Brokolice, kapusta, růžičková kapusta

233
30.1.06 13:23

Brokolice, kapusta, růžičková kapusta

Máted někdo prosím nějaký dobrý recept? Stále to dělám malé pouze v polívce a jiný recept neznám. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
30.1.06 13:30

Ahoj, nevím, jak velkého prcka máš, ale například brokolice je výborná uvařená s bramborovou kaší. Z květáku se nechá udělat „něco jako mozeček“ - třeba jen se žloutkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
30.1.06 13:41

Já dávala často mix brambory,mrkvička na kolečka,kousky brokolice a kukuřice,vše polité rozpuštěným máslem a malé to moc chutnalo.
Nevím,jak velké máš dítko,ale mám ještě recept na brokolicový nákyp,ale je spíš pro dospěláky a starší děti:
Balíček mražené brokolice nebo svazek čerstvé nastrouhat na hrubo.Totéž s 20 dkg tvrdého sýra a 20 dkg šunky.Přidat 4 vejce,hrnek strouhanky,1/4 hrnku oleje,trošku pepře,strouhaného mušk.oříšku.Nesolit!Vše smíchat a nechat zapéct v troubě.Podávat s brambory.my to máme moc rádi a už mám nápad,co uvařím o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
30.1.06 14:35

Malá má 2 roky, tak vymýšlím novinky, vím, že se dělají nějaké placičky atd., ale nevím jak, nebo kapusta jako zelí taky nevím jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
31.1.06 12:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
31.1.06 12:58

Ahoj,
ja jsem jeste nezkousela varit malymu. Ja zatim spoleham na Hami sklenicky. Ale kdyz nebudes vedet co s kapustickama, tak tady mas inspiraci, ale je to jidlo pro dospelaky.
Najdes zde
 http://www.apetitonline.cz/…_omacce.html

Pro jistotu taky zkopiruju:
Zapečené kapustičky v krémové omáčce

Tohle je pětihvězdičková úprava! Kapustičky a smetana se prostě zbožňují.

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 25-35 minut + 35 minut na zapékání

Potřebujete:

700 g kapustiček, očištěných
100 g anglické slaniny
2 lžíce mandlových lupínků
1 lžíci másla
1 lžíci slunečnicového oleje
300 ml smetany ke šlehání
půl lžičky citronové šťávy
4 lžíce strouhanky
3 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř

1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte. Důkladně sceďte.

2. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.

3. Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posyp­te pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.

Jeste poslu jeden vyzkouseny recept na ruzickovou kapustu. Az ho vyhrabu v casopise.
 Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
31.1.06 16:19

Ahojík, placičky dělám docela často, miluje je celá rodinka. Květák, brokolice atd, uvařím, ne úplně do měkka, Pak to pomačkám, dám do toho vejce, cibuli, česnek, co kdo rád, zahustit můžeš ovesnými vločkami, moukou, kukuřičnou moukou, prostě co máš doma a pak smažím na obou stranách do zlatova. Na teflonové pánvi skoro nepotřebuji tuk. A je to , jak říká můj syn…mňamka uhaha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí