Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak Jani,
muzu jen srovnat, jak to bylo u me. U me dcery mi bylo na zacatku opravdu hodne zle, ale plet jsem mela skvelou a brisko rozhodne vice dopredu nez ted u syna, i kdyz ne primo spicate. U syna mi spatne nebylo ( ze by tim, ze to je druhe tehotenstvi? ), brisko jak jiz zmineno dost „placate“ a mam teda najednou dost spatnou plet. Takze tak nejak na me ty babske povery moc neplati…
Jani, kamarádka má 2 holčičky a říkala, že každé těhotenství bylo úúúplně jiné, u druhého měla krásně špičaté břicho a mysleli si, že to musí být kluk, když je to těhu celkově jiné… no a ono ne ![]()
takže na ty povídačky bych moc nedala ![]()
Hellenko…ale stejně je to zajímavý;o) ..zajímalo by mě jestli u toho platí nějaké zákonitosti (myslím tedy bez ohledu na pohlaví;o)..čím to je, že je to tak různé, zvlášť u jedné maminky..takže myslíš, že až budu podruhé těhu, tak budou některý projevy lepší?-všeobecně se říká, že je druhé těhu lepší (a hlavně porod)..ale je takových případů, které to vyvrací )nebo vyjímka potvrzuje pravidlo? ;o)))
..tak to se v:,–(ím , že já budu ta vyjímka!!;o)
Jani… v prvnim tehotenstvi mi sice na zacatku bylo dost spatne, ale potom az do konce skvele, dobra kondice, zadne problemy…
U toho druheho je to teda horsi, sice mi nebylo spatne, ale mam spatnou plet, prvni mesice jsem byla psychicky dost labilni, od asi 17. tydne predcasne stahy, ruzne infekce…no nevim…a od minule soboty musim lezet…
Ale to bude urcite individualni. Doufam, ze ten porod bude teda pak opravdu lepsi (ten prvni nebyl spatny)…
Asi jsem te neuklidnila, co?
A to prvni u tebe probiha dobre?