Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
dětská doktorka mi zakázala užívat brufen při nachlazení jelikož kojím. Na teploty po očkování mi pro malou ale doporučila koupit nurofen pro děti, kde je stejná účinná látka. Napadá tedy někoho skutečný důvod, proč bych ho brát nemohla? Díky za odpovědi…
Malá má 2,5 měsíce…
Příspěvek upraven 15.10.13 v 13:09
Třeba ten že v tabletách pro dospělé je účinné látky mnohem více než v sirupu pro tak malé mimino…a mimo jiné na nachlazení je mnohem lepší obyč. paralen než brufen(ten je spíš protizánětlivě-odbolesti než na nachlazení)
Mi pri kojeni brufen povolili ![]()
ale moc nechapu brufen na nachlazeni.
Nevím, určitě je mnoho jiných možností jak zmírnit nachlazení než Brufen, nicméně když jsem kojila syna a šla na prohlídku na gyndu, zmínila jsem se tam, že mám při menzes obrovské bolesti a Paralen na ně nezabírá, tak se mě dr zeptal - a proč si nevezmete Brufen? A když jsem mu odpověděla, že při kojení se přece nesmí, tak se divil i ušima, kde jsem na to přišla. Já ho tedy nebrala, neměla bych z toho dobrý pocit, ale jen zmiňuji, co mi k tomu dr řekl.
Tak záleží jaké nachlazení, brufen je spíš od bolesti, pokud máš horečky, vzala bych paralen, pokud ne, tak zalehnout a vyležet
No tak mě teda brufen při kojení povolili a dokonce doporučili nezávisle na sobě jak obvoďák, tak primář gynekologie - bylo to tedy při mastitidě. Možná jí to přijde zbytečné při nachlazení - přiznám se, že i mně uniká význam, jak ti tento lék při nahlazení pomůže…
Je to nesmysl, nám ho naopak doporučila doktorka při propouštění z porodnice.. I na zánět v prsu, na bolest, na cokoliv ![]()
Brufen na nachlazeni nereste, kazdy ma sve metody a zabira mu neco jineho ![]()
Ibuprofen do mateřského mléka přechází pouze ve stopovém množství. Při dodržování doporučených dávek nic nehrozí. Mimochodem, paracetamol v Paralenu přechází do mateřského mléko mnohem více.
@Lusita píše:
Brufen na nachlazeni nereste, kazdy ma sve metody a zabira mu neco jineho
Asi tak, každému se uleví po něčem jiném.
A k dotazu - když jsem měla zánět v prsu, malému bylo cca 3,5 m, byl plně kojen, tak jsem brala Ibalgin a nějaká atb, měla jsem to přímo předepsané od doktora. Takže nevím proč bys ho nemohla brát.
@alien21 píše: ..přiznám se, že i mně uniká význam, jak ti tento lék při nahlazení pomůže…
Já moc nerozumím tomu, proč tady všichni řešíte, že si zakladatelka na nachlazení vezme brufen.
Já např když jsem nachlazená tak mám stavy že mě bolí opravdu celý tělo a nemůžu se ani pohnout, přitom nemám vůbec teplotu, a léky s paracetamolem nebo tyu acylipirin na mě vůbec nepůsobí. Takže jedině Brufen nebo Valetol.
Takze zase „co doktor, to nazor“… trosku smutne
diky za odpovedi ![]()
Mně dr. na zánět prsu doporučil Ibalgin. Prý je dokonce vhodnější než paralen při kojení. Na nachlazení bych asi volila šípkový čaj s medem, pokud nemáš horečky.
Ahoj, mně dávali brufen (ibalgin-ibuprofen) a paralen na střídačku hned po porodu v porodnici na bolesti.. a kojila jsem a kojím.
@Lusita píše:
Brufen na nachlazeni nereste, kazdy ma sve metody a zabira mu neco jineho
Samozřejmě, ale v případě, že nekojím. U kojení je snahou každé matky hledat řešení, které je šetrnější k dítěti. Jelikož se u tebe nejedná o extrakci zubu, zánět prsu a pod.je úplně na místě, že se plno lidí diví. Spíš je to o vůli řešit to jinak.
Ale k dotazu, jestli ho nebudeš jíst na kila vadit by neměl.