Britax-Römer First Class, nebo Römer King plus?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
tym
2
16.5.11 21:57

Britax-Römer First class nebo RÖMER KING plus?

Dobrý večer, momentálně dumám nad těmito dvěma sedačkami…
Máme 7měsíčního špunta a pomalu se nevejde do vajíčka. Takže buď ho budeme trápit ještě dva měsíce ve vajíčku a pak posadíme do 9-18 třídy sedačky, vybráno máme Romer King+, a nebo mu pořídíme už nyní druhého favorita - Britax Romer First class.
Dočetl jsem se o rozdílu 3* u druhé zmíněné oproti 4* u první - King +.
Co byste mi poradili? Opticky mně přijdou obě hodně podobné, tak nevím, co zvolit… :?: 4* BeSafe Izi jsme zavrhli, přeci jen cena je docela už vysoká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
16.5.11 22:13

ahoj, já jsem taky volila mezi těmito dvěma typy a zvítězil king plus.
ono totiž mi příjde, že ty sedačky 9-18kg jsou líp přízpůsobené tomu tělíčku. řešila jsem to v této diskuzi: http://rodina.cz/…14535117.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
16.5.11 22:22

Pokud nepřerůstá hlava tak bych to neřešila,a zůstala u vajíčka co nejdýl to jde..Jinak bych šla určitě do Britax-Römer First class, hlavně kvůli možnosti jízdy v proti směru…Na 9-18 je v 7.m hodně brzo podmínkou je váha 9kg a pevný sed navíc se doporučuje co nejdýl jízda v proti směru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
16.5.11 22:29

ber v potaz i to, jestli mu nevadí ta jízda v protisměru. nám totiž malý hrozně řvával v sedačce. vajíčko bytostně nesnášel, tak jsme si půjčili obousměrnou, takže se mu zvýšil posed, mohl líp vidět, ale řval i tak. prakticky přestal, až se otočil do posměru.
nadšená jsem z toho ale nebyla. kdyby mu to nevadilo, tak budu klidnější protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tym
2
16.5.11 22:57

Momentálně se mu v ní už moc nelíbí, je to hrozně zvědavý šídlo :lol: . Jinak samozřejmě ho ještě necpeme do té 9-18, počkáme na 9+9 :palec: . Ale obávám se, že by se mu asi v protisměru moc nelíbilo ani po 9. měsíci, takže možná sáhneme po tom Kingovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
16.5.11 23:01

My máme Britax first class plus a jsme spokojený. Musela jsem malého přendavat na přelomu osmého a devátého měsíce. V protisměru jezdil do roka a čtvrt a nevadilo mu to - on rád cestuje. V roce měl něco přes osm kilo, takže by do Kinga stejně nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.5.11 09:07
tym píše:
Dobrý večer, momentálně dumám nad těmito dvěma sedačkami…
Máme 7měsíčního špunta a pomalu se nevejde do vajíčka. Takže buď ho budeme trápit ještě dva měsíce ve vajíčku a pak posadíme do 9-18 třídy sedačky, vybráno máme Romer King+, a nebo mu pořídíme už nyní druhého favorita - Britax Romer First class.
Dočetl jsem se o rozdílu 3* u druhé zmíněné oproti 4* u první - King +.
Co byste mi poradili? Opticky mně přijdou obě hodně podobné, tak nevím, co zvolit… :?: 4* BeSafe Izi jsme zavrhli, přeci jen cena je docela už vysoká…

Pro přestup do posměrné sedačky, např. kategorie I tedy 9-18 musí dítě mít nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější. Takže buď vydržíte ještě ty 2 měsíce ve vajíčku- nesmí ale přasahovat hlava přes okraj a jít pásy pod ramínka pak můžete jít do Kinga, nebo pokud se už nevjede do vajíčka tak jděte do First classu, bude zatím v protisměru, ale už ve větší sedačce s vyšším posazem, takže lépe uvidí a pak do posměru můžete kdykoliv mezi 9-13 kg otočit.
king plus má 4 hvězdičky, taky je to tím, že všechny 4 hvězdičkové mají integorvaný podhlavník a tak je minimálně ohrožena hlava, First class má 3 hvězdičky, nemá podhlavník, protože v základu má novorozeneckou vložku, ale podhlavník se dá dokoupit, bohužel při testech není, protože není v základní výbavě, možná kdyby byl, tak má také lepší výsledek testů, skořepinu mají obě podobnou, ale vše co je nad 3 hvězdičky je dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
11.4.12 18:07

chtěla bych se zeptat jak je to u first classu s pásama, když chci poutat do protisměru, zdá se mi že jsou potřeba delší pásy než u vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
11.4.12 19:37
@iiiv píše:
chtěla bych se zeptat jak je to u first classu s pásama, když chci poutat do protisměru, zdá se mi že jsou potřeba delší pásy než u vajíčka.

http://www.youtube.com/watch?… ale urcite je dobry zkusit si to do svyho auta, jestli mate kratsi pasy. jinak myslis ze se da koupit takova prodluzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
11.4.12 20:13

Máme teď čerstvě first class a zdá se mi, že to vyjde zhruba nastejno jako u vajíčka, protože u vajíčka ten spodní pás vedeš vlastně vrchem přes klín toho miminka, kdežto u first class se spodní pás vede spodem. Ale chce to asi fakt vyzkoušet, pokud máš pocit, že máte v autě krátké pásy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
11.4.12 21:18

holky děkuji, určitě to radši vyzkoušíme až zjistím, kde jí mají poblíž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
10.2.14 21:22

Dobrý večer @steeve, jsem tu zas :lol:. Dcerka má 2 roky a 4m, 96 cm a 14 kg. Přijde mi, že z B. first class jí začíná koukat hlavička, přerůstá. Takže potřebujeme pomalu novou sedačku. Co navrhujete? :think:
Jsem v 17. týdnu, v létě by teda tuto mělo podědit miminko, když bude vše dobré. Je to sedačka vhodná opravdu i pro novorozeně? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.2.14 08:56

@Genovesa sedačku už máte určitě po směru jízdy, a tam může hlava přesahovat až do úrovně očí, takže ji tam zatím ještě nechte, a poté když bude mít alespoň 15 kg tak jít do sedačky 15-36 Kg.
First class je sice vhodná už od narození, ale z praktického hlediska pro novorozence je lepší klasické vajíčko, už třeba kvůli přenášení, že si ho můžme v klidu doma připoutat a přenést do auta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
11.2.14 14:06

@steeve Děkuju, už včera jsem si říkala, že třeba do léta to kilo nabere, teď má 14,3 kg :lol:. Hlavička jí trošku čouhá, ale po očka asi ne. Příště kouknu pro jistotu. Praktičtější to vajíčko je, jenže dcerku jsme v nevědomosti vozili ve vajíčku DorJan. Takže asi budu do auta, z auta vozit v kočárku nebo si vezmu to DorJan vejce a u auta přehodím. Kupovat nové vejce se mi moc nechce :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
14.11.14 10:20

Zdravim vas.
Resim stejny problem-vybirame mezi vyse uvedenymi sedackami.
Nase mala ma 10mesicu, 7kg. Ve vajicku uz nekolik mesicu rve. Tezko rict,.co je pricinou.. jestli protismer..? Uvazovala jsem nad koupi first class, aby mohla jezdit jeste v protismeru kvuli bezpecnosti. Co jsem se docetla, tak je vyssi a dite lepe vidi. Je pro nas prijatelne take kvuli hmotnosti ditete.
Chteli jsme sedacku vyzkouset-pani v obchode ji nemela a poradila nam, abychom jeste pockali par mesicu (v nasem pripade mala nebude mit 9kg driv nez v breznu priblizne), az mala doroste do kinga a pak koupili tu, protoze udajne first class neni ani o moc sirsi nez vajicko..? V obchode jsme jen zkusili posadit do kinga-rev. Tak mas take napadlo zkusit jiny styl poutani-cybex.. to je ale asi na. jinou diskuzi…
Co by jste mi poradili v nasem. pripade? Poprosim take o radu @steeve dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí