Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, muzete mi prosim poradit ohledne dokrmovani? Dokrmuji uz od porodnice Nutrilonem, nejdriv 1 a pak na doporuceni Good Night Nutrilon. Jeste predevcirem Vojtisek (6tydnu) spinkal i 4-5 hodin, ale ted uz zase po dvou a pul hodinach vstavame v noci. Malej si da z kazdyho prsa po 7 minutkach cca a pak sni cca 60-70ml Nutrilonu. Vic toho do sebe neda, ale me prijde, ze i tak to nestaci a ze je to asi malo husty. Nejsem „tabulkova“ mamina, ale prijde mi, ze je totalni blbost podle tabulky, aby malej ve 2tydnech a i v 6tydnech spapal naprosto stejne s tim, ze by mu to melo stacit - 120ml v 5 davkach denne. Vzdyt miminko roste, tak je asi jasny, ze toho musi spapat mnohem vic. Cekala jsem, ze aspon ten Nutrilon Good Night bude hustsi, ale asi o moc neni. Muzete mi nekdo poradit, co malymu dat aspon na noc, aby opravdu spinkal? Hodne holek tady pise, ze jim deti spinkaji i 8 hodin-co bych za to dala. Kdyz vstavam ja i malej, tak jsme oba akorat z toho nervozni a druhy den se ja tak do 2 hodin odpoledne probiram a malymu se nemuzu venovat tolik jak bych chtela :/ dekuji moc za pomoc:)
Mě to příjde celý na hlavu, kojený děti pijou v noci co tři hodiny klidně i přes rok.. A zezačátku se mléko tvoří hlavně přikládáním v noci.
A jen prso jsi zkoušela? je malinkej, má nárok ještě na delší kojení.. já v tomhle věku kojila cca 40 minut..
U prsa mi usina a ja tolik mlika ani nemam. Mela jsem problem uz v porodnici. Kdzy odstrikam uplne, tak je to maximalne 60ml…:/
A proc jen nekojis? Nebo proc kojis 7 minut?
Me spi v noci sice 8 hodin, ale asi jen dva tydny, jinak.2-3 hodiny v noci je normalka..
@moonnicka po odstříkání v prsu zůstává ještě mléko, dítě si to vypije, to že neodstříkáš, neznamená, že nemáš mléko.. já neměla v prsu ani kapku a rozkojila jsem se, nevidím důvod, proč bys neměla i ty.. otázka je, jestli chceš..
Nechala bych ho u prsa déle.. Klidně pořád, lehni si s ním a spi a ať si cucá
Kolik odstříkáš není směrodatný, já nevycedila skoro nic a dítě přibíralo i půl kila za týden. Pokud usíná, tak ho štípej, omývej mokrou žínkou..
Kojim ho tak kratkou dobu, protoze jak pisu, - usne a neproberu ho a navic toho mam proste malo. Pres den jsem zkousela vic jak pul hodky u prsa, ale mu to nestaci a place hlady. Takze je pro me lepsi mu dat prikrm, na kterej si zvykl uz v porodnici. Kdyz se narodil mel skoro 4kg a ja mleko nemela vubec, takze je zvykly na nutrilon. Ode mne ma jen trochu, aby mel aspon neco…Mam mlika proste malo :/ omlouvam se a nechci byt neprijemna, ale nereste se mnou proc kojim nebo nekojim…chci jen vedet, co mu dat, aby se to zase urovnalo a aby se napapal a vydrzel dyl spinkat a neplakal hlady…
@moonnicka málo mlíka máš proto, že málo kojíš.. když není poprávka není nabídka..
spánek se u tak malých dětí urovnává později, chce to čas, každý je jiný, nesrovnávej s ostatními
@Sibyla0 nechat ho cucat a u toho spat? To jsem udelala v noci jednou a vysledek? Malej celej od zaschleho mlika, ja mimo, protoze jsem usnula asi na pul hodiny a kdyz jsem se vzbudila, nevedela jsem ani kde jsem natoz jeslti je malej najedenej nebo neni…
@moonnicka dobře, chápu, společné spaní a kojení není pro každého
Nicméně to, že dítě na UM spí celou noc je blud, ano jsou i takové, ale já žádné neznám. Děti mají nárok se budit, spaní se jim různě mění.. A když toho víc nevypije, tak ti asi nic jiného než mu dělat UM i v noci nezbývá.
Tak chces spat nebo kojit? Bud se na kojeni vykasli, nebo to bude chtit trosku zabrat. Asi jsem hnusna, ale tohle je muj nazor.
@Lizzi ok…ale je mi proste jen divny, ze pred par dny krasne spinkal a i ja tim padem byla psychicky na tom mnohem lip (konecne) a ted uz zase vstava co dve hodky…tak jen proto jsem chtela poradit ohledne prikrmu, jestli treba neni neco, co ma vetsi hustotu, kdyz vim, ze on naraz nevypije moc…dekuji za rady..pekny den ![]()
@moonnicka píše:
Ahoj holky, muzete mi prosim poradit ohledne dokrmovani? Dokrmuji uz od porodnice Nutrilonem, nejdriv 1 a pak na doporuceni Good Night Nutrilon. Jeste predevcirem Vojtisek (6tydnu) spinkal i 4-5 hodin, ale ted uz zase po dvou a pul hodinach vstavame v noci. Malej si da z kazdyho prsa po 7 minutkach cca a pak sni cca 60-70ml Nutrilonu. Vic toho do sebe neda, ale me prijde, ze i tak to nestaci a ze je to asi malo husty. Nejsem „tabulkova“ mamina, ale prijde mi, ze je totalni blbost podle tabulky, aby malej ve 2tydnech a i v 6tydnech spapal naprosto stejne s tim, ze by mu to melo stacit - 120ml v 5 davkach denne. Vzdyt miminko roste, tak je asi jasny, ze toho musi spapat mnohem vic. Cekala jsem, ze aspon ten Nutrilon Good Night bude hustsi, ale asi o moc neni. Muzete mi nekdo poradit, co malymu dat aspon na noc, aby opravdu spinkal? Hodne holek tady pise, ze jim deti spinkaji i 8 hodin-co bych za to dala. Kdyz vstavam ja i malej, tak jsme oba akorat z toho nervozni a druhy den se ja tak do 2 hodin odpoledne probiram a malymu se nemuzu venovat tolik jak bych chtela :/ dekuji moc za pomoc:)
ahoj ja na ten Nutrilon Good Nigt koukala, ze je az od 5 m. To delaji i pro mensi?
@pikola ctete vubec co pisu? Ptam se na prikrm a nepisu nic o kojeni…to jste se me zacali ptat vy…proste ted jste se tu sesly maminky, co koji o 106..ja nekojim tolik protoze vim, ze to malemu nestaci a hotovo…tim to konci…ptala jsem se na prikrm!