Břišní kýla v těhotenství

31502
7.5.10 19:56

Břišní kýla v těhotenství

Břišní kýla v těhotenství - Holky prosím o radu zda nemáte někdo zkušenosti v těhotenství s kýlou. Ne pupeční ale prostě bříšní klasicky nalevo. Bolí mě totiž při chození či stání nebo zátěži nalevo v břiše mám tam na pohmat bouličku a na pohmat to také bolí. Jeto taková řezavá bolest…K dr. Jdu příští týden tak nevím ještě nemám nic potvrzené ale pamatuju si že mě to zlobilo už před těhu kdyžjsme stěhovali skříně atd…tak mě bolelo na levo..Takže předpokládám žeto buďto bude kýla nebo nějaká uzlina či co já vím..

Jen právě prosím o radu zda nemáte někdo zkušenost s kýlou v těhu jak seto řeší a zda hrozí že mě zavřou do nemocnice atd. Díky za názory a zkušenosti… Jo jsem na začátku 6 měsíce těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3105
7.5.10 20:46

Ahojky,
já hlásím tříselnou kýlu v těhu a rovnou hned dvě naráz. S kýlou, pokud se neuskřine, se v těhu nic nedělá. Jediné omezení, které jsem dostala, je nic nezvedat a jinak normální režim. Kýlu budou řešit operativně až po porodu. Už se s ní držím 6 týdnů a dobrý, jen, potvora, někdy dost bolí, hlavně při chůzi.

Ale jestli si nejsi jistá, co to přesně je, tak bych radši na gyndu zašla i dřív, než máš naplánováno, dr. tě určitě nevyhodí a aspoň tě ujistí, o co jde a dá vhodná doporučení.

Mně boulička na břiše docela vyděsila, vůbec mě nenapadlo, že by mohlo jít o kýlu, tak jsem radši druhý den zaběhla na gyndu.

Hodně štěstí, ať tě to moc nezlobí a těhu je v pohodě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
7.5.10 20:51
Lada. píše:
Ahojky,
já hlásím tříselnou kýlu v těhu a rovnou hned dvě naráz. S kýlou, pokud se neuskřine, se v těhu nic nedělá. Jediné omezení, které jsem dostala, je nic nezvedat a jinak normální režim. Kýlu budou řešit operativně až po porodu. Už se s ní držím 6 týdnů a dobrý, jen, potvora, někdy dost bolí, hlavně při chůzi.

Ale jestli si nejsi jistá, co to přesně je, tak bych radši na gyndu zašla i dřív, než máš naplánováno, dr. tě určitě nevyhodí a aspoň tě ujistí, o co jde a dá vhodná doporučení.

Mně boulička na břiše docela vyděsila, vůbec mě nenapadlo, že by mohlo jít o kýlu, tak jsem radši druhý den zaběhla na gyndu.

Hodně štěstí, ať tě to moc nezlobí a těhu je v pohodě!

Jé díky no tak ona ta bouličk anení viditelná ale jak si zatlačím an břicho tak je tam jakoby uzlina či boulička prostě něco…no a bolí to a když chodím nebo stojím tak to píchá, bodá a při ohnutí to taky bolí jak ležím sedím tak jeto dobrý. No asi radši zajdu v pondělí. Pokud nebudu muset už o víkendu snad ne. Musím odpočívat. NO nevím cobyto mohlo být jiného…Jedině nějaká uzlina nebo já nevím no…Ale žeto v klidu nebolí jen při chůzi nebo když stojím tak třeba 10 minut vařím atd…a nebo když se rozčílím nebo když zvedám 2 letou dceru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2665
7.5.10 22:08

Ahojky
Tak já jsem měla taky tříselnou kýlu nalevo a ke konci těhu i napravo. V těhotenství s tím nic nedělají. Mě to bolelo vlastně pořád, měla jsem úplné vystouplé jelito, má se to nějak zatlačovat, ale to jsem moc nedělala, čím větší bříško, tím víc mě to bolelo. Dopo jakžtakž, ale odpo už to bylo dost znát, nejhorší, když jsem déle stála, chodila, úleva až jsem si sedla nebo lehla, byla jsem z toho pak už protivná. Byla mi doporučená operace po šestinedělí, ale to jsem si nedovedla představit.Před porodem jsem to taky hlásila, myslela jsem si, že nakonec skončím na císaři, že kvůli tlačení by mohla uskřinout, ale nějak je to nakonec ani nezajímalo, rodila jsem normálně.No a ted už jelito nemám, ale jednou za čas mě tam zabolí, takže pokud se někdy rozhodneme pro druhé, tak chci jít nejdříve na operaci´.
Můžeš to mít z tahání nábytku určitě, taky starší dítě nosíš a to se naskládá. Držím palce, aby tě ta kýla moc netrápila a krásný zbytek těhotenství a zdravé miminko
Měj se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
z.b.z.
29.7.13 14:57

kýla

Mám také kýlu, objevila se ve 29.tt a doktor mě naučil používat tejpovací pásky, pak se kolikrát ani neboulí a nebolí. Zkuste se zeptat u svých lékařů, jak svou kýlu zatejpovat, alespoň se nebude zvětšovat.

• Citovat
  • Upravit
7.10.15 14:55

jejdaaaa

Ahoj holky…chci se poradit ja nahmatala na prave strane v oblasti slepaku nekdy i vys u kycle takove jelitko…pri zakaslani mi bulka nenaskakuje ani tam zadna nevni videt je to jen hmatatelne :) jinac u dr.jsem byla jeden rikal ze to vypada na mizni uzliny.vic vystouple strevo nebo vystouplejsi pravy obly vaz…vubec me to neboli jen kdyz dloouho sedim tak to tlaci…jo…boli to v pripade ze mi to neda a porad na to zkousim sahat nebo na to myslim :D myslite ze se nemusim bat kyly? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
21.5.18 11:01

Zdravím, maminky potřebuji poradit, jsem 22tt. A když zivnu, nebo jsem opřena v křesle a zvedám se, loupe mi v břiše, pokaždé trochu jinde.. Je to jakoby mi někdo vrazil prst to břicha. Nebo jo jak to popsat, po pravé straně cítím i na omak, ne přímo boulicku, ale když se toho místa dotknu, tak mě to „zapálí… stipne“.. K dr samozřejmě půjdu, ale jen zda to znáte, a zda by to mohla být ta kyla.. Bohužel, se obávám, že bych jí pak měla na vice místech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
30.11.24 21:46

@lalalalala prosím, jak to dopadlo? Řeším úplně to stejně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí