Výběr autosedaček - Steeve, prosím o radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
17.10.11 17:29

do kategorie 15-36 musí dítě mít nejméně 15kg, věk 2,5 roku a výšku min. 94cm- jestli jste ji zkoušeli s 93 cm a sedačka seděla, tak je to v pohodě, ale tu váhu určitě splnit- vážit oblečenou a ten věk je dobré dodržet, přeci jen malé dítě nemá moc rozum a vysvětlit aby se nevyvlékalo z pásů je někdy potřeba.
Takže zkuste s malou vydržet ve vajíčku co nejdéle, ať pak může jít starší do 15-36 v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
25.2.13 00:44

Prosim o radu - Tario s bazi

@steeve Dobry den, omlouvam se za dotaz, ale bohuzel nemuzu v predchich diskuzich najit odpoved. Ma autosedacka Tario Isofix? V rodine mame obe auta s Isofixem, ale bohuzel jsem se o Tariu odpovedi nedopatrala. Mame kocarek Teutonia, rada bych koupila i Tario s bazi- jak je to tedy s upevnenim a bezpecnosti? Predem moc dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.13 08:25

@leeenaa autosedačka Teutonia Tario se prodává buď samotná, nebo se základnou, ale ta základna není isofixové je to základna na pásy.
V obou případech jak samotná sedačka, tak i sedačka se základnou má dobré hodnocení bezpečnosti, dostala 4*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.2.14 16:19

Slyšela jsem, že sedačky chicco nejsou kvalitní, i když prošly testy (že testy jsou kamufláž)…, že mají nekvalitní materiály, závadné, plné škodlivých a jedovatcýh látek… nekvalitní plasty… že to v číně vyrábí lidi, kteří za to dostanou na celý den misku rýže a že jsou vykořisťováni…

No, jsem z těchto informací docela rozčarovaná :think:, máme totiž autosedačku Chicco http://autosedacky.heureka.cz/…s-2013-grey/ nově koupenou, ale vrátit už nelze, odstřihli jsme všechny cedulky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.2.14 16:36

@3HE a to jste zase slyšela kde?
Chicco se nevyrábí v číně, ale v itálii, a u Chicca jsou sedačky kvalitní, i ty špatné, obecně u Chicca vyšly dobře v testech jednokategorické, a špatně dopadly ty vícekategorcké, a konkrétně ta chicco oasys s isofixem měla v roce 2013 v testech dobré hodnocení 4 *

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.2.14 01:18

@steeve No, jedna paní povídala 8) já jsem tomu hned nevěřila… těm testům věřím… určitě by si nedovolili ohodnotit falešně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
3.3.14 10:34

S dovolením se připojím s dotazem: jakou neisofixovou sedačku 15-36 romer kid plus sict nebo cybex solution x2? Která je pohodlnější, bezbečnější…? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.3.14 13:41

@audik ohledně bezpečnosti jsou na tom hodně podobně, obě mají 4 *, konkrétně Cybex 73%, Römer 75%, takže o fous je lepší Römer
z hlediska pohodlí je to individuální, nejlépe ať si to dítě vyzkouší, osobně třeba moje děti používají Römery, jsou jim pohodlnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
4.3.14 21:01

Mockrát děkuju! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.6.18 22:23

@steeve Take bych se rada pripojila s dotazem. Shanim autosedacku 9-18kg s isofixem pro syna. Vaham mezi Maxi Cosi Tobifix a Romer Safefix, pripadne nejakou dalsi (pozadavky: 1. bezpecnost, 2. polohovani na spani, vyhled z okenka, obsluha 3. cena) Tu prvni jsem ani nenasla v testech, tak nevim jak porovnat. Moc dekuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.6.18 08:23

@žirafkaz Dobrý den, Maxi-cosi Tobifix je novější model, ještě nebyla v testech takže neznáme její bezpečnost. Pokud ve vašem výběru hraje největší roli bezpečnost sedačky, tak jděte do Safefixu, ten v bezpečnosti patří mezi nejlepší. Jinak je ten Römer i prostornější a jde více polohovat. Cenově není o moc dražší: http://autosedacky.mimishop.cz/…ix-plus-2018

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.6.18 21:24

@steeve Dobrý den, jdu si také pro radu. Vybíráme pro tříletou dceru autosedačku, ráda bych opravdu bezpečnou, pohodlnou, polohovatelnou na spaní, dobře snímatelný potah a s isofixem. Vyhlídnuté máme tyto
IZI FLEX FIX I-SIZE, CYBEX SOLUTION M-FIX, BRITAX RÖMER KIDFIX II XP SICT, MAXI-COSI RODIFIX AIRPROTECT…?? Předem děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.6.18 07:54

@HladiceM ani s jednou neuděláte chybu, ale u Römeru dlouhodobě nejlepší známky z bezpečnosti, a Besafe IZI Flex je první sedačky v této kategorii podle nové normy I-Size a navíc tu sedačku si dokáže napolohovat samo sedící dítě, takže bych šel jedněch z těch 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí