Jak krmit, když nemůžu kojit

14974
13.10.13 11:21

jak krmit, kdyz nemuzu kojit

Ahoj holky,

Je tu nekdo, kdo obcas nemohl dite kojit? Potrebovala bych poradit, jak to vyresit.

Jde o to, ze trpivam na migreny a vzhledem k tomu, ze mam doma dve prdoly, 16m a 2,5m, tak toho moc nenaspim, vecny shon, stres, tak se mi ted migreny zacaly rozjizdet… Malou plne kojim, zatim jsem dva ataky pretrpela, ale je to teror se pri nich starat o dve ditka, takze jsem se rozhodla zacit brat prasky, jenze pri nich nesmim 12 az 24h kojit.

Byl jste nekdo v podobne situaci?

Pujcila jsem si ted na tyden odsavacku, ze si neco zamrazim, jenze jak uz mame srovnane kojeni, tak z nekojeneho prsa odstrikam maximalne 30ml (neni to neschopnosti odsavacky, u prvni jsem odsavala stejnou a problem nebyl). A vecer mala trpi na koliky a uklidnuje se prsem, takze to je mam prazdne uplne, za jeden den tak odsaju max.100ml, coz za ten tyden snad nenastradam ani mliko na jeden den :(

Tak si rikam, ze do 3 mesicu aspon vydrzim plne kojit a pripadne migreny nejak pretrpim, ale pak bych asi dala UM, jenze ted mam dilema - migrenu mam treba jednou za 14 dni ci za mesic. A kdyz otevru UM, tak se musi spotrebovat tusim do dvou tydnu, coz nejsem schopna. Vim, ze nutrilon dela po pytlicich, ale dela to i jina firma? Ja mam k nutrilone nejakou nesympatii, prvni dcera po nem mela zacpu a boleni… rada bych sla spise do beby nebo do hippu… jen nevim, jak to udelat, at s tim neplytvam.

A nevite, kolik tak cca vypije 11 tydenni dite? Ani nevim, kolik bych ji toho MM mela dat, az ho budu potrebovat

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
13.10.13 11:35

Co koupit jednorazove pytlicky videla jsem od Sunaru ND, Beby, Hippu nebo maly je Hipp (350g) a zbytek dat starsi sestre :nevim:
Byt tebou netrapila bych se a tu a tam dala UM.

• Citovat
  • Upravit
25959
13.10.13 11:37

A starší UM nepije? Že bys zbytek dala jemu ;) Jinak co vim, spotřebovat by se mělo do měsíce, teda co píšou na krabicích. O týden dýl tomu ale určitě taky nic nebude.
Jinak ve 4měs bych dala tak 120-150ml :think: A malá je zvyklá pít z lahve? Abys pak třeba nebyla překvapená, že nebude chtít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.10.13 11:37

@LadyTommy Já krmila UM 1× denně od 6. týdne..dodnes kojím ( malej bude mít za 10 dní 8 měsíců ), je pravda, že už pomalu končím, malej mi u prsa pláče a asi tam nic není, nebo se odstavil. Co se týče Nutrilonu, taky ho malej měl a strašný! Mu sedlo Babylove a i od doktorky jsme ho měli v pohodě schválené :) Ale ano, nedělají malé balení. Zkusila bych oběhnout pár lékáren a zeptat se, ale myslím si, že já tehdy v malém balení viděla jen ten Nutrilon..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.10.13 11:38

@LadyTommy jeste me napada, jakou mas odsavacku? Nejvic si maminky chvali elektrickou Medelu. Jinak pokud budes odsavat pravidelne mnozstvi MM se zvysi.

• Citovat
  • Upravit
101754
13.10.13 11:51

@LadyTommy Asi takhle, trvanlivostí otevřeného UM bych se až zas tak netrápila, přesypala bych ho do zavízací piksly a ono vydrží déle… ale spíš bych vyzkoušela, zda bude dítko ochotno přijmout lahev a UM, třeba ani jedno moje nebylo, raději byli celý den o hladu (tedy na příkrmech, řešila jsem to až někdy po 4 měsíci), ale flaška ne a ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
13.10.13 11:58

Sunar nd, sunar complex i original je v krabici po dvou pytlikach. Original ma 500g takze 2 pytliky po 250g. Mensi baleni uz asi nesezenes, jedine ty jednoporcove balicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.10.13 12:16

Já měla i Hipp v menších pytlíčkách. Zeptej se v lékárně, mě to mamka donesla před porodem, aby byla doma záchrana, kdyby nebylo mlíko.
Jinak já mám 10 týdenní mimčo a pije mi mezi 100- 150 ml podle denní doby. Jinak na každé UM je tabulka, kolik si máš asi připravit ml na daný věk dítěte.
My taky kojili z jednoho prsa na střídačku. Ale potřebovala jsem zvýšit produkci a začala jsem přikládat k oběma při jednom krmení. Laktace se zvedla. Taky jsem odsávala málo - kolem těch 30ml. Teď odsaju třeba i 70ml z jednoho - záleží na (denní) době odsávání.
A ještě…mě trvalo dost dlouho, než se mi ta produkce zvedla. Udává se kolem 4-7dnů a mě to trvá tak 10 dnů…Růstové spurty jsou mou noční můrou. :roll:
Na migrény taky trpím, od porodu (těch cca 10 týdnů) jsem už měla 4 ataky. Vždycky to přetrpím. Mám zatím jen jedno dítko, tak se snažím s ním hodně ležet a spát. Mě pomáhá ledovat hlavu, tak prostě spolu proležíme celý den. Další den už je to obvykle lepší, že už můžu fungovat.
UM přikrmuju. Neboj se toho. Musíš to nějak ujasnit, jak to chceš řešit. Pokud odsáváš tyhle malé dávky, tak se na to odstříkávání třeba vykašli a dej prostě při migréně jeden den UM. Ono se to nezblázní. Takhle strávíš dobu odstříkáváním a stejně ho nebude dost a bude tě to stresovat.
No, dělej samozřejmě, jak chceš…jen říkám, že mě to dost stresovalo, že nemám dost mlíka a to zvýšení laktace mě stálo spoustu času a nervů a stejně ho musím dokrmovat UM, protože z prsu nemá dost.

Příspěvek upraven 13.10.13 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
13.10.13 12:24

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 07:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.10.13 12:33

@tamata jéé ahoj :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
13.10.13 12:50

Mám stejný problém s migrénama (beru triptany, ale vždy tak 3 dny za sebou) a můžu ti říct, že jsem s jedním dítětem vydržela odsávat a vylívat pouze první záchvat, při dalším za 14 dní jsem to vzdala, ve 3.5 měsících. Ale moje dcera byla stejně od 2 měs. dokrmovaná večer. Používala jsem Nutrilon ty malé krabice, ostatní neznám :nevim:. A Medelu Calmu, jak jsem vzdala kojení, tak už normální flašku Avent. Do zásoby jsem neodsála ani ťuk, bylo toho i tak málo.
S druhým dítětem už tuším, do čeho s těma migrénama jdu, takže mám předsevzetí kojit pár týdnů (3 měsíce by byly super), pak už bych určitě necvičila s odsáváním atd. Ale každá vydržíme kvůli kojení různě moc. Já jsem měla teď před druhým těhotenstvím migrény tak 3 dny každý týden, nevím, za jak dlouho to nabere tyhle obrátky, s tím bych samozřejmě nekojila. Jednou za 14 dní je snad ještě zvládnutelný, na druhou stranu odsávat a rvát flašku, když je ti navíc zle a máš doma dvě děti je asi i tak dost hrůza. S odsáváním do zásoby bych se netrápila vůbec, občas UM neuškodí.
Napiš prosím, jak to šlo, dost mě to zajímá, budu řešit to samý ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
13.10.13 12:56

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 07:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.10.13 18:18

Ja jsem si otevrene mleko strcila na mrazak (peclive uzavrene).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
15.10.13 21:21

Holky, děkuju všem za rady, tak odsaju za ten týden co odsaju a pak půjdu do UM. Občas jí to snad neuškodí. A co zbyde dám starší :)Delší dobu se mi odsávat fakt nechce, toho jsem si užila s první až až a stejně jsem přišla o mlíko, znovu už se stresovat nechci. Už teď mi to po pár dnech leze na nerv, pořád vyvařovat komponenty a než odsaju, tak tu obě holky řvou.

S lahví asi bude boj, malou dáví i dudlík, ale zas ráda papá, tak věřím, že hladovět se nenechá :))

@Pipi 00 :hug: já před prvním těhotenstvím měla migrénu tak co druhý, co třetí den, fakt šílené, za prášky jsem utratila hromady, beru indometacin a triptany. Pak jsem našla vyhovující masáže a hodně se to zlepšilo - mám to hodně kombinované i s krční páteří. V obou těhotenství migrény téměř odezněly, ale teď se zase začínají ozývat, zatím jsou občas, ale nevím, kam až se to rozjede :( dám vědět, jak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová