Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
nevěděla jsem jak přesně napsat název, takže asi tak:
Malá má asi od 6 měsíců Sunar Complex. Minulý měsíc jsme jí kupovali Sunar Original (byl v akci a máme toho hromadu
) Malé chutná, o to nejde, ale od té doby co ho má tak má takovou divnou stolici. Jednou dost průjem, podruhé se nemůže vykadit.. Tak nevím jestli to může být tím sunarem, nebo má takové období
Nevím jestli mám třeba zkusit něco doplnit do jídelníčku, nebo koupit probiotika nebo něco takového ![]()
Pak mě jěště napadlo, že to můžou být zuby (nemá ještě ani jeden), ale zase 3 týdny by to netrvalo.. Je pravda, že včera byla uřvaná v noci nemohla do 12 usnout a celkově je protivná, ale to až teď ty dva dny.
A ta včerejší a dnešní stolice je teda spíš průjmovitá, ale co je nezvyklé, tak když jí utřu, tak jí na zadku zůstanou takové černé nitečky, které musím umýt pod proudem vody, jinak to ze zadku nedostanu, to nevíte co by mohlo být? Stolici měla už nejrůznější
ale vždy se odvíjela od jídla, teď i docela blbě jí, takže neměla nic co by tomu odpovídalo, max jsme nově přidali piškoty, ale to asi nebude tím ![]()
Tak díky za rady ![]()
@soleile ty cerne nitecky by me velice znepokojovaly, volala bych pediatrovi a domluvila se s nim, jestli by neudelali rozbor… Ke zbytku neporadim, muze to byt k zubum, muze byt od zmeny UM… My jsme Sunar nikdy nemeli. Zkusila bych probiotika, i mimo rozbor stolice, a pak by se videlo.
@soleile nebaští malá banány? Z toho by mohly být ty čárečky a pokud začala hůř trávit, tak to klidně může být ono.
Stolici bych klidně přisuzovala Sunaru. Zkuste jiné UM a uvidíte. Mlaďoch byl dlouze na Sunar ND a pak najednou měl problémy s kakáním (střídaly se průjmy a zácpa) a my to pořád sváděli na zuby a tak. Pak jsme přešli na Hipp a od té doby nejsou problémy. Probiotiky bych nasadila. Jimi nic nezkazíš.
Právě že z těch banánů to znám, ale toto je takové drobnější a hlavně je to prostě na té pokožce úplně přilepené ![]()
No a my toho Sunaru Originalu máme právě nakoupeno hromadu
Ale ten Complex by měl být jen navýšen o probiotika, tak je zkusím doplnit a uvidíme, snad se to zlepší ![]()
A nemáte někdo zkušenost s probiotikama? Malá měla asi okolo 3 měsíců od Bioprinu, ale byly tenkrát šíleně drahý, ale měli jsme je protože byla tak malá, tak teď už má skoro rok, tak by mohl být nějaký výběr ![]()
My po sunaru complexu měli zácpu jak hrom..Malá se za tu dobu než jsme spotřebovali to jedno balení ani jednou sama nevykakala. Pořád jsme jí museli rourkovat. A ještě k tomu tu stolici měla ůplně brčálově zelenou.Pak jsme přešli zpátky na nutrilon a zase kadí pěkně sama a stolici má normálně žlutou, jako by byla plně kojena, což není..
takže za mě sunar complex už nikdy víc.. ![]()
@soleile zatim jsem delala vsechny kury z Lactobacilu od zn. Swiss. Dali mu to porpve v nemocnici v ř tydnech, tak nejak jsem ani nepatrala po jinych. Musi byt v lednici po rozbaleni.
Jasne, ze to muze bejt zmenou UM, stridave ridka a husta stolice muze bejt zubama, stravou (banany x svestky),bejt tebou, zavolam doktorce a vsechno ji popisu. Do zitra uz to vydrzi, pokud ditko nema krece. Ja nasadila po ukonceni kojeni Sunar Complex a vzhledem k plne spokojenosti ho nikdy nevymenila. Taky to muze bejt nejaka strevni chripka, teploty nema?
Malý je od 2 týdnů (budou mu 4 týdny ) na Nutrilonu. Teď 4 dny dozadu jsem chtěla zkusit sunar complex a malý mi nekakal 2 dny. Takže jsme přešli zase zpátky na Nutrilon a dneska už kakal normálně.