Broker Consulting - zkušenost jako zaměstnanec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Velmi špatná zkušenost jako spolupracující - naštěstí ne zaměstnanec. I jako zákazník (rodina a známí) - jen problémy a dluhy. Vlastně nepomohli vůbec, spíš ublížily
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicollka píše:
Velmi špatná zkušenost jako spolupracující - naštěstí ne zaměstnanec. I jako zákazník (rodina a známí) - jen problémy a dluhy. Vlastně nepomohli vůbec, spíš ublížily
Já jsem kdysi před pár lety byla u této společnosti na pohovoru v Brně, ten manažer se jmenoval Bubeníček. Zapamatovala jsem si jeho příjmení, protože opravdu bubnoval na nervy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicollka ze se tak nesmele ptam, ale rada bych chtela znat vas nazor podrobneji jako zakaznik. Take se se mnou spojila pani, vse mi vysvetlila i skrz hypoteku apod. Vse se jevi jako nejlepsi nabidka pod sluncem, ale jak se rika, kazdy lejno ma sve mouchy. Klidne napiste soukromou zpravu. Moc moc bych o to stala. Dekuju
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam nikdy. Zkoušela jsem to ještě jako mladé štěně. Je to 10 let zpět - prý se to tu teprve rozjíždělo, ale nevím, jestli to byla pravda.
Praktiky aplikované na budoucí spolupracovníky/obchodníky: na školeních to bylo jak na ZFP pohovoru. Zkrátka vymývače mozku. Dali vám plno nadějí, slibovali vysoké platové ohodnocení, benefity, vyloženě vám nutili myšlenku, že zrovna vy jste ta velmi malá výjimka, která bude úspěšná v tomto oboro a že zrovna vy budete nejlepší.
Školení však spočívalo v ohromné manipulaci s lidmi (později jsem ještě měla tu čest se dvěma společnostmi, takže mám s čím porovnávat (viz add 1 dole)). Bylo vám vtloukáno do hlavy, že vy jste ti největší machři, kteří mohou manipulovat s klienty. Vy jediní to totiž dokážete, protože oni, ti vyšší v této společnosti, vám ukážou jak!! To vy jste tu od toho, aby lidi prosili vás a nikoliv vy je!! To klienti vás budou prosit na kolenou, abyste na ně měli chvilku svého drahocenného času a mohli jim udělat smlouvu. (Vykřičníky dávám úmyslně, protože oni na to takto kladli důraz).
Aplikace na klienty? (Podotýkám, já nikdy s klienty pod záštitou této společnosti nehovořila, tak daleko jsem se nedostala). Posezení s klientem někde v hospodě byl opravdu „skvělý“. Zkušený „Brokař“ tam klienta dostal vyloženě svou prostořekostí skoro do kolen, že byť byl klient sebevíc dominantní, tak už byl natolik zblbnutý, že mnohdy podepsal. Občas na mě předvádějící „Brokař“ vůči klientovi působil agresivněji - tím svým tónem hlasu. Šlo o sprostou manipulaci s klientem, pošpinit konkurenci (podpořit své tvrzení v nic nedávajíc smysl grafech) a ukázat se v tom nejlepším světle. Byla jsem dohromady u takových šesti klientů (díky Bohu jsem tam netahala rodinu a ani své známé). Díky naprostému znechucení využívaných praktik různých Brokerů, jsem se rozhodla ze společnosti odejít.
Ten, co mě do firmy dostal (reagovala jsem na inzerát), mi ještě během dvou týdnů několikrát volal. Hovor první probíhal mile, jestli si svůj odchod ještě nechci rozmyslet. Když jsem razantně odmítla, začal hlásat věty typu: nikdy z tebe nic nebude, zahodila jsi skvělou šanci, ale teď jsi totální nula, jsi klasická česká ovce, která žije od výplaty k výplatě a ještě zapláčeš, jestli tu svou jedinou šanci - být úspěšná - zahodíš. Ukaž, že jsi inteligentní a moudrá ženská, že jsi jiná, než ostatní a pojď s námi budovat kariéru. Jestli to neuděláš, budeš litovat, protože už nikdy ti taková šance do klína nespadne!… a bla bla. Volal mi opravdu co druhý den. Pak jsem si šla stěžovat jedné manažerce, která nad chováním dotyčného obracela oči.
Jen je zvláštností, že ode dne, co jsem si stěžovala, telefony od něj ustály, ale za to mi začaly pípat sms a někdo volat. Během dne mi několik mužů psalo i volalo, že mají zájem o seznámení a že mám inzerát na erotické seznamce společně s telefonním číslem i celým jménem. Nevím, jestli to byl opravdu ten člověk, co mě přijímal do BC, ale s ohledem na to, že s nikým jiným jsem v tu dobu neměla problém, si myslím, že to byl asi skutečně on.
Netvrdím, že celý Broker Consulting je plný zmetků, určitě se tam najde dost lidí, kteří jsou správní a umí vytvořit výhodné smlouvy, včetně nějakých rad. Ale já bohužel potkala zrovna to špatné „vlákno“. Možná se ten člověk takto zachoval i proto, že se mu ta jeho síť zhruba 60 lidí začala hroutit. Jestli jim udělal ten samý výstup, co mi, netuším a nepátrala jsem po tom nikdy. Je to za mnou. Bohužel po té hořké zkušenosti - a to možná kvůli jen pár špatným lidem - jsem zanevřela nad celým BC. ![]()
Add 1. - pracovala jsem ještě ve EF.CZ - to byl vyloženě multilevel dětí, kteří pod sebe brali další děti za účelem vytvoření nějaké produktivní sítě a vedlejším nutným produktem bylo vytvoření - pro sebe samotného - životní pojištění (takový závazek do společnosti). Výhodou bylo, že takový člověk, který tam pracoval, si mohl zkusit hovořit s klienty a uzavřít s nimi mimo ŽP i jiné produkty - některým se povedlo, některým ne. Nemohu na to ani nadávat a ani vychvalovat (mi to hodně pomohlo v komunikaci). Bylo to celkem vtipné sledovat, jak osmnáctiletí v kvádrech si vykají a dělají se vážnými, včetně regionálního ředitele, který sice uměl podpořit, ale nic o financích nevěděl, ale za to byl krásný a sexy mlaďounký. ![]()
Třetí zkušenost byla v České pojišťovně. Kdo je ochoten do toho dát maximum, asi bude úspěšný, ale je třeba dbát na vracení provizí - takže výplatu neutratit, ale nechat tak 50% na účtě. Moudrý ČPkář to na školení poradí všem, jen málo kdo ho ale poslechne. Není to med, taky jsem tam byla zadlužená, ale byla to seriózní společnost, která mě o všem informovala dopředu. Jen jsem byla trošku upřímně lajdák a velké roční výdělky jsem rozházela jako typický novopodnikatel.
Teď už bych byla moudrá, chyba nebyla na straně České pojišťovny. Ale vím o lidech, kteří při náboru byli bohužel špatně informovaní svými manažery… i takové věci se stávají, ale to není chyba samotné ČP ale jejich nezkušených managerů a i jedinců, kteří si nepřečtou smlouvu. ![]()
Vyčerpávající, snad to bylo pro někoho užitečné. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak jako dohazovačka kontaktů… mam exekuci a problémy, platim jak mourovatá, nadřízená jen mlží, lže… no co už nadělám.
jako zákazníci, manžel potřeboval pojistku na úraz, do práce, sepsali jsme, prý super pojištovna AXA… pak došlo na zlomený prst, AXA zlomeniny neproplácí
další úlet, tak věděli že to potřebuje právě na toto - práce na stavbě a uzavřou takovou blbost? 3 měsíce doma - bez koruny…
TAKŽE BROKER NIKDY NIKDY NIKDY - ANI JAKO PORADCE ANI JAKO SPOLUPRÁCE - JEN LŽI LŽI LŽI JEN ABY MĚLI CO NEJVÍCE PENĚZ. ŠLI JSME K PORADCI - ZNÁMÍ V RODINĚ - NA TU POJISTKU KOULEL OČI - TAK DRAHO?? PROČ?? ZA CO?? NAPOČITAL O 500,– MĚSIČNĚ MÉNĚ ZA TU STEJNOU POJISTKU… TAK POZOR NA NĚ!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JO A DOVOLAT SE NĚKAM? NENÍ MOŽNÉ - POŠLETE EMAIL… UŽ TÝDEN MI PÍŠOU MEJLY, ŽE TO URGUJÍ U KOLEGŮ A BLA BLA, NIKDO SE NEOZVAL
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nemovitost nabízí OK Realitní služby BROKER CONSULTING
Ahoj všem… koukám na nemovitost, kterou nabízí výše uvedená společnost.
Sháníme dům už asi 2 roky a prostě začínám být úplně alergická na makléře a jejich techniky, zamlčování, podvody atd.
Tenhle dům se nám líbí, ale už sem psala o prohlídku a zatím bez odezvy. Sem z toho zoufalá. ![]()
Máte někdo zkušenosti s tohle realitkou??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nešlo by telefonovat? Mail klidně zapadne mezi 30 dalších. Obecně nemusí být vždy chyba na straně RK, protože se minimálně zpočátku pracuje s informací od majitele a to je občas poněkud nepřesné. Úplně mi není jasné, jaké podvody. Obchodní techniky- to je běžné v každém byznisu. Celkově jde (jako všude) hl. o to, jak funguje ten konkrétní makléř.
Jestli jste alergická na RK, tak proč hledáte nemovitosti s jejich pomocí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ nemají tam bohužel uvedené telefonní číslo, pouze na spojovatelku, té sem volala a je to nějaká centrála, dle jejích slov mám napsat email.
No nehledám cíleně s jejich pomocí, ale bohužel na bezrealitních serverech moc nabídek není a nové přibývají málokdy. Proto když je nemovitost nabízena realitní kanceláří oslovuji je.
Podvodné techniky myslím v tom, že realitní makléři zatajují některé informace, naposledy dům v zátopové oblasti, makléř se snaží vnutit názor, že povodeň byla způsobena smýšlenou nehodou, po opakovaném dotazu a žádosti o vysvětlení mi bylo sděleno, že pokud se v tom chci šťourat a mám hloupé dotazy tak kupovat nemusím… pěkné jednání.
Jedná se také o absolutní neznalost nemovitostí, pokud jako makléř něco nabízím (a že si to také pěkně nechají zaplatit) tak bych měl mít aspoň základní znalosti ohledně nabízené nemovitosti… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ano. Zátopovou oblast je nejlépe zjišťovat vlastní silou a je to nesložité.
Jmenuje se to povodňová zóna a zdarma na:
http://www.cap.cz/…vodnove-mapy
BTW: i když já jako kupec budu ochoten koupit nemovitost v povodňové zóně (nějaké „nebezpečnější“), tak pouze za moje peníze. Banka nedá hypotéku na nemovitost, které nebude mít provedenu vinkulaci pojistné smlouvy se všemi riziky, které banka požaduje. A pokud je nemovitost nepojistitelná proti povodni, tak žádná hypo, resp. musí být jiná zástava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ ano, já to vím a taky sem si tahle tuto informaci zjistila, stejně tak jako informace, které mi poskytla obec, ale jde mi o to, že makléř na tuto skutečnost upozornil pouze okrajově a následně podával lživé informace o průběhu a stavu záplav, zátopové oblasti a jiných věcech a na další dotazy nebyl schopen adekvátně odpovědět. Nicméně tohle už se netýká realitní kanceláře OK Realitní služby BROKER CONSULTING, na kterou byl původně vznesen dotaz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekl bych, že s tímhle nemá sama RK vůbec co dočinění, resp. RK ovlivní práci makléře jen vzděláním a kontrolou plnění svých požadavků. Sama těžko ovlivní, co vám makléř řekne. Snad jen stížností dokážete ovlivnit činnost makléře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děcka tak si tady čtu vaše zkušenosti a žádná sláva, má tam teď nastupovat známý jako vedoucí CC (v Praze).
PS: vždycky mě pobaví názory typu, je to podvod protože je to na Ičo, musíš vracet provize, oblbovat lidi apod…
V téhle firmě jsem sice nikdy nepracovala ale jako obchodník jsem na Ičo(Dičo), fungovala 8 let a vydělávala si docela slušné peníze
A neřekla bych že každej,,oblbuje lidi,, je to prostě o tom jak prodáváš a jak poctivý jsi.
Co se ručení za smlouvy týče tak je to logické a téměř všude, kord v,,pojištovnictví,,.
Co se počátečních nákladů týče, holt stojí registrace u Čnb 10tis. to ale pořád neznamená že firma je podvodná, protože bez registrace nemůžeš uzavírat pojistné smlouvy a to nikde.
Náklady na SP a ZP platíš i jako zaměstanec akorát to nevidíš protože to za tebe odvádí zaměstnavatel. A že ti vylejou mozek? no jo o tom prostě byznis je, motivace a motivační kecy ![]()
Závěrem bych chtěla ještě napsat že lidé co hledají,,jistotu,, jak se tomu dneska říká, v překladu stálý měsiční plat, by měli hledat pozice kde nenabízejí nadstandartní výdělky. Protože tam kde není fix a firma vyplácí pouze provizně se dá (pokud je člověk šikovný obchodník) vždy vydělat daleko víc pěněz, nejen právě kvůli iča (tudíž za tebe zaměstnavatel nic neodvadí-může ti tím pádem dát víc)ale také kvůli toho že je to dobře nastavené (makáš-máš, nemakáš nemáš).
Pracuji teď poprvé v životě jako zaměstnanec a musím říct že tak mizerné výplaty jsem v životě neměla, a to mám na Ostravu 25tis čistého..
Takže se určitě plánuji vrátit k obchodu.
Všude a všechno je vždy o lidech a jejich myšlení. Hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brocker Consulting nedoporučuji a už vůbec ne v Praze na Karlíně pobočka OK Point pi. Kašparová a také vůbec nedoporučuji OK Point pi. Přibylová o nic im nejde jen své klienty oškubat o co nejvíc peněz chování katastrofa a nedoporučuji jakékoliv zaměstnaní ani na HPP ani na brigádu nic neplatí spíš platíte vy a ne málo je to nejhorší firma co jsem kdy zažila bez úrovne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Též bych chtěl potvrdit jako klient této společnosti, že spolupráce s nimi je jedna veliká špína. Před pár lety jsem si u nich zařizoval hypotéku, vše se jevilo skvěle, měl jsem je dohozené přes známou, takže nedůvěra nebyla na místě, ale teď, když se přiblížil refinanc hypošky, začaly mi ty ženský vnucovat spousty nesmyslných věcí a ve finále budeme platit velký penále za rušení smluv. Přitom moc dobře věděly, jaká je naše situace. S Brokerem už nikdy víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit