Výběr autosedaček - Steeve, prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.5.11 13:37

steeve prosím o radu

prosím o radu ohledně koupě autosedačky a to pro syna 10měsíců, 11kg, takže zdřejmě 9-18kg a spíše s isofixem za rozumnou cenu a pro dceru, které je 2,5roku a váží 14,5kg takže tam už bych to spíše viděla na 15-36. Moje požadavky by byli pohodlí, dostatek prostoru a především bezpečnost a to vše za rozumnou cenu, protože koupě dvou sedaček najednou je pro nás už takhle dosti finančně náročné, mockrát děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3950
11.5.11 14:14

nejsem sice steeve ale určitě ti řekne romer pro tu mladši ale já ted viděla právě od maxi cosisedačku pro dětí 15-36 kg byla udajně i mirně polohovací záda se dali myslím odělat to ale nevím jistě každopádně byla s isofixem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.5.11 14:24

pro mladšího syna 9-18 s isofixem tak za slušnou cenu je třeba Römer Duo plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… , dá se polohovat, z bezpečnosti 4 hvězdičky
a pro dceru počkejte než dosáhne 15 kg a pak jít do 15-36 a třeba s isofixem Römer Kidfix- http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… , ten je mezi sedačkami 15-36 s isofixem nejlepší co do bezpečnosti a přitom cenově rozumný( třeba Maxi-cosi Ferofix je nyní o více jak 1000,– dražší) dá se také polohovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
11.5.11 14:33

aha no tak to jsem právě nevěděla viděla jsem jen reklamu na maxi tak mě to zaujalo a dá se koupit jen ten podsedák s isofixem asi ne že ono to dítko se stejně vlastně musí poutat tak v tom případě je to asi už jedn nebo se mílím :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.5.11 15:04

žádná kvalitní sedačka 15-36 se nerozdělává na podsedák, podsedák je z hlediska bezpečnosti k ničemu, všechny ty dobré 15-36 rostou s dítětem do výšky 150cm, a nerozdělávají se, mají zádovou opěrku, která chrání hlavu, ramena, boky a vede pás
a podsedák s isofixem není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
11.5.11 15:42

aha tak to my máme rozdělávací pravda syn už má 9 tak jí už nějaky ten pátek máme :palec: děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.11 20:52

tak romer duo plus byl jeden z favoritů a pak jsem se rozmýšlela nad maxi cosi tobi, sice nemá isofix ale i bez toho prý uspěla dobře v testech a pro tak malé dítě i dost dobře polohovatelná na spánek, můžu se vás zeptat na váš názor na ní? a co se týká dcery, je to pro mě docela oříšek, moc se mi nechce kupovat sedačku 9-18 tak maximálně na půl roku:( opravdu tam toho půl kila hraje velkou roli?a stejně tak jsem i u dcery přemýšlela ještě nad maxi cosi. Nebo spíše jaké sedačky jsou momentálně nejlepší v obou váhových kategorií ať mám něco na výběr:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.5.11 08:40

mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti

mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo

u toho strašího je nutné mít 15kg, vážit oblečené, pokud má 14,5kg svlečený třeba u DR, tak 15 oblečený mít bude. z těch 15-36 úplně nejlepší výsledk měl ten Römer Kidfix,
ohledně 9-18, třeba MC Tobi i Duo plus mají obě 4 hvězdičky ( a obě se dají polohovat na odpočinek) ale pokud máte v autě isofix tak je lepší využít isofixu, protože, isofixové sedačky jsou v 97% správně připoutány ale pouze 30% sedaček na pás je připoutáno správně, takže jisotta správného připoutání isofixové sedačky je bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.11 09:23

Dobře dám na vás a investuji do isofixových sedaček, ale ještě bych na vás měla nějaké otázečky pro syna to vyhraje romer duo plus ale teď mi jde o potah, je classic line špatná volba? je lepší investovat do lepšího potahu? a dá se jednoduše sundat, vyprat a nasadit zpět? a co se týká dcery, to mě vlastně nenapadlo že oblečená bude mít víc, z hlediska bezpečnosti budu mít aspoň klidné svědomí :wink: akorát tam je problém že se vůbec nemůžu rozhodnou mezi romerem a cybexem :lol: a i u těchto sedaček by mě zajímalo jak je to s potahama a jaké jsou mezi nima rozdíly, vzhledově se mi víc líbí cybex ale bezpečnější mi přijde romer :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.5.11 09:29

classicline je základní potah, je lepší připlatit tu stovku za potah trendline, ty jsou nejlepší na údržbu, konkrétně Felix, pak je dobrý třeba Jet- to je síťovina dobře prodyšné, a hodně se prodávají i Highline Organic Nature- to je bavlna a Cowmooflage- to je semiš.
u té 15-36 nejlepší za dopbu testování je Römer Kidfix, má na známky 1,7, Cybex Solutioon X- fix má 1,8, takže rozdíl je desetina, ale u Kidfixu jsou vysoké bočnice, chrání ramena i boky, u Cybexu jen ramena, a ohledně materiálů a pohodlí je Römer o třídu výš, nyní když je Cybex skoro za stejnou cenu jako Römer, tak je lepší koupit Römera, je na něj i dělší záruka
a u Römerů je nyní vše skladem, jak Duo plus, všechny potahy: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
tak i Kidfix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.11 10:30

teď jsem si ale všimla, že ten duo plus nemá podhlavník:( nevíte proč? vadí mi to z toho důvodu že mladší syn mi při cestách autem většinou hned usne a bez toho límce mu hlavička spadne až na tu bočnici a bude tam zkroucenej, nebo myslíte že se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.5.11 11:59

duo plus je standartní velikost, podhlavníky mají až nyní ty novější sedačky, co jsou zvětšené, jako Safefix plus
k Duu se dá dokoupit nasazovací podhlavník: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.11 12:12

tak to je velká škoda sefafix plus už je poměrně dost drahý:( teď nevím jestli ještě nemám zvážit maxi cosi tobi, nebo romer king plus. Ten podhlavník co dá dokoupi už mi nepřijde tak pohodlný:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.5.11 13:03

cenový rozdíl mezi Safefix a duo je 1000,– Kč
když se k Duu připočte cena opěrky za 540,– tak je rozdíl už jen 460,– Kč, to při ceně sedačky za 7500,– už je zanedbatelné.
King plus je vnitřně stejný jako Safefix plus, jen nemá isofix, ale pokud máte isofix v autě je to lepší s isofixem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.11 13:09

a to oko u safefix plus tt se do auta přidělává jakým způsobem a záleží také na autě?my máme např. ford mondeo v combiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí