brýle a porod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
384
15.8.05 21:23

brýle a porod

Ahoj holky,obracím se opět na vás protože mi vždy dobře poradíte :wink: Špatně vidím na dálku,mám dokonce pětky dioptrie a bojím se toho,že budu mít po porodu problémy s očima 8O Už teď pozoruji zhoršování a někde jsem četla,že rodičky s tímto problémem musí jít na císaře :?: Zajímalo by mě zda máte některá z vás s tímto zkušenosti.Jako prvorodička bych chtěla rodit spontánně a prožít si to se vším všudy :roll: Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
15.8.05 21:28

Ahoj Paulinko,
taky mám brýle 3 dioptrie a rodila jsem 2×.Ani mě nenapadlo,že bych mohla mít nějaký problém s očima a taky jsem neměla.Akorát Martínka jsem rodila v červnu a bylo dost horko a jak jsem byla při porodu zpocená tak mi ty brýle klouzaly :lol: Ale mít na očích jsem je chtěla,abych hned po porodu viděla našeho drobečka a ne jen něco řvoucího a rozmazanýho.
Pa,hezký porod L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35299
15.8.05 21:29

Ahoj,
taky by me to zajimalo, moje sestra ma 8 a 9 dioptrii na dalku a strasi ji cisarem. Ja mam 3 a 4 a rodila jsem normalne, uplne bez problemu, dokonce nikoho ani nezajimalo, jak silne mam bryle. Rikala jsem si, ze se musim zeptat jedne zname, kterou ale vidam zridka, ma asi tak stejne bryle jako moje sestra(ani jsem to nevedela, nikdy jsem ji v brylich nevidela, az v porodnici). Myslim ale, ze rodila normalne, jiste to ale nevim. Snad ji nekdy uvidim a dam vedet.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
15.8.05 21:30

Ahoj Paulinko,

mám kamarádku, která rodila císařem kvůli očím. Má 5dioptríí a to je prý ta hranice.
Více nevím, snad ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
15.8.05 21:48

Ahojky,

já nosím kontaktní čočky - mám 4,5 dioptrie a nikdo se mě na to neptal, rodila jsem spontánně. V brýlích jsem nechtěla, protože mi dost při nošení vadí.
Tak nevím - co kdybych měla 9 dioptrií a nosila čočky a nikdo by mě na to neupozornil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
15.8.05 21:54

Ahojky,

já mám 6 dioptrií a rodila jsem normálně. Po pravdě, nikdo se mě ani neptal. Normálně nosím čočky, tak jsem se ptala, jestli je můžu mít i při porodu a prý radši ne, kdyby právě nastala nějaká komplikace. Takže jsem si ke konci porodu akorát vyndala čočky a vzala brýle. S císařem mě nikdo v porodnici nestrašil, jen jsem taky dopředu četla různé zvěsti, že hodně dioptrií rovná se automaticky císař.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
15.8.05 22:18

Ahoj,

já mám teda asi málo dioptrií, na každém oku 1,5 a rodila jsem normálně. Teď si ani nevybavuju, kde jsem ty brýle měla jestli na nose nebo na stole odložené :wink: ALe se mnou na pokoji byla maminka co měla dost silné skla a ta rodila taky normálně.
O tom císaři, při dioptriích, jsem taky slyšela. Mě se můj gynekolog ani neptal jak silné nosím brýle, tak nevím.

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
15.8.05 22:30

Ahoj,
ja mam 7 dioptrii a na rodeni cisarem me upozornila doktorka pri prvni navsteve, kdy se potvrdilo, ze jsem tehu.
Rikala, ze pri opravdu vice dioptriich, mluvila asi o hranici 6, je vetsi riziko, ze se pri velikem tlaku pri tlaceni muze poskodit sitnice. Je to pry riziko asi jako kdyz na vas spadne na chodniku cihla ze strechy, ale je vetsi, nez u zen se zdravyma ocima.

Nakonec sem rodila normalne a porod sem opravdu lehky nemela. V Podoli to tak neresili (doktorka byla v soukr. ordinaci), akorat me doktor povzbuzoval k tomu, abych v posledni fazi porad stala, aby dite lip sestupovalo a nemusela sem prave tolik tlacit.
Vsechno dobre dopadlo, tak se neboj.

Konzultovala sem to jeste s jednim doktorem u Apolinare a se svym ocnim doktorem a ty mi rekli, ze se to v podstate nidky nepotvrdilo a ze dneska uz se od toho ustupuje.
Takze moje pani doktorka a jine dalsi jsou asi jenom vic opatrni.
Tak papa a at mas brzo zdrave mimi.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
15.8.05 22:34

Tý brďo, tak já rodila s čočkama, ani mě nenapadlo, že bych si je měla vyndat - prostě zvyk: ráno na:,–(it, večer vyndat… Navíc jsem měla tak rychlý porod, že jsem byla myšlenkami úplně někde jinde, doktoři nestíhali - a natož pak já…
Aspoň jsem poučená pro další porod, aspoň se zeptám…
Díky moc, holky, všem přeji zdravá miminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
15.8.05 22:46

Já jsem tohle našla ještě před těhotenstvím. Protože se mi nechtělo rodit normálně, tak jsem si řekla, že to bude císařem - mám asi
5,5 a 6 dioptrií. Když jsem to řekla gynekoložce, poslala mě na oční. Tam mi doktorka řekla, že to nevadí a na kontrolu jsem měla přijít asi 2 měsíce před porodem. Jenže na konci 4. měsíce mi zjistili, že čekám dvojčátka. Oční mi nakonec doporučila, abych rodila císařem, moje gynekoložka taky řekla, že když to jsou dvojčata, že to tak bude lepší. Vypadalo to, že děti i donosím a chtěly jsme se s gynekoložkou domluvit, že to udělá ona sama. Jenže děti chtěly na svět o měsíc dřív, odtekla mi voda, když jsem přijela do nemocnice, tak už jsem bylo otevřena na 6 cm, žádné bolesti jsem neměla. Ukázala jsem jim papír, že mám rodit císařem, měla jsem to napsané i v těhotenské průkazce a protože tam zrovna jedna maminka rodila císařem, tak mě nemohli hned vzít, tak mě poslali ještě na ultrazruk, panu primáři se moc nelíbilo, že by to mělo být císařem, dokonce mi tam přivedl místního očního, ten mě prohlédl a řekl, že by se nic nemělo stát, akorát kvůli odchlípnutí sítnice by se při tlačení měly zavřít oči - ale to je asi u spontánního porodu normální nebo ne. Jenže já počítala celou dobu s tím, že to bude císař, jak na mě bafli, že bych mohla rodit normálně, tak mě to na vteřinku napadlo, protože jsem neměla žádné bolesti, ale pak jsem trvala na císaři - měla jsem hlavně na paměti, že pro to druhé dvojče je to náročnější, musí tam přetrpět ty stahy dvakrát. A protože jsem se neotevřela víc - potom mi primář řekl, kdyby to bylo na 8 cm, tak by mě nechal rodit normálně - tak jsme šli na císaře. Akorát že Elišku nemohli chvilinku vyndat, protože už byla hlavičkou dole a byla připravená na normální porod. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
15.8.05 22:54

Já jsem si ještě vzpomněla na jednu kamarádku,ta má taky dioptrie snad kolem 10 a rodila 2× taky normálně.
A pravda je,že se mě taky nikdo neptal, kolik mám dioptrií.Možná by nebylo od věci,zeptat se Tvýho gznekologa.
Dobrou noc L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
15.8.05 23:05

Ahojky,

tohle téma tady už jednou běželo. Z vlastní zkušenosti - já to konzultovala se svou očařkou (mám trochu prořídlou sítnici), ta mi řekla, že nevidí žádnou překážku, proč bych nemohla rodit spontánně, jen že mám při tlačení pevně sevřít oči (to stejně všechny víme). V každém případě se už v těhotenství skutečně může zrak zhoršit, takže doporučuji konzultaci s očařem.

Zdravé oči všem přeje

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
16.8.05 07:44

Ahoj,
právě včera jsem tento problém řešila se svou oční dr. Mám 3 a 1,5 dioptrie, navíc nosím torické čočky. 8O Oční dr. usoudila, že by neměl být problém rodit přirozeně. :D :D Důkladně zkontrolovala oční pozadí a sítnici, vše bylo v pořádku. že se mi během těhu trochu oči zhoršily, to jsme vůbec neřešily, to se prý po porodu spraví. Když ne, bude se to řešit později…
Takže každopádně bych doporučovala návštěvu oční dr., ale snad by neměl být problém v přirozeném porodu.
Mimochodem, moje gyn. dr. si na nějakou kontrolu očí v těhu ani nevzpomněla… :?: :?:
N + hvězdička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.8.05 09:37

Ahoj, to teda koukam. Mam skrytou dalekozrakost. 6 a 6 a pul dioptrie a nikdy jsem nic o cisari neslysela. V tehotenstvi se mi oci myslim nzhorsily a po porodu vse OK.

• Citovat
  • Upravit
2589
16.8.05 15:30

Ahoj holky,
mám stejnou zkušenost- prý se to už dnes řeší individuálně= podle stavu vašich sítnic. Já mám -12 dioptrií, takže mě to docela zajímalo, zkontrolovali mi sítnice a řekli, že není důvod k císaři (z oftalmologickýho hlediska). Ale císař nakonec byl- miminko je první a zůstalo hlavou nahoru a to prý v Podolí vždycky řeší císařem.
No, ale píšu to hlavně proto, abyste se nestresovaly, pokud máte tolik dioptrií, kolik jsem tady četla (teda kromě těch 8-10), protože ty sítnice pochopitelně tím míň přiléhají, čím víc máte dioptrií (pokud to není nějaká speciální vada sítnice).
Tak mimiskům zdar, ať už se vyklubou jakýmkoli způsobem! Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect