Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den.
Chtěla bych se zaptat, jestli s těmito kočárky máte zkušenost. Je sporťák - repektive sedačka - dostatečně velký? Hlubokou korbu má, řekla bych, středně velkou. Mimi čekám v lednu. Mě se na měm líbí možnost nasazení kvalitní autosedačky a možnost posadit po i proti směru jízdy. Budu ráda za jakékoli postřehy. Děkuji.
Máte zkušenost s Britax Römer B-smart?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-smartAHOJ, mám stejný dotaz, hlavně mě docela zaráží,jestli je tento kočárek tak kvalitní jak o něm píšeou a cenově i docela dostupný,tak proč ho skoro nikde nemají?ani ho nikdo neprodává v bazaru…:-(
Já jsem si kočárek Britax kopila, ale ještě nemám skoro žádnou zkušenost, protože miminko teprve za pár týdnů čekám. Výběr na něj padl hlavně kvůli autosedačce od Romeru, protože bezpečnost v autě pro mě byla na mnohem vyšším místě než např. moje pohodlí (zažila jsem bouračku při malé rychlosti a bylo to celkem drsný…) když vidím ty polské autosedačky, mám z nich strach a potom už ani k těm samotným kočárkům nemám důvěru. Pokud můžu posoudit manipulaci s kočárkem (ale jen doma, na sníh jsme se ještě nedostali), má u mě zatím jedničku. Víc bohužel ještě říct nemůžu:-(
El-Brno píše:
Já jsem si kočárek Britax kopila, ale ještě nemám skoro žádnou zkušenost, protože miminko teprve za pár týdnů čekám. Výběr na něj padl hlavně kvůli autosedačce od Romeru, protože bezpečnost v autě pro mě byla na mnohem vyšším místě než např. moje pohodlí (zažila jsem bouračku při malé rychlosti a bylo to celkem drsný…) když vidím ty polské autosedačky, mám z nich strach a potom už ani k těm samotným kočárkům nemám důvěru. Pokud můžu posoudit manipulaci s kočárkem (ale jen doma, na sníh jsme se ještě nedostali), má u mě zatím jedničku. Víc bohužel ještě říct nemůžu:-(
Děkuji za Vaši reakci. U mě je autosedačka taky maximálně důležitá.
Mohla bych Vás poprosit, abyste mi přemeřila sedačku u sporťáku? Já obvolávala obchody v okolí a Britaxy má jen jeden, ale momentálně ho nemají na skladě, snad za 2 týdny.
Ještě jsem někde četla, že sporťák se sklápí jako kolébka - tzn., že se nesklápí zvlášť opěradlo a zvlášť podpěrka nohou. Mohla byste se mi na to, moc prosím, podívat? Budu Vám hrozně moc vděčná. Přeji hezký den.
já si ho vyhlédla taky hlavně kvůli auto sedačce, protože hodně jezdím autem a budu jezdit…kdy čekáte mimi?…protože taky pořád přemýšlím jestli využiji v zimě hlubokou korbu, já mám mít mimi koncem listopadu…sporťák a vajíčko je jasný…ale co dál?vy máte celou sestavu?
děkuji za info Magda
Já jsem si tedy koupila B-Mobile a k tomu autosedačku, hlubokou korbičku a fusak - tedy levnější varianta než B-Smart, protože B-mobile je vlastně golfáč. Počítala jsem tedy s tím, že jsem z města, kde nebudu muset překonávat hluboké závěje (navíc jsem podědila starší kočár s velkými kolečky, tak v případě kalamit můžu použít i tento). V obchodě jsem ale byla ujištěna, že i tato kombinace je dostatečně pevná a měla by vydržet, přesto bych asi B-Mobile nedoporučila tomu, kdo by s ním chtěl jezdit hodně do terénu, to už ten B-Smart vypadal robustněji (ale jen můj pocit). Koupila jsem vše přímo v obchodě www.babystar.cz (mají je tam přímo k vidění). Navíc, mě se ten kočárek i líbí vzhledově:-). Miminko čekáme v první polovině listopadu. Ze začátku chci využít hlubokou korbičku, tak po půl roce začít používat přímo tu sportovní verzi…
Pokud Britax pořídíme, bude to tedy verze B-smart. Potřebujeme velká kola - rodiče na vesnici a ve městě většinou kostky. A navíc jde narozdíl od modelu Vigour opravdu do úplného lehu. Mimi bude lednové a já netuším, kdy ho to přestane v hlubokém bavit a bude chtít koukat. Taky nevím, jestli už v té době bude dobře sedět, takže úplný leh bude nutný.
Holky a nevadí, že má plastová kola a žádné odpružení? Zvládne sníh?
já nevím, ale v popisu kočárku je: celkové odpružení
my se tady bavíme o kočárku B-Smart 3!!který je vhodný do terénu, to znamená, že když je do přírody, že má velká nafukovací kola a tutíž zvládne i sníh.
Montky, já právě chci taky smart3, ale myslím, že má plastová kola a odpružení žádný. Včera jsem byla v Malvíkovi, ale bohužel ho na krámě neměli. U britax B-dual taky píšou „pneoumatiky odolné proti proražení“ a ten tam měli a klasickej tvrdej plast.
Prostě se bojím ho objednat a předem nevidět. Nevíte, kde by byl k vidění?
Já vím že je k vidění v Brně a Praze, koukěte na odkaz http://www.babystar.cz/index.php?…, kde jsou uvedeny prodejny, ve kterých by ho měli mít…tak snad budete mít štěstí. Já si psala do Brna a tam ho mají jen na ukázku, jinak se objednává, tak tam asi během týdne pojedeme ho zkouknout a vyzkoušet.
Já vím že je k vidění v Brně a Praze, koukěte na odkaz http://www.babystar.cz/index.php?…, kde jsou uvedeny prodejny, ve kterých by ho měli mít…tak snad budete mít štěstí. Já si psala do Brna a tam ho mají jen na ukázku, jinak se objednává, tak tam asi během týdne pojedeme ho zkouknout a vyzkoušet.
Jee, Monthy, dík. Já pojedu možná do Prahy na veletrh 1. října, tak třeba tam bude k vidění a kdyžtak se stavím vc nějaké té prodejně. A monthy, každopádně až ho zkoukneš v Brně, tak hned napiš jak se Ti zdál. Podívej se prosím na ty kola a to odpružení … prosím, prosím. ![]()
B-smart mají v praze na čerňáku v babystaru (mají i B-mobile.
rozhodně nemá nafukovací kola, jsou to plastová kola plněná vzduchem, plus odpružení kol, ale to není tak, že by to houpalo, jen že ta jízda je měkčí.. ale stopro Britax nemá žádný kočár co by měl nafukovačky.
Vigour má co vím naklápěcí sedák sportovní..
na kočáry není moc referencí z praxe, asi že B-smart i B-mobile sjou letošní novinky a nijak zvlášť propagované…