Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky a těhulky mam dotaz jaky jste mely bříško ve 4m? je to moje druhe tehotenstvi ale bricho mam jak skoro v 5-6m…hrozne veliky
mel ste to nekdo taky tak? asi cekam malyho obra
![]()
Velikos břicha neznamená velikost dítěte ![]()
Kluk - to jsem byla taková velká celá, kluk se narodil 40+2 a měl 3860g a u holky jsem břicho pořádně neměla ani v 6. měsíci a ve 38+3 měla 3460g.
Ja jsem v 6.mesici a bricho mi teprve zacalo rust. jeste to v nekterych trickach krasne zamaskuju a nejde poznat, ze jsem tehu. a cekam holcicku, tak treba to neco bude mit do sebe, ze u kluku byva vetsi brisko:-)
@wercis při druhém těhotenství bývá zpravidla (samozřejmě se tu najde někdo, kdo to tak neměl
) břicho o něco větší, ať už je to kluk nebo holka
Já mám břicho jako ve 4. měsíci a přitom jsem už dlouho po porodu ![]()
Mě u prvního břicho vylezlo až v cca 5 měsíci, že bylo vidět. a ve 2. těhu jsem e pyšnila pěkným bříškem už v 7tt ![]()
Já to mám stejně, ještě jsem nestihla shodit špekobřich po prvním porodu a už tam mám dalšího nájemníka
Tak mám pocit, že jsem od prvního měsíce minimálně v pátém ![]()
Taky mi u druhého bříško vyskočilo podstatně dřív než u prvního dítěte.
U prvního dítěte mi rostlo od začátku, těhotenské kalhoty jsem nosila od 12tt., taky jsem na konci měla břicho, jak kdybych čekala trojčata. Teď u druhého pravý opak, svoje kalhoty jsem nosila až do 25tt., od té doby mi tak nějak i víc povyrostlo, do té doby na mě těhotenství málokdo poznal a to jsem byla hubenější jak u syna - u něj jsem začínala na 56kg, teď na rovných 50kg. ![]()
@wercis u prvního jsem ještě v 6. měsíci vypadala stejně. teď podruhé jsem 15tt a už břicho pod oblečením schovám jen hodně těžko. taky jsem překvapená jak mi roste rychle
Ja jeste nevypadala jako tehotna…ale detatko mas urcite velky standardne jak ma byt, to kontroluje dr. na UZ, ale treba mas hodne vody, ochably svaly apod…
U druhorodicek je to to normalni ze je brisko videt driv a byva vetsi, uz je to tam prednatazeny ![]()
Ja jsem prelon 9/10tt a brich mam slusnej! Foceno pres prsa…skoro si nevidim na spicky! ![]()