Brigády a přivýdělky - co dělat a co nedělat
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
brigády a přivýdělky
Ahoj všem,
už o tom přemýšlím delší dobu a rozhodla jsem se že založím toto téma.
Je zde hodně nás co chtějí přivydělat nějakou korunu.
Ráda bych aby jste sem napsaly co se vám osvědčilo a co se dá dělat třeba i opakovaně. A protože i já už zkusila kde co, píšu sem co se osvědčilo mně.
1.) Sběr jahod (květen - červenec) : pole kde se jahody pěstují přijímaji brigádníky na sběr, dá se vydělat, ale musí se pracovat (600,– denně)
2.)Sběr jablek, švestek, hrušek (září - listopad): fyzicky náročnější, ale dá se vydělat i 1000,– denně
3.) nárazové: inventury - třeba teď bylo Tesco: dva dny o víkendu, dvanáctky denní a v pondělí noční ( 2000,– za tři dny )
je to tak dvakrát do roka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj
v hyper super a pod marketech se dá chodit na brigádu i na krám na doplňování, popř na kasu.Holky chodí jak se jim to hodí a jak mají třeba hlídání, chodí i plno holek na vejšce ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj
Já roznáším letáky.Mám cca 3000,–měsíčně.Roznáším 2-3× týdně.jeden roznos mi zabere maximálně cca 3 hodiny času plus 20 minut na kole (pěšky další hoďka). A o víkendu cca 3 hodiny třídění ve dvou.
Dá se to dělat i s dětmi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych zkusila roznášet letáky - kde se mám přihlásit, nevíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
verunko - jestli máte kaufland, tak na infu ti dají kontakt na osobu která má letáky na starost. Nebo si zkus odchytit toho kdo vám to háže do schránek ![]()
- Citovat
- Upravit
Verrunka píše:
Taky bych zkusila roznášet letáky - kde se mám přihlásit, nevíte?
U nás hážou do schránek,že hledají distributury.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
já bych dala tip z úplně jiného konce a to zeptat se v nejbližším mateřském nebo rodinném centru. Můžete tam třeba vést nějaký kurzík (např. cvíčo nebo výtvarku s dětmi) nebo vést jednorázový seminář na libovolné téma (dekorace, vaření, decoupage, pedig prostě cokoliv, čemu trochu rozumíte) a z toho všeho může být nějaká ta koruna. Další výhodou je, že většinou můžete brát dětičky s sebou, máte pracovní náplň i na rodičovské dovolené, takže „nekrníte“
a ještě děláte něco užitečného i pro druhé.
Alespoň u nás v MC v Jílovém u Prahy to tak funguje.
Ahoj
nepřihlášená Pet-s
- Citovat
- Upravit
Jj, sestra takhle také pracuje v MC, je možné i MC někde založit, pokud se domluví několik lidí dohromady, na jednu mámu na MD by to bylo moc velké sousto. Výdělek je ovšem spíš symbolický.
Můj námět:
- Pořídit si nějaký ŽL a pracovat na něj v malém rozsahu - třeba na ŽL „správa a údržba nemovitostí“ se může uklízet - třeba jen 1× týdně, pod „zprostředkovatelskou činnost“ se vejde všechno možné… dá se tím pokrýt výpomoc v domácnosti, administrativní práce… A po mateřské nastupovat s tím, že jsem xx let podnikala, než že jdu do po práce po xx letech mateřské… Dost firem apod. dá takovýmto lidem ráda práci, než zaměstnávat zaměstnance.
- Jeden čas jsem dělala takového lepšího pojišťováka („finanční poradce“ se tomu říká) pro firmu, která zprostředkovávala různé pojistky stavebka, hypotéky… měli docela nabídku, takže člověk nemusel nikoho tlačit „do toho jediného nejlepšího“, bylo to poměrně náročné na mozkové závity, takže mi až tak nekrněly, a docela jsme si v té době finančně pomohli i jen tím, že jsem měla opravdu slušný přehled o trhu a úskalích jednotlivých produktů. I kdybyste v tomhle pokryli jen svoji rodinu a známé (většina lidí nemá na to, dělat agresivního prodejce), nemusí to být finančně nezajímavé - jen pozor na to, s kým byste spolupracovali, spousta podobných firem rýžuje na vstupních poplatcích, poplatcích za školení atd.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem ty přivýdělky vzal přes pracovní agentury, ale je mně jasné, že na vesnici třeba to nejde tak jako v Brně. Přesto přidám něco pro inspiraci…
Po takových těch nárazových pracech na montáži počítačů, přehazování balíků u pásu přepravní služby a činnostech pomocných skladníků jsem dlouhodobě zakotvil u jedné agentury, kde dělám „lítací technickou kontrolu“. To znamená - když v nějaké fabrice přijde na příjem zboží třeba nekvalitní zásilka odlitků nebo montovaných podsestav pro jejich konečný výrobek, nevrací se to dodavateli, ale volají nás. Přijedeme, prohlídneme zjištěnou vadu a nacvičíme si třídění na dobré a špatné (případně i s odstraněním vady). Například ty odlitky oškrabujeme tak, jak se oškrabují hříbky v lese… Někdy ty výrobky přivezou za náma do sídla firmy, které je skoro v centru Brna (takže nikam nejezdíme). To pak nemusíme brát ohled na začátek a konec směny ve fabrice a řídíme se svým denním režimem… Zkuste po něčem podobném zapátrat ve svém okolí.
Pardon, zapomněl jsem - máme 60 až 65 korun hrubého na hodinu, ale za měsíc to může klidně dělat čtyři nebo pět tisíc (u mě ještě k běžné výplatě navíc…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slyšela sem ,že super je noční doplňování v Tescu,ale je těžký se tam dostat.
- Citovat
- Upravit
Ahoj já dělám letáky od kauflandu,a mám za měsíc skoro 3000,–(mám větší množství)ale zabere to asi 3hodky denně a je to jen ve středu,ale chci se zeptat jestli někdo nevíte,jestli si můžu přivydělat i jako servírka,a na jaký druh smlouvy?abych nepřišla o přídavky a mateřskou?
A jestli vydělek mám někam doložívat?
Děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíte kolik si můžu přivydělat při mateřskédovolené abych o ni nepřišla? Jinak já dělám občas překlady z polštiny do češtiny anebo prodej přes internet.jde to dělat z domu na žl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kitty77 Při mateřské dovolené pracovat nesmíš, přividělat si smíš až na rodičovské dovolené. Limity nevím, budu to teprve zítra zjištovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj nevíte prosím někdo o jakékoliv Brigádě třeba i noční v Brně??? děkuji za info, prosím odpovědi na mejl děkuji moc
- Citovat
- Upravit