Brufen při kojení

393
15.10.13 12:57

Brufen při kojení

Ahoj,
dětská doktorka mi zakázala užívat brufen při nachlazení jelikož kojím. Na teploty po očkování mi pro malou ale doporučila koupit nurofen pro děti, kde je stejná účinná látka. Napadá tedy někoho skutečný důvod, proč bych ho brát nemohla? Díky za odpovědi…
Malá má 2,5 měsíce…

Příspěvek upraven 15.10.13 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
15.10.13 13:01

Třeba ten že v tabletách pro dospělé je účinné látky mnohem více než v sirupu pro tak malé mimino…a mimo jiné na nachlazení je mnohem lepší obyč. paralen než brufen(ten je spíš protizánětlivě-odbolesti než na nachlazení)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.10.13 13:01

Mi pri kojeni brufen povolili :nevim:
ale moc nechapu brufen na nachlazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
15.10.13 13:02

Nevím, určitě je mnoho jiných možností jak zmírnit nachlazení než Brufen, nicméně když jsem kojila syna a šla na prohlídku na gyndu, zmínila jsem se tam, že mám při menzes obrovské bolesti a Paralen na ně nezabírá, tak se mě dr zeptal - a proč si nevezmete Brufen? A když jsem mu odpověděla, že při kojení se přece nesmí, tak se divil i ušima, kde jsem na to přišla. Já ho tedy nebrala, neměla bych z toho dobrý pocit, ale jen zmiňuji, co mi k tomu dr řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.10.13 13:03

Tak záleží jaké nachlazení, brufen je spíš od bolesti, pokud máš horečky, vzala bych paralen, pokud ne, tak zalehnout a vyležet

• Citovat
  • Upravit
2326
15.10.13 13:03

No tak mě teda brufen při kojení povolili a dokonce doporučili nezávisle na sobě jak obvoďák, tak primář gynekologie - bylo to tedy při mastitidě. Možná jí to přijde zbytečné při nachlazení - přiznám se, že i mně uniká význam, jak ti tento lék při nahlazení pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.10.13 13:07

Je to nesmysl, nám ho naopak doporučila doktorka při propouštění z porodnice.. I na zánět v prsu, na bolest, na cokoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
15.10.13 13:09

Brufen na nachlazeni nereste, kazdy ma sve metody a zabira mu neco jineho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
15.10.13 13:11

Ibuprofen do mateřského mléka přechází pouze ve stopovém množství. Při dodržování doporučených dávek nic nehrozí. Mimochodem, paracetamol v Paralenu přechází do mateřského mléko mnohem více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
15.10.13 13:11
@Lusita píše:
Brufen na nachlazeni nereste, kazdy ma sve metody a zabira mu neco jineho :-)

Asi tak, každému se uleví po něčem jiném.
A k dotazu - když jsem měla zánět v prsu, malému bylo cca 3,5 m, byl plně kojen, tak jsem brala Ibalgin a nějaká atb, měla jsem to přímo předepsané od doktora. Takže nevím proč bys ho nemohla brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
15.10.13 13:14
@alien21 píše: ..přiznám se, že i mně uniká význam, jak ti tento lék při nahlazení pomůže…

Já moc nerozumím tomu, proč tady všichni řešíte, že si zakladatelka na nachlazení vezme brufen.
Já např když jsem nachlazená tak mám stavy že mě bolí opravdu celý tělo a nemůžu se ani pohnout, přitom nemám vůbec teplotu, a léky s paracetamolem nebo tyu acylipirin na mě vůbec nepůsobí. Takže jedině Brufen nebo Valetol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
15.10.13 13:17

Takze zase „co doktor, to nazor“… trosku smutne 8o diky za odpovedi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
15.10.13 13:33

Mně dr. na zánět prsu doporučil Ibalgin. Prý je dokonce vhodnější než paralen při kojení. Na nachlazení bych asi volila šípkový čaj s medem, pokud nemáš horečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
15.10.13 13:38

Ahoj, mně dávali brufen (ibalgin-ibuprofen) a paralen na střídačku hned po porodu v porodnici na bolesti.. a kojila jsem a kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.10.13 13:42
@Lusita píše:
Brufen na nachlazeni nereste, kazdy ma sve metody a zabira mu neco jineho :-)

Samozřejmě, ale v případě, že nekojím. U kojení je snahou každé matky hledat řešení, které je šetrnější k dítěti. Jelikož se u tebe nejedná o extrakci zubu, zánět prsu a pod.je úplně na místě, že se plno lidí diví. Spíš je to o vůli řešit to jinak.

Ale k dotazu, jestli ho nebudeš jíst na kila vadit by neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová