Brokolice do příkrmu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1266
20.9.12 20:08

Jé, tak vám všem moc děkuju, až to vyzkouším, tak písnu :D Malej právě na prdíky dost trpěl a ještě ted občas má - teda od tý doby, co dávám příkrm, tak tlačí a kroutí se, tak snad se to zpraví… v poledne měl samotnou mrkvičku pár dní a ted podruhý samotný brambor s UM. Večer dávám ob den rýžovou kaši, do všeho kápnu trochu oleje, aby neměl zácpu, tak nevím, čím to může být, že se ted tak kroutí, nevíte? :roll: Jinak stále kojím, malýmu je 5měs, nepřibíral a nespal, tak proto jsem začla s příkrmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
20.9.12 21:00

Ahoj, malá přestala reagovat na nadýmavé věci v 5ti měsících. Brokolice a květák byly první, co dostala po mrkvi a bramboře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
27.11.14 09:55

Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak píši sem.Chci se zeptat - začínáme s příkrmy, a malej je dost blinkací miminko, ale po mrkvi mi neblinkal. Včera jsme zkusili brokolici a tu teda blinkal dost. Znamená to, že už mu jí nemám dávat..?Nebo ještě zkoušet, že si třeba zvykne..? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
27.11.14 10:01
@zichisek píše:
Já dávala brokolici hned po mrkvi a malá i když trpěla na prdíky, tak s ní neměla problém. Doporučuje se dát co nejvíc té „hlavy“ že nadýmá ta spodní část.

Přesně :),a někdy jsem dala jen brokolici s brambůrkem - a samozřejmě bez „stonků“.Syn měl brokolici z příkrmů nejraději, a to od narození trpěl na silné bolesti bříška. Ale s brokolicí problém neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
27.11.14 10:04
@spiritt píše:
Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak píši sem.Chci se zeptat - začínáme s příkrmy, a malej je dost blinkací miminko, ale po mrkvi mi neblinkal. Včera jsme zkusili brokolici a tu teda blinkal dost. Znamená to, že už mu jí nemám dávat..?Nebo ještě zkoušet, že si třeba zvykne..? :nevim:

Počkala bych. Už jsem to slyšela od více maminek, že zrovan brokolice. Mě dala doktorka u první takový graf a tam bylo, co kdy zhruba zavést. Brokolice byla někdy v 8 měsích (já ji teda dávala taky dřív).
Já měla obě megablijící, ale u jídla pak OK. Ublinky po kojení pak třeba trošku toho, co měli k obědu, ale že by mi blinkaly vyloženě nějaký druh zeleniny, to ne.
A dáváš skleniřky nebo vaříš doma? V tom může být taky rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
27.11.14 10:11

@avm3 zatím kupuju skleničky, postupně chci pak začít i vařit doma.Tak já nevím, tak zkusíme asi třeba dýni, místo brokolice..ale právě, že na brokolici je napsaný První lžička, tak jsem si říkala, tak to bude ok…já právě nevim, čim teda pokračovat po tý mrkvi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
27.11.14 10:13
@spiritt píše:
@avm3 zatím kupuju skleničky, postupně chci pak začít i vařit doma.Tak já nevím, tak zkusíme asi třeba dýni, místo brokolice..ale právě, že na brokolici je napsaný První lžička, tak jsem si říkala, tak to bude ok…já právě nevim, čim teda pokračovat po tý mrkvi..

Přesně z toho blila malá kamarádce. Zkus uvařit čerstvou (mraženou), na zkoušku a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
27.11.14 10:39

@spiritt Zkusila bych jí zase za čas. Dyni většinou děti dobře snáší a chutná jim. Já jsem dávala ještě batáty, pak i brambory, květák. No a pak už jsem dávala dva druhy dohromady. Hlavně batát nebo dýni jako základ. Z mrkve bývá zácpa, tak s ni radši opatrně.

Jinak na prikrmy.net jsou šikovné tabulky, co se od kdy dá jíst :-)

• Citovat
  • Upravit
1221
27.11.14 10:47

Tak díky :).Jo a ještě, když budu vařit doma, tak musim z bio zeleniny a vařit kojenecký vodě? nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
14.7.15 16:59

Když brokolice nechutná....

Ahoj maminky, své 5,5měsíční dcerce zavádím příkrmy. Začala jsem dýní (5dní), pak mrkev (5dní), mrkev s bramborem (4dny). Malá je po příkrmech jak divá, snědla by toho hned celou sklenku. Dnes jsem zkusila brokolici a narazila jsem, vůbec jí to nechutná, po 3 lžičkách bylo utrum.
Co s tím? Zkusit zítra znova nebo na nějakou dobu vynechat, zkoušet něco jiného a zkusit třeba až za měsíc? Poraďte, zkušenější mamky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
14.7.15 17:02

@Dasa S. Dcera brokolici ve sklenicce nesnášela, dělalo se ji špatne. Ale ted když vařím brokolici tak ji má ráda.
Jinak druhý den sem ji tu skleničku nenutila. A dala něco jiného co už mela zavedeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
14.7.15 17:25

Proč v sezóně zeleniny krmit konzervama? mne malej nepozre skleničku ani omylem, nedivím se mu, chutove je to hnus…varim mu čerstvou zeleninu a konkrétně brokolici zbožňuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí