Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, máte prosím někdo doma dětskou knížku Broučci? Jakou máte poslední kapitolu? Mám takové divné vydání a nějak se mi to nezdá. Díky
@kolozubka píše:
Broučci zemřou.
MY ji máme, ale bohužel dcera už spí, tak se teď nepodívám.
Máme více dětských knížek, kde někdo umře, nebo se něco hrozného stane. Dcera je nemá ráda.
Mně vadila ta knížka celá, přišlo mi to takový pochmurný a nudný. Takže jsem na konec naštěstí ani nedošla
Dceři ji rozhodně nekoupím.
Můj kamarád tu knihu jednou shrnul: „A broučci spali, a spali, a spali. Byli mrtví.“
Btw. máme doma desku zpívánek, taky soda. „Počkej ty zajíčku, já ti dám ránu, až se ti hlavička uhne na stranu,“, nebo ta kačena, co letěla zvysoka, a šuhaj ji střelil do boka… Nejhorší je, že to je hned na začátku, takže to pouštíme skoro vždycky (snažím se přeskakovat).
Já měla na Broučky vždy pěkné vzpomínky a některé věci mi přišli přijatelné, ale je fakt, že jak tam ti broučci najednou všichni umřou mi příjde pro malý dítě né zrovna vhodné, i když je to součást života, tak nevím, jestli tak malému dítku to měla až tak okatě „ukazovat“
Mám doma knížku o třech prasátkách, kde vlk první dva bratříčky sežere. Já si tu pohádku pamatuju tak, že se prasátka utečou k bratříčkovi, který si postavil domeček z cihel. Kluk tu knížku má jako neoblíbenější, ale mě se u toho ze začátku kroutila celá pusa, když jsem mu to četla ![]()
Já broučky kvůli tomu nikdy neměla ráda, ani jako večerníček… Tři prasátka máme třikrát v různejch vydáních a všechny naštěstí pokaždé přežijou…
@Kakika no tak tyhle pohádky rovnou posílám dál když už to mám doma a když si toho všimnu v obchodě tak nekupuju, je to hrůza ![]()
Mně se na tý knížce nelíbí takovej ten českej přísnej přístup k dětem.. Ale k tomu umírání, je tam prostě zobrazenej ten koloběh života a moc se mi líbí, jak je tam napsáno, že za každýho zemřelýho broučka, vyroste kytička… to je hezký.. prostě ten život pokračuje dál, v jiné formě..
Já jí četla minulý měsíc staršímu (5 let) a ořvala jsem to
chudák na mě koukal proč jako brečím, když je to jen knížka. Asi hormony nebo co
![]()
@Žirafátko jj dneska jsem dočetla, umřela Janinka a já měla knedlík v krku a slzy jsem zamačkávala, ještě že už skoro prťátko spinkal, poslední kapitolu přeskočím
Holky jaké knížky máte doma, nějaké pěkné?
@nikita066 píše:
@Žirafátko jj dneska jsem dočetla, umřela Janinka a já měla knedlík v krku a slzy jsem zamačkávala, ještě že už skoro prťátko spinkal, poslední kapitolu přeskočímHolky jaké knížky máte doma, nějaké pěkné?
my jsme četli neználka… Ten mi přišel docela fajn, i když částečně taková komunistická propaganda (nebo mi to tak přišlo
v podstatě všechno všech, platit se nemusí, protože každej dělá něco prospěšnýho…
), ale děti to tak beztak nevnímaj a oba kluci poslouchali ![]()
@kate02 no zrovna Neználek na Měsíci byl komunistický dost, to jsem se smála, až jsem se zajíkala (jak potkal zlé kapitalisty a udělal komunistický převrat a všichni se potom měli navždy dobře a žili v blahobytu
)