Brufen při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
393
15.10.13 13:58

Jste si jiste, ze vite, jak mi je, nakolik je stav vazny, pripadne jestli nejsou i dalsi duvody, ktere treba clovek nema zajem sdilet?
resit, zda je brufen vhodny na to ci ono neni cilem diskuze, proto ocenim, budou-li se odpovedi drzet tematu a to zni „brufen pri kojeni“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101655
15.10.13 13:59
@Mišela1 píše:
Samozřejmě, ale v případě, že nekojím. U kojení je snahou každé matky hledat řešení, které je šetrnější k dítěti. Jelikož se u tebe nejedná o extrakci zubu, zánět prsu a pod.je úplně na místě, že se plno lidí diví. Spíš je to o vůli řešit to jinak.

No, právě že je snahou každé matky hledat šetrnější řešení, tak je rozumnější vzít si na nachlazení brufen a ne paralen, protože brufen přechází do MM podstatně méně, takže divení se není na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.10.13 14:03
@j.a.n.i1 píše:
No, právě že je snahou každé matky hledat šetrnější řešení, tak je rozumnější vzít si na nachlazení brufen a ne paralen, protože brufen přechází do MM podstatně méně, takže divení se není na místě.

já píšu něco o paralenu? Protože pod „jiným“ řešením jsem rozhodně nemyslela paralen.
Tímto se omlouvám zakladatelce že nepíšu k dotazu, už „prudit“ nebudu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
29.11.13 09:35

Kojení
Ibuprofen a jeho metabolity přestupují do mateřského mléka pouze v extrémně nízkých koncentracích (0,0008% dávky podané matce). Vzhledem k tomu, že množství ibuprofenu v mateřském mléce je minimální, jeho eliminační poločas krátký a dosud nebyly zjištěny nežádoucí účinky u kojených dětí, je ibuprofen považován za lék první volby k léčbě bolesti, příznaků zánětu a horečnatých stavů u kojících matek, zejména při krátkodobém použití.

Naopak v těhotenství může působit problémy. Pokud je ibuprofen podáván ženám, které chtějí otěhotnět nebo v prvním a druhém trimestru těhotenství, musí být dávka co nejnižší a doba léčby co nejkratší. Ibuprofen je kontraindikován ve třetím trimestru těhotenství. Více viz Souhrn údajů o léku 4.6 Těhotenství a kojení:
 http://farmaceutika.info/brufen-400

(V jedné dávce sirupu nebo čípku pro malé kojence je účinné látky mnohonásobně více = 60 až 125 mg proti 0,0008 % ze 400mg tablety pro dospělého v mateřském mléku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
23.3.15 09:37

Zeny, prosim o radu, mam zanet v prsu, po neuspesnem vykojeni a obkladech jsem skoncila na antibiotikach (Zinnat) a dr. mi zakazala Brufen, ze mam brat Paralen. Ale jak ukazuji studie, treba jak zde pise @kaminky tak ma byt Brufen vhodnejsi. mam i horecky, dnes rano 38,2, uplne se motam. doma dvouletak a mesicni mimco… diky za rady! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6869
23.3.15 09:43

@Lizzi vzala bych Paralen, neuspěl by, slupla bych Brufík. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101655
23.3.15 09:48

@Lizzi Vzala bych si brufen, pokud nemáš nějakou svojí zdravotní kontraindikaci… a o doktorce si myslela svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.15 09:51

Taky bych ten brufen riskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
23.3.15 09:52

Taky bych to viděla jako @kve-tinka
Pokud je zvýšená teplota, raději nejdřív Paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.3.15 09:59

Me naopak brufen radila uz v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
23.3.15 10:02

Zeny, dekuji! nechapu, ze je to co lekar to nazor :think: mam desnyho motaka a navic mimco je v klidu jen v nositku, tak jeste nosim.. vzala jsem si ten Brufen..

• Citovat
  • Upravit
7744
23.3.15 10:02

Jak píšu na předchozí stránce. Není důvod ibuprofen při kojení zakazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
23.3.15 10:05

@Fíková no prave, proto nechapu, proc ho dr. nedoporucuje..

• Citovat
  • Upravit
14110
23.3.15 11:00

@Lizzi když byl třeťátku ěmsíc, cosi se mi stalo v zádech a to bylo bolest, jak když mi někdo zarazí kudlu do zad… nepomohlo nic, než dokonce kombinace sníst brufen aparalen najednou… nic jsem na dítěti nepozorovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
23.3.15 12:54

Mně při zánětu paralen dr. zakázal. Doporučil vyloženě ibalgin. Je i protizánětlivý. Pomohl mi jak s bolestí, tak se zánětem. Ulevilo se mi po pár hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová