Nechci kojit, jsem unavená

775
14.10.13 07:34

Nechci kojit,jsem unavená

Ahojte, mám půl roční dcerku a 3letou uličnici. Kojim plně do půl roku, ale holky,…už nemůžu-jsem vyčerpaná. Když měla malá 4m, měla jsem takovou angínu s vysokýma horečkama, že se mi přestalo tvořit mléko vyčerpáním. Dva dny jsem malou nekojila a já to nevzdávala a přikládala jsem furt, každých skoro 10min a plně jsem se rozkojila i za pomoci laktační poradkyně. Teď má malá 6m a já už kojení nezvládám :-(. Malou v noci kojim co 1,5h. Přes den to samé-někdy jen po 1h. A já už fakt nemůžu. Jsem vyčerpaná se starat ještě o starší, do toho látkovat malou, furt prát, každý den vařit…ale hlavně mě ubíjí to noční kojení-5-6krát za noc být vzhůru…teď už jsem pár dnů nevyspaná, protože nám už roste třetí zub. Už nemůžu, chci přestat kojit po novém roce, to by jí už bylo 9m. Jaký máte na to názor? Hlavně mě neukamenujte… budu pro vás asi ta nejhorší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
14.10.13 07:36

No, ja bych se na to vykaslala davno… neblbni, utni to (jestli to pujde). 6 mesicu je uplne dostacujici, mala ma stejne vek na prikrmy, kasicky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16993
14.10.13 07:36

@M+M+S - tak nekoj :hug: Základ už jsi ji dala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.10.13 07:38

@M+M+S taky chci přestat kojit po novém roce (malému bude 8 měsíců) a myslím, že ti do toho nikdo kecat nemůže a ani tě kamenovat :pankac: Myslím, že je mnohem důležitější, abys byla v plné síle a schopna starat se o obě dítka, než chodit jak živá mrtvola… To nejdůležitější období si odkojila, je čas se dát pořádku :palec: Já teda ani nelátkuji, ani se nestarám o druhé tak malé, to už je naštěstí velké, ale nehodlám být otrokem ;) Tak, a teď ukamenujou mne :palec: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
14.10.13 07:39

Klidně přestaň kojit hned ;) Teda nejdřív bych testla UM, jestli si ho vůbec vezme a pak pozvolna přešla z kojení na UM. Ať to není takový šok pro prsa i pro malou.
Kojení není povinné :hug:

Jen upozorňuju, že spánek malé se po odstavu nemusí automaticky zlepšit - ikdyž bych ti to přála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
14.10.13 07:48

8o jej, já myslela, že mě tady všichni budou psát jak jsem nejhorší matka…
Když jsem měla angínu, byla na sunaru ty dva dny a pak jsem se rozkojovala. Takže UM by neměl být problém. Příkrmy už dávám, ale odmí tá je. Už jí je zavádím 3tí týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
14.10.13 07:50

Já jsem velká zastankyne kojení, ale než abys zkolabovala vyčerpáním tak je lepší přejít na UM. Uz jste začaly s prikrmy? Treba se ti stane to co mne u starší…s nástupem prikrmu se odstavil a sama. Drzim palce at se to u vas stabilizuje a ty naberes sílu. A vůbec se nějakým odstavovanim netrap. Kojeni dobrou mámu nedělá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
14.10.13 07:50

Vykašli se na to… takhle jsi na nervy a malá taky nemůže být v pohodě… :hug:

• Citovat
  • Upravit
598
14.10.13 07:51

Ahoj, mam v zive pameti starsi dcerku a uz hruzu z miminka-takze–byt Tebou… zkus davat UM na noc a pak pridej treba jeste jednou v noci /ono pokud Ti to bude bez problemu travit/jakoze vek uz dobry-nevim, jak mate citleve brisko/ a uvidis, treba se ji bude lip spat /deti po tom fakt lip spi, nez po MM-dyl jim to trva zpracovat-/

• Tobe taky a vydrzite pres den v pohode a klidu dlooouho
  • nebo se odstavi-ale to si myslim, ze ne a nebo proste prirozene postupne presedlate na UM uplne
  • nebo jestli starsi chodi do skolky, tak a nebo spi pres den, -lupni mladsi UM pred spanim a vyspi se s detma---ono strasne moc dela to nevyspani- a kdyz budes odpocinuta- tak uvidis, jak vam bude dal… prestat muzes i postupne a neco mlika jeste bude mit od Tebe-

jinak -fakt kojeni nekterych deti-a rekla bych ze mensi holcicky davaji prednost malym vadkam a casto–je fakt za trest a na psychiatra kolikrat---drzim palce :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.10.13 07:51

Já kojím už dva roky, nicméně bezbolestně :mrgreen: Nemáš si co vyčítat, neblbni :hug: Já si taky připadám jako hrozná matka, v noci měla hysterák, rvala si vlasy, tak jsem jí pleskla přes zadek, aby se probrala, teď mě to mrzí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
14.10.13 07:53

Ja si myslim, ze kojit nema cenu, pokud to matka nepocituje jako vyhodnejsi nez davat UM. Je teda otazka, jestli nebudes 6× za noc michat flasku, to by bylo horsi. Ruku v ruce s odstavenim asi bude muset nastoupit pan estivil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
14.10.13 07:53

Tak já být ve tevé situaci tak teda na noc začnu dávát UM hned dneska :mrgreen:…kamenovať tě můžou jen takové ty ortodoxní kojitelky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
14.10.13 07:54

No tak nekoj :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16666
14.10.13 08:00
@M+M+S píše:
Ahojte, mám půl roční dcerku a 3letou uličnici. Kojim plně do půl roku, ale holky,…už nemůžu-jsem vyčerpaná. Když měla malá 4m, měla jsem takovou angínu s vysokýma horečkama, že se mi přestalo tvořit mléko vyčerpáním. Dva dny jsem malou nekojila a já to nevzdávala a přikládala jsem furt, každých skoro 10min a plně jsem se rozkojila i za pomoci laktační poradkyně. Teď má malá 6m a já už kojení nezvládám :-(. Malou v noci kojim co 1,5h. Přes den to samé-někdy jen po 1h. A já už fakt nemůžu. Jsem vyčerpaná se starat ještě o starší, do toho látkovat malou, furt prát, každý den vařit…ale hlavně mě ubíjí to noční kojení-5-6krát za noc být vzhůru…teď už jsem pár dnů nevyspaná, protože nám už roste třetí zub. Už nemůžu, chci přestat kojit po novém roce, to by jí už bylo 9m. Jaký máte na to názor? Hlavně mě neukamenujte… budu pro vás asi ta nejhorší…

tak nekoj. prestan. kojit i pres takove hruzy si myslim neni buh vi co… :hug: obdivuju te. ja teda nekojila ani den, ale takhle bojovat… klanim se k zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
14.10.13 08:01

Malýmu je rok a kojím co dvě hodiny a vždycky si říkám, že to utnu. Jenže on nechce UM, takže mám smolíčka :-) Být na tom jako ty, že ti UM chce, tak bych to uťala klidně po tom novým roce. Základ jsi dala :pankac:

Mimochodem jak tu byl zmíněn pan Estvil, já vím, že hodně maminkám pomohl, ale pověsila bych ho za tu metodu do průvanu :-D Nesnáším vyřvávací metodu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová