Broučci - Karafiát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
23.3.13 20:55
@Sluníčkonesvítí píše:
Některé pohádkové knížky mi taky nepřijdou zrovna vhodné pro dětičky. Zrovna teď jsem půjčila synovi knížku z knihovny s názvem: Pohádkové vandrování od Vladimíra Hulpacha. Je to děsný! Jsou tam příběhy o strašidlech, ale je to podáno tak, že na jednom rozcestí strašil duch vojáka, který byl zastřelen ve válce. Fakt super pohádka! Jindy jsem půjčila knížku (nevědíc, co obsahuje) Pohádky pro zlobivé děti-nebo tak nějak. To byly spíš horory! Dítě nechtělo poslouchat rodiče, a tak ho maminka i tatínek opustili, a proto že to dítě bylo moc malé, neumělo si uvařit a zemřelo hlady. Nebo malý chlapeček pořád při jídle mlaskal a srkal, tak mu pan doktor zašil pusu… Prostě morbidní! Stejně tak mi přijdou nevkusný některý básničky, co dávají dětem číst ve školách! Můj synovec přišel jednou v první třídě ze školy vystresovanej, že si četli básničku o tom, jak děťátku umřela maminka, macecha na něj byla zlá, a tak si ho maminka po jeho prosbách vzala k sobě. Jmenovalo se to tuším Osiřelo dítě. Prostě děs!!!

Hustý 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
23.3.13 21:00

@kolozubka já si ke knihovnám nevypěstovala moc lásku. Nemám ráda umatlané knihy :oops: a že jich tady máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.3.13 21:11

Taky hodně kupuji po antikvariátech. Koupila jsem Dora a medvěd od Šmahelové, Velkou knihu českých pohádek od Šruta, Princeznu se zlatou hvězdou na čele od Němcové, Kotě z Kocourkova od Čtvrtka, Lískulku od Gálové. Máme spoustu knížek po mě a manželovi - Hrubín - Špalíček, Deyl - Příběhy z Medové stráně, Sekora - Ferda,,, Čarek - Ráj domova, Kolář - Z deníku kocoura a Modroočka, Čtvrtek - Rumcajs, Křemílek a Vochomůrka, Čapek - Dášeňka, Lada - Mikeš, Ochytré kmotřel lišce, Kukadla. Koupili jsme Český špalíček, to jsou moc pěkné pohádky a v knihovně jsem teď půjčila Míšu Kuličku a Zpátky do Afriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.3.13 21:14
@nikita066 píše:
@kolozubka já si ke knihovnám nevypěstovala moc lásku. Nemám ráda umatlané knihy :oops: a že jich tady máme

Jé tak to já mám spíš opačný problém. Paní nám teď půjčila nádherné knížky, jsou jako nové a já mám skoro strach na ně šáhnout, abychom je neupatlaly. ;) Jo a jsou tam i CD k tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
23.3.13 21:25

@kolozubka tak to jste krásně koupili. Pokud jsou knížky krásné, pěkné, člověk přečte a vrátí tak super, ale na některé se štítím sáhnout, takže se snažíme pomalinku kupovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.3.13 21:28

Broučci jsou fakt síla, ale když mi je četla v dětství máma, nějak mi to moc nepřišlo. :nevim:
Moje nejoblíbenější byly Pohádky od Macourka, ilustrace od Borna, rok vydání 1985. O holčičce s náhradní hlavou jsem chtěla číst každý den. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
23.3.13 21:29

@Litta Holčička s náhradní hlavou zní šíleně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
23.3.13 21:32

Děti milovaly Malého Bobše a O Pejskovi a Kočičce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.3.13 21:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
23.3.13 23:40

@Litta no vypadá to dobře :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.3.13 05:23

Tak abych k těm Broučkům něco vysvětlil. Jan Karafiát byl vyznáním evangelík (tuším že snad evangelický farář) a už v dětství postrádal v tom evangelickém prostředí nějakou knížku, která by odrůstající děti připravovala po stránce citové a duševní na život mezi dospělýma. Proto tam ti broučci nakonec umírají (nejevom to).
Jo a původně byli Broučci určení jako čtivo pro žáky 3.-5. třídy. To až dnes se z toho dělá echt dětská knížka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová