Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím o radu, máme doma 7týdenní holčičku, a hodně trpí na zácpu, dáváme ji už asi 4 týdny Bebu sensitive, která by právě měla být proti zácpám atd, a mě to přijde, že ji má po ní. Je mi jí strašně líto, protože s tím bojuje každý den. Měli jsme i kapky Biogaia, ale zdá se, že nepomáhaly. Dr. dokonce řekla, že je máme vysadit, když má Bebu sensitive, že toho dobrého už je moc. Chtěla bych se zeptat, zda má některá z vás podobné zkušenosti s tímto UM? Moc děkuju.
@kaja7 Já jsem jela na Beba Sensitive od 8mi týdnů až do půl roku a v pohodě. Jak se ta zácpa projevuje? A jinak já jsem dávala ne BioGaia ale laktobacilíky od svisu do ranního mlíčka a potom se pěkně vykakala. Zkus ještě tuhle variantu.
@Luisiana píše:
@kaja7 Já jsem jela na Beba Sensitive od 8mi týdnů až do půl roku a v pohodě. Jak se ta zácpa projevuje? A jinak já jsem dávala ne BioGaia ale laktobacilíky od svisu do ranního mlíčka a potom se pěkně vykakala. Zkus ještě tuhle variantu.
Děkuju, zkusím, projevuje se jí to tak, že třeba dva dny nekaká vůbec, jen strašně tlačí a celý den je z toho mrzutá, není to každý den, ale Dr. říkala, že by se měla vykadit každý den, a malá s tím má roblém:-( Zkusím ty laktobacilky.
@kaja7 Hele mě malá jednou za 3-4 dny asi prostě jeden den nekakala. Ale zácpu jako takovou nikdy neměla. Nemyslím si že by musela kadit každý den na UM. Ale jistá si tím nejsem. Když se vykadí tak je to tuhé nebo normální kopa? Nemusí to být nutně zácpa.
@Luisiana Když se vykadí, tak je to normální kopa, ale už ukázala i bobek, tlačila to chuděra snad půl hodiny, včera večer nám proplakala 2 hod, pořád se kroutila a nic, a to malá jinak nepláče, když už jo, tak třeba 15 min před spaním, tak fakt nevím. Jdu s ní ven, a jindy spala krásně celé ty 3 hod, teď už se budí i v kočárku a pláče.
@kaja7 Můj syn zácpu po Bebě Sensitive měl- 3 dny nekadil a pak úplně tvrdé bobky, samozřejmě s šíleným pláčem. Já tehdy nečekala na žádné 14 denní zvykání a okamžitě přešla na Sunar Nutradefense, po kterém se mu to srovnalo a pije ho dodnes ![]()
A dodatek- když jsem mu tu Bebu dávala, tak už nějaký čas laktobacily bral.
@kaja7 V tomhle moc neporadím, mě malá řvala od ráno do rána
Ale taky se jí může měnit režim. Bobek jo ale kupa asi zácpa nebude. Zkus ty svisky, já je dávám do teď. A dáváš to tou odměrkou co je v pixly a zhrabuješ o okraj nebo nožem? Kolik ti ted pije?
@Luisiana dávám to tou odměrkou a zhrabuju po okraj, teď vypije tak 600 -700ml, má 4800g, měla by vypít i víc, ale přes den pije po 3 hod, a v noci i po 8 hod, tak to ani nestíhá vypít a víc nechce…
Zjistila jsem časem že když to škrábeš nožem tak je ta dávka beby menší než když to otíráš o okraj. Třeba jí to trochu ucpává takhle. Ale třeba jí to fakt nesedí. Zkus ještě takhle a uvidíš.
Ja bych presla na jine mliko. Uzivate ho uz dost dlouho na to aby to pomohlo. My to takto meli s Nutrilonem a presli jsme na Hami citlive brisko a za 2 tydny mala zacala kakat kazdy den a ulevilo se ji. Do te doby jsme meli hodne podobny prubeh jako vy. Do mlicka bych ji obden davala lacktobacilky od swisu a na lzicku nebo do mlicka biogaia. Ty bych nevysazovala. Zkus nasadit ty laktobacilky a kdyz ani to nepomuze tak zvazit prejiti na jine UM.
@Mufanek mám jí dávat i laktobacilky i Biogaia dohromady? Nechci to překombinovat:-( mám doma ještě Apo baby probio, zkusit ještě tohle? A děkuju:-) Jinak my už zkoušíme 3. UM:-(
@kaja7: aha ja myslela, ze to je prvni mleko co mate. Tak to bych u toho zustala a zkusila ty laktobacilky. JA davam biogaia rano a laktobacilky obden vecer. NEdavam to dohromady. Sice doktorka rikala, ze je to zbytecne, ze staci jen jedny. Ale kdyz sem to nedala tak se mala nevykadila. Takto se me vykadila a mela jsem na 2 dny pokoj. Nemuze ji to uskodit. Je to jak kdyz ty bys vypila vic kefiru:-) KAzdopadne urcite mliko nemen. Ono trva par tydnu nez si na to zvykne. Me bylo receno ze az 4 tydny to tvrva nez si brisko zvykne a u nas to tak bylo.
@kaja7: jo a jeste v poledne davam espumisan na lzicce. Ten jsme ze zacatku davali ke kazdemu krmeni, ale ted kdyz uz jsme lepsi tak to davam jen v poledne. Po tom mala hezky prcka.
@Mufanek Jo zapoměla jsem že jsem kapala ještě Sab do každé druhé lahvičky? No tak nějak když měla problém tak jsem nakapala…