Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 15cti měsíčního syna, nikdy nebyl „spavec“, vstával brzo, v noci byl i 3 hodiny vzhuru, celou noc se vrtel. Jak zacal chodit, tak se to uklidnilo, vydrzel spat „az“ do pul 8. Ted se vse vraci do puvodniho stavu. Celou noc se budi a vstava v 5hodin. Uz jsem zoufala. Nejaka rada?
Jezdí k nám přítelovi děti a tomu staršími je osm let a stejně stávají v pět hodin. Takže by se taky rada hodila ![]()
Mě malej vstává v půl 6 ted a to spí konečně celou noc, když nespal celou noc tak měl mlíko kolem 3-4 a pakspal třeba do 6- 6:30 asi holt je ranní ptáče
myslím že na to žádná rada není
No jo, kdyby mi aspon spal celou noc, tak se to da zvladnout, ale ani toho spani celou noc porad nejak nemuzem docilit.
@klaaras35 píše:
No jo, kdyby mi aspon spal celou noc, tak se to da zvladnout, ale ani toho spani celou noc porad nejak nemuzem docilit.
mi toho docílili před týdnem, prostě jsmemu řekla že už mlíko v noci nedostane a od spí ale budí se dřív a i když mu dám to mlíko taqk už spát nepůjde, tak od půl 6 koukáme na pohádky no
Ja te taky moc nepotesim.Do 2 let jsme vstavali mezi 4 a 5 hodinou rani. A tedka je nam skoro 5 let a vstavame v 6.Poprve letosni
zimu vstaval v 8 a co uz je tento tyden brzo svetlo, takm zas 6.Uz se nemuzu dockat az budu mit moznost jet do Ikei a koupim mu cernou roletu. Kamaradka ji ma a nejde videt ani na krok a snad zas budeme spat do 8.
Zřejmě máš nespavce. Moje starší dítko ještě teď nepřespí celou noc. Ráno vstává velmi brzy (cca kolem 5). Jsou dny kdy vyleze ve 4. Od necelých dvou let nespí přes den. Výhoda je, že většinou v 19:30 už spí a mám relativně volný večer. V kolik chodí večer spát??? Já jsem taky měla tendence naučit ho chodit spát déle, ale výsledkem byly šílené večery a ráno vstával stejně takhle brzy… takže
![]()
Co takhle zkusit nechat ho spát max. honinku a pak ho šetrně vzbudit. Možná by to pomohlo. Podle všeho moc velký spáč není a to odpolední spaní je pro něho moc dlouhé. Píšete, že když začal chodit vydržel spát déle. Myslím si, že to bylo tím, že se učením chodit více unavil. možná by ještě pomohlo vymyslet mu na odpoledne hodně aktivní program.
Rada by mě taky zajímala, s mladším vstáváme okolo půl 6 už asi rok, přes den nespí přes půl roku ale čas vstávání je stejný.
Chodi spat tak ve 20-20:30, kdyz ho dam pozdej, tak je to jeste horsi a vstava o to driv, sama tu logiku nechapu, ale je to tak. No on se nezastavi za cely den, mozna jak bude venku lip a vyradi se, tak to bude lepsi, ale uz tomu nejajt neverim.
Zkouším taky hodně pohybu.. Denně podnikáme dvě procházky (dopoledne jsme venku tak 1,5 hodiny před obědem). Odpoledne déle - minimálně 2 hodiny. Efekt na únavu téměř nulový. Já se teď taky těším na lepší počasí - na jaře a v létě jsme venku celý den (máme velkou zahradu a „obytnou“ terasu, ALE ALE.
Prostě mají ta naše dítka menší potřebu spánku ![]()
Ještě mě napadlo - kde má postýlku??
Nam pomohlo jednu dobu zatemnit okna. Posunuti casu nepomohlo a vynechani nebo zkraceni spani odpol taky ne.Jen byl jeste k tomu vsemu protivnej
.
@gorina co to je za roletu, prosim? to bych taky potrebovala