Britax-Römer First Class, nebo Römer King plus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
14.11.14 10:27

My jsme museli koupit first class, neměli jsme bezpečné vajíčko (neznalost prvorodiče)a naše měla ještě v roce 8 kg. To bychom se načekali… Dnes už v ní jezdí mimino a super. Akorát to přenášení byla morda na začátku, teď už dám do manducy a jdeme :palec:. Oproti DorJan vajíčku je to fakt koráb, ale jsou i velká mohutná vajíčka, co jsem si všimla. Záleží tedy, jaké máte. Nám z toho dcerka ve dvou a půl letech vyrostla, hlava byla ok ale měla nízko popruhy za zády, v nejvyšším upevnění už je měla za rameny. Takže musela už do 16 - 36 kg. Má ve třech letech 105 cm a 17,5 kg, za poslední rok šíleně vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.11.14 10:31

@KristyM jestli má teprve 7 kg, tak nyní ji do posměrné dát nemůžete a na váhu 9 kg se asi ještě načekáte, takže pokud nyní se jí nelíbí ve vajíčku, tak jděte do té protisměrné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
14.11.14 10:34

Ještě k tomu, že se jí tam nelíbí - možná to jiná autosedačka nevyřeší. Naše starší taky nerada jezdila, už od mimina. A jak jsme ji dali posměrně v roce a půl, propukla naplno kinetoza. Možná je jí v autě prostě blbě :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
14.11.14 10:44

@steeve ted to lepe pocitam, ze 9kg se asi jen tak nedockame. Dekuji.
@Genovesa kinetoza me take napadla. Blinkat neblinka a clovek u tak maleho miminka stejne nic neudela. Jenze ona nekdy place vic, nekdy min… nekdy breci uz po 5-10min, nekdy po pul hodine. Do pul hodky je nase max. Cestovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
14.11.14 11:27

@KristyM U nás to bylo úplně stejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
14.11.14 13:11

U nás přestal řev s přechodem na Kinga, tedy normálně po směru, kouká se z okna, vidí na nás a je spokojená. Je jí rok a půl a několikrát už zvládla i 3hodinové cesty s malými zastávkami. Dokud byla ve vajíčku, musela jsem jezdit vzadu s ní a celou dobu ji bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
14.11.14 18:02

@Carenka presne! Taky musim sedet v zadu a bavit. Horsi jak jedem samy…
@steeve a nevite vnitrni rozmery first a kinga? Opravdu je first mensi? O hodne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.11.14 08:27

@KristyM first class: vnitřní šířka zad 24cm, hloubka sedu 33cm, výška zad 55cm
King II: vnitřní šířka zad 29cm, hloubka sedu 34cm, výška zad 61cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
21.11.14 21:30

@steeve dravim, byl jste mi doporucen jako odbornik na autosedacky :) Resim ted sedacku pro dceru. Ma 4 mesice, ale je docela velka, ma uz 9kg a ve vajicku je hodne zkroucena. na delku je v pohode, ale prijde mi, ze na raminky uz nema moc mista. Uvazuji o nove sedacce, do sedacky 9-18 se mi moc nechce, hlavne kvuli tomu, ze jeste nesedi ( a asi jeste par mesicu se neposadi) a rada bych take aby sedela protismeru conejdele. Koukam dle testu sedacek. Nejvic se mi libi cybex sirona, ale reknu ravdu, ze je draha. Rozhoduji se mezi maxi cosi milofix anebo britax first class. Muzete mi poradit? nebo je jeste nejaka vhodna v kategorii 0-18kg? diky moc

• Citovat
  • Upravit
2099
21.11.14 22:06

@steeve moc děkuji! Velmi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.11.14 08:55

@magdík123 pokud má pouze 4 měsíce tak nemůže jít do posměrné 9-18 kg, ale v každém případě do protisměrné, bohužel Milofix i First class jsou z těch menších 0-18, navíc u Milofixu je kromě isofixu potřeba ještě pás Top tether, takže je potřeba zjistit zda v autě oboje máte. Pokud je dcera větší, šel bych do něčehoé většího, z těch protisměrek je nejprostornější Besafe: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
24.11.14 09:29

@steeve a co cybex sirona?

• Citovat
  • Upravit
7159
24.11.14 09:48

@magdík123 ano, také je protisměrná i posměrná, ale v po směru používá pultík, a je v něm méně místa než u klasické sedačky s vnitřními pásy, a když máte nyní na 4 měsících již 9 kg, tak budete potřebovat prostornější sedačku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magdík123
24.11.14 10:05

@steeve aha,diky za pomoc. jeste jsem se chtela zeptat zda nevite kde v praze bych si mohla ty sedacky vyzkouset? objela jsem nekolik obchodu a nikde nic nemeli.

• Citovat
  • Upravit
2099
18.2.17 17:50

@steeve zdravím steeve. Před dvěmi lety jsem dostala od vás dobrou radu.. dnes se jedná také o autosedačku, pro druhou dcerku jsme pořídily Britax First class. Po instalaci do auta (manžel říká, že je dle návodů i videa) správně, se hýbe do stran. Oproti Romer king II plus, která sedí ako přibitá, tak je first class docela volná. Nevíte, kde by mohl být problém? Je to „normální“? I když jsme zkoušeli dcerku utahovat, musím sedačku přidržet, protože nedrží na místě… Děkuji moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí