Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jste si jiste, ze vite, jak mi je, nakolik je stav vazny, pripadne jestli nejsou i dalsi duvody, ktere treba clovek nema zajem sdilet?
resit, zda je brufen vhodny na to ci ono neni cilem diskuze, proto ocenim, budou-li se odpovedi drzet tematu a to zni „brufen pri kojeni“
@Mišela1 píše:
Samozřejmě, ale v případě, že nekojím. U kojení je snahou každé matky hledat řešení, které je šetrnější k dítěti. Jelikož se u tebe nejedná o extrakci zubu, zánět prsu a pod.je úplně na místě, že se plno lidí diví. Spíš je to o vůli řešit to jinak.
No, právě že je snahou každé matky hledat šetrnější řešení, tak je rozumnější vzít si na nachlazení brufen a ne paralen, protože brufen přechází do MM podstatně méně, takže divení se není na místě.
@j.a.n.i1 píše:
No, právě že je snahou každé matky hledat šetrnější řešení, tak je rozumnější vzít si na nachlazení brufen a ne paralen, protože brufen přechází do MM podstatně méně, takže divení se není na místě.
já píšu něco o paralenu? Protože pod „jiným“ řešením jsem rozhodně nemyslela paralen.
Tímto se omlouvám zakladatelce že nepíšu k dotazu, už „prudit“ nebudu ![]()
Kojení
Ibuprofen a jeho metabolity přestupují do mateřského mléka pouze v extrémně nízkých koncentracích (0,0008% dávky podané matce). Vzhledem k tomu, že množství ibuprofenu v mateřském mléce je minimální, jeho eliminační poločas krátký a dosud nebyly zjištěny nežádoucí účinky u kojených dětí, je ibuprofen považován za lék první volby k léčbě bolesti, příznaků zánětu a horečnatých stavů u kojících matek, zejména při krátkodobém použití.
Naopak v těhotenství může působit problémy. Pokud je ibuprofen podáván ženám, které chtějí otěhotnět nebo v prvním a druhém trimestru těhotenství, musí být dávka co nejnižší a doba léčby co nejkratší. Ibuprofen je kontraindikován ve třetím trimestru těhotenství. Více viz Souhrn údajů o léku 4.6 Těhotenství a kojení:
http://farmaceutika.info/brufen-400
(V jedné dávce sirupu nebo čípku pro malé kojence je účinné látky mnohonásobně více = 60 až 125 mg proti 0,0008 % ze 400mg tablety pro dospělého v mateřském mléku)
Zeny, prosim o radu, mam zanet v prsu, po neuspesnem vykojeni a obkladech jsem skoncila na antibiotikach (Zinnat) a dr. mi zakazala Brufen, ze mam brat Paralen. Ale jak ukazuji studie, treba jak zde pise @kaminky tak ma byt Brufen vhodnejsi. mam i horecky, dnes rano 38,2, uplne se motam. doma dvouletak a mesicni mimco… diky za rady! ![]()
@Lizzi Vzala bych si brufen, pokud nemáš nějakou svojí zdravotní kontraindikaci… a o doktorce si myslela svoje.
Taky bych to viděla jako @kve-tinka
Pokud je zvýšená teplota, raději nejdřív Paralen.
Zeny, dekuji! nechapu, ze je to co lekar to nazor
mam desnyho motaka a navic mimco je v klidu jen v nositku, tak jeste nosim.. vzala jsem si ten Brufen..
Jak píšu na předchozí stránce. Není důvod ibuprofen při kojení zakazovat.
@Lizzi když byl třeťátku ěmsíc, cosi se mi stalo v zádech a to bylo bolest, jak když mi někdo zarazí kudlu do zad… nepomohlo nic, než dokonce kombinace sníst brufen aparalen najednou… nic jsem na dítěti nepozorovala…
Mně při zánětu paralen dr. zakázal. Doporučil vyloženě ibalgin. Je i protizánětlivý. Pomohl mi jak s bolestí, tak se zánětem. Ulevilo se mi po pár hodinách.