Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím poraďte, vejde se v pohodě autosedačka Britax EVolva plus 2011 (9-36 kg) do vozidla Škoda Octavia rok 1998, tedy pásy v Oktávce budou dostatečné. Máte s tím někdo zkušenosti, chceme tuto autosedačku koupit. Na vajíčko značky Cam 0-13 kg byly pásy krátké a museli jsme koupit prodlužovák na pás.
Anonymní píše:
Máme typ 2009 ve Fabii a naprosto v pohodě.
a mohu se zeptat, jak je to s polohováním sedačky, někde jsem četla, že se musí vytáhnout z pásů nebo je možné, když dítě usne v sedačce, ho lehce napolohovat jednou rukou.
do Octavie se Britax Evolva 123 plus vejde, pás stačí,
polohování se musí udělat před jízdou, před připoutáním sedačky, s dítětem za jízdy to nejde
steeve píše:
do Octavie se Britax Evolva 123 plus vejde, pás stačí,
polohování se musí udělat před jízdou, před připoutáním sedačky, s dítětem za jízdy to nejde
Steeve, děkuji za radu, chceme sedačku 9-36 kg, ale aby se dala lehce polohovat i během jízdy, můžete mi poradit nějakou dobrou, chceme jít rovnou do sedačky 9-36 kg, je v této velikosti nějaká dobrá, co prošla testy a vejde se do našeho auta?
no ono moc dobrých 9-36 není, sedačky 9-18 jsou lepší, jak z bezpečnosti, tak i z hlediska polohování- jdou více.
nicméně polohovací 9-36 za jízdy je třeba STM Starlight SP- má 3* z bezpečnosti: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
steeve píše:
no ono moc dobrých 9-36 není, sedačky 9-18 jsou lepší, jak z bezpečnosti, tak i z hlediska polohování- jdou více.
nicméně polohovací 9-36 za jízdy je třeba STM Starlight SP- má 3* z bezpečnosti: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
A co takový Cybex Pallas, byl by ten vhodný do našeho auta. Někde jsem četla, že potřebuje delší pásy, ale my koupili na vajíčko prodlužovák na pás. Ale zase některým dětem se nelíbí ten pultík před nimi. Jak si stojí na tom ten Cybex a jak je to s polohováním? Dík za odpověď. Steeve, Vy tady nebýt, tak nevím. ![]()
Cybex Pallas potřebuje dlouhý pás, veškeré prodlužováky pásů nejsou homologované, ty vůbec nepoužívejte, navíc do drážky pod pultík v Pallasu, kde vede pás by se nemusel zámwek z prodloužení vejít. Pallas nejde polohovat za jízdy, musí se také napolohovat před jízdou. A navíc ten pultík se některým dětem nelíbí, to je vždy lepší vyzkoušet přímo s dítětem.
steeve píše:
Cybex Pallas potřebuje dlouhý pás, veškeré prodlužováky pásů nejsou homologované, ty vůbec nepoužívejte, navíc do drážky pod pultík v Pallasu, kde vede pás by se nemusel zámwek z prodloužení vejít. Pallas nejde polohovat za jízdy, musí se také napolohovat před jízdou. A navíc ten pultík se některým dětem nelíbí, to je vždy lepší vyzkoušet přímo s dítětem.
Prodlužovák jsme museli použít u vajíčka z kočárku Cam Cortina. Objednala jsem si kočárek a nenapadlo nás, že vajíčko nemusíme dopnout do pásů, byly bohužel krátké, tak jsem sehnala prodlužovák z Anglie, kde bylo uvedeno, že je homologován, tak nevím. Ale ohledně té autosedačky Cybex Pallas díky za informace, moc mi to pomohlo, takže nejspíš to nakonec bude STM Starlight SP, ta se zdá nejlepší. Díky moc Steeve ![]()