbytecne starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.8.22 08:33

@Anička-S v bance, ale musis to mit naruličkovany, mince o stejne hodnote po 50 nebo100 ks, pak nic neplatis, jinak si to muzes nechat do automatu na pití/jidlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
10.8.22 08:38

Případně zkusit obchody, je to na dlouho, ale bývají rádi za drobné..nemyslím velké supermarkety, ty si kovy objednávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20898
10.8.22 08:47

Třeba v Tescu mají samoobslužné pokladny, kde mince jdou nasypat, tak vždycky vzít pytlík na nákup :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.22 08:51

Banka musí vymenit do určitého počtu a je dobré to mít roztříděné dle nominální hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
10.8.22 08:53

@Anička-S zajdi se zeptat do nějakého menšího obchodu. My jsme vždy za drobné rádi a hodně nám je lidi nosí. Ségra dělá na recepci v hotelu a taky jim tam lidi chodí měnit drobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
10.8.22 08:53

Mela jsem takto nekolik tisic v mincich v aute a pouzivala to do automatu pri placeni parkovneho. Bylo to fajn, nekolik let jsem se nemusela starat o to, zda mam u sebe drobne.
Dal ksem to pouzivala do voziku u supermarketu. Kdyz bylo treba tak na informacich mi dali desetikorunu nebo zeton za drobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
10.8.22 08:55

Jeste me napada, ze jsem za to v automatu kupovala listky na autobus nebo platila u ridice. Proste jsem je pouzivala, kdyz zrovna byly treba drobne.
Byl to taly nejaky dar, tak mi ty penize nechybely jako celkova castka a proste jsem vzdy mela drobne, kdyz bylo treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.22 08:58

5000 jsem sice takhle neměnila, ale 1000 ano. Prostě jsem to měla v pytlíku a sypala to do samoobslužných pokladen v Tesku, Kaufu, Globusu.. Sice to u většího nákupu chvíli trvá, ale v pohodě jsem to takto udala bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.8.22 09:03

Do 100ks mincí stejné hodnoty to v bance promění bez poplatku. Když jsme rozbíjeli prasátko, tak prostě napytlíčkovat a oběhnout s mužem na střídačku několik bank. :mrgreen: Drobáky ze svatby jsme ale netřídili, vždycky jsme si nabrali hrstečku do peněženky a postupně se to taky udalo. Někde v obchodech byli za drobáky rádi, někdo nadšený nebyl, ale pár desítek Kč v drobných nikdo vyloženě neodmítl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.8.22 09:07

Nám to před 15ti lety vzali v Komerčce. Ale je fakt, že to byl mix 1, 2, 5, 10, 20,–. Taky to tehdy bylo víc.
Dali nám ten šrot do nočníku :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat