Broučci - Karafiát

13335
20.3.13 20:36

Broučci - Karafiát

Ahoj holky, máte prosím někdo doma dětskou knížku Broučci? Jakou máte poslední kapitolu? Mám takové divné vydání a nějak se mi to nezdá. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12272
20.3.13 20:39

Broučci zemřou. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
20.3.13 20:43
@kolozubka píše:
Broučci zemřou. :(
:( tak to mám to stejné, už ten jeden díl mě zarazil kde zemřela maminka, tatínek, kmotřička, kmotříček :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
20.3.13 20:48

MY ji máme, ale bohužel dcera už spí, tak se teď nepodívám.
Máme více dětských knížek, kde někdo umře, nebo se něco hrozného stane. Dcera je nemá ráda.

• Citovat
  • Upravit
11565
20.3.13 21:08

Mně vadila ta knížka celá, přišlo mi to takový pochmurný a nudný. Takže jsem na konec naštěstí ani nedošla ;) Dceři ji rozhodně nekoupím.

Můj kamarád tu knihu jednou shrnul: „A broučci spali, a spali, a spali. Byli mrtví.“

Btw. máme doma desku zpívánek, taky soda. „Počkej ty zajíčku, já ti dám ránu, až se ti hlavička uhne na stranu,“, nebo ta kačena, co letěla zvysoka, a šuhaj ji střelil do boka… Nejhorší je, že to je hned na začátku, takže to pouštíme skoro vždycky (snažím se přeskakovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
20.3.13 21:13

Já měla na Broučky vždy pěkné vzpomínky a některé věci mi přišli přijatelné, ale je fakt, že jak tam ti broučci najednou všichni umřou mi příjde pro malý dítě né zrovna vhodné, i když je to součást života, tak nevím, jestli tak malému dítku to měla až tak okatě „ukazovat“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.3.13 21:53

Mám doma knížku o třech prasátkách, kde vlk první dva bratříčky sežere. Já si tu pohádku pamatuju tak, že se prasátka utečou k bratříčkovi, který si postavil domeček z cihel. Kluk tu knížku má jako neoblíbenější, ale mě se u toho ze začátku kroutila celá pusa, když jsem mu to četla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.3.13 22:05

Já broučky kvůli tomu nikdy neměla ráda, ani jako večerníček… Tři prasátka máme třikrát v různejch vydáních a všechny naštěstí pokaždé přežijou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
20.3.13 22:08

@Kakika no tak tyhle pohádky rovnou posílám dál když už to mám doma a když si toho všimnu v obchodě tak nekupuju, je to hrůza :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sahi
21.3.13 00:20

Mně se na tý knížce nelíbí takovej ten českej přísnej přístup k dětem.. Ale k tomu umírání, je tam prostě zobrazenej ten koloběh života a moc se mi líbí, jak je tam napsáno, že za každýho zemřelýho broučka, vyroste kytička… to je hezký.. prostě ten život pokračuje dál, v jiné formě..

• Citovat
  • Upravit
4466
21.3.13 09:39

Já jí četla minulý měsíc staršímu (5 let) a ořvala jsem to :lol: chudák na mě koukal proč jako brečím, když je to jen knížka. Asi hormony nebo co :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
21.3.13 12:52

@Žirafátko jj dneska jsem dočetla, umřela Janinka a já měla knedlík v krku a slzy jsem zamačkávala, ještě že už skoro prťátko spinkal, poslední kapitolu přeskočím

Holky jaké knížky máte doma, nějaké pěkné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.3.13 21:42
@nikita066 píše:
@Žirafátko jj dneska jsem dočetla, umřela Janinka a já měla knedlík v krku a slzy jsem zamačkávala, ještě že už skoro prťátko spinkal, poslední kapitolu přeskočímHolky jaké knížky máte doma, nějaké pěkné?

my jsme četli neználka… Ten mi přišel docela fajn, i když částečně taková komunistická propaganda (nebo mi to tak přišlo :-D v podstatě všechno všech, platit se nemusí, protože každej dělá něco prospěšnýho… :think: :nevim: ), ale děti to tak beztak nevnímaj a oba kluci poslouchali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.3.13 21:46

@kate02 no zrovna Neználek na Měsíci byl komunistický dost, to jsem se smála, až jsem se zajíkala (jak potkal zlé kapitalisty a udělal komunistický převrat a všichni se potom měli navždy dobře a žili v blahobytu :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.3.13 21:48

My čteme Kuře Napipi, Brouka Pytlíka, Vílu Amálku  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová