Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám kluka 7,5 měsíce. Jeho jídelníček je cca nyní :
6:00 - kojení
8:00 -kojení
10:30 -zelenina, maso 200 g
13:30 - ovoce ( sní i 2 banány )
16:30 - kojení
19:00 - UM 230 ml
V noci nejí. Papá s chutí a jí vše. Ale poslední 3 dny, když ho přiložím k prsu, chviličku tahá a za chvíli řev. Nyní jsem kojila a malej začal po chvíli řvát, udělala jsem UM a pije jak divej. To, že odmítá prso, jelikož má láhev, není možný, jelikož prso i láhev má takto od 6. týdne, vždy příjmal obojí. 3 x denně jsme kojila cca 2 měsíce, že by už se netvořila zásoba? Příjde mi, že to mlíčko má na napití jen a pak pláče u toho prsa.
Myslíte, že už tam opravdu nic není? Čím případně nahradit ty 3 denní kojení? Mohu už dát 7,5 měsíčnímu jogurt? Děkuji.
Rozhodn+ bych ještě zkoušela přikládat..pokud se ale nepovede, tak ještě určitě zavést UM, minimálně do roka, pokud ho pije.
Třeba je línej to tahat z prsu, když z lahve to je jednodušší.
@Lo myslím, že tam je, ale, že už to bojkotuje.. Jogurt klidně dát můžeš.
Tak mu dej místo kojení UM a jogurt bych pomalinku zkoušela
Třeba je jenom línej tahat. Jogurt bych už klidně dala. A když už kojit nebude chtít, tak do roka dávat UM.
Prostě se odstavil. Už nechce mm, pokud toleruje UM, dávej UM. A přidej na svačiny jogurty, klidně s ovocem. Večer kaši z UM.
@berry4 prosimtě mi to nedá
proč máš v profilovce břicho? to je tvoje? to má být recese nebo chlouba…? neber to zle, jen mi to přijde zvláštní a vždycky nad tím přemýšlím
![]()
omlouvám se za příspěvěk mimo téma
jinak myslím si to, co berry4
@valina1
takhle. Jsem v jedné cvičící, již uzavřené diskusi. V podstatě jsme si kdysi daly svoje výsledky do profilovek, já se to snažila po čase změnit, bylo mi to vyčteno, že to nejsem JÁ
Takže to ber jako můj kolorit, asi se toho už nezbavim
![]()
Ano, je moje. ![]()
@berry4
tak to jo, díky za vysvětlení..znáš to, baba zvědavá ![]()
@berry4
Tak to je pecka..to co já mám po porodu z břicha, no
Budu muset taky zacvičit ![]()
@Lo teorie říká, že reaguje na ""tok mlíka"":http://www.mamila.sk/…ie-dojcenia/ - někdo to popisoval tak, že se stává, že se děcka nenaučí pracovat s prsem v celé šíři možností a pak když neteče z prsa „po jejich“ nebo „teď hned, jako dřív“ přejdou snáž do vzteku - takže klasický flaškovací (ale i jiné příčiny)… chceš-li kojit, řeší se to, myslim, jako bojkot - dá se zkoušet, aby napil z polospánku, jedna z možností „co dál“ je zvýšit si laktaci, jako kdyby ses rozkojovala v 6nedělí ![]()