Čtyřměsíční odmítá odpolední spánek

Míša_8888
19.2.13 19:30

Čtyřměsíční odmítá odpolední spánek

Čtyřměsíční syn spí v noci cca 10 hodin, pak hodinku a půl před obědem a odpoledne usnout odmítá :( Zdá se mi to být na tak malé dítě málo, taky pak bývá plačtivý, ale když ho dám do posýlky neusne vůbec a nebo po hodině pláče.

Nevíte co s tím? Mám ho do postýlky dávat i když tam tak dlouho řičí? Je mi ho líto ale přece nemůže být takový prcek vzhůru v kuse třeba 9 hodin…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
926
19.2.13 19:32

Tak ho nenechávej spát tak dlouho před obědem. Zkrať to na 45 minut mezi 9.a 10. hodinou a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
19.2.13 19:36

A neplace z pretazeni? Jaky je, kdyz ho davas spat, unaveny, uknourany, nebo v pohode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.2.13 19:37

@Míša_8888
Zase makoktere mimco (aspon z meho okoli) spi v noci 10 hodin v tom veku… takze mozna si to proste vybere jinde.
nas prcek nemas zadny pravidelny denni rezim doted (6m) a spi si kdy chce a jak dlouho chce. Nejak to zatim neresim. Pres den spi nekolikrat po hodine az dvou, ale vecer byva vzhuru do 10. Pokud mi spi v noci, tak jsem spokojena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
19.2.13 19:38

Zkusila bych zkratit dopoledni spani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.2.13 19:38

Jo a co kocarek? Ani tam neusne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.2.13 19:39

Dávám syna spát pokaždé, když je vzhůru dvě hodiny. V postýlce mi sám přes den taky neusne, buď usne u kojení nebo v šátku. Dřív jsem si taky myslela, že kdyby byl unavený, usnul by sám, ale neumí to a byl nevrlý atd. Teď po dvou nebo dvou a půl hodinách co je vzhůru, i když třeba vypadá aktivně, ho šupnu do šátku nebo do nosítka a pokaždé usne do minuty. Pokud nechceš šátovat, zkus ho třeba dát ven do kočárku, jestli to na něj zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
19.2.13 19:39
@petulatko píše:
A neplace z pretazeni? Jaky je, kdyz ho davas spat, unaveny, uknourany, nebo v pohode?

Když ho dávám spát tak v křesílku fňuká a vypadá docela ospale - nebo usíná u prsa, ale v postýlce hned ožije a spustí řev jakmile zamnou zapadnou dveře :(

• Citovat
  • Upravit
Míša_8888
19.2.13 19:40
@Ali-Ali píše:
@Míša_8888
Zase makoktere mimco (aspon z meho okoli) spi v noci 10 hodin v tom veku… takze mozna si to proste vybere jinde.
nas prcek nemas zadny pravidelny denni rezim doted (6m) a spi si kdy chce a jak dlouho chce. Nejak to zatim neresim. Pres den spi nekolikrat po hodine az dvou, ale vecer byva vzhuru do 10. Pokud mi spi v noci, tak jsem spokojena :)

No ono to tedy není 10 hodin v kuse - budí se na kojení po třech hodinách…někdy i po dvou :(

• Citovat
  • Upravit
Míša_8888
19.2.13 19:41
@Ali-Ali píše:
Jo a co kocarek? Ani tam neusne?

V kočárku jedině při vození - jak zastavím je vzhůru. Venku jsme treba 2 hodiny a on prospí tak půl :(

• Citovat
  • Upravit
Míša_8888
19.2.13 19:43
@CokeLady píše:
Já bych dopolední spánek nezkracovala. Myslím, že když ho probudíš dřív než chce, bude akorát protivnej.

Nenecháváš ho vzhůru moc dlouho? Že třeba když ho dáváš odpoledne spát, tak jestli už není moc přetaženej?

Zkoušela jsi, zda usne v kočáru?

V kočárku jedině při vození – jak zastavím je vzhůru. Venku jsme treba 2 hodiny a on prospí tak půl. A Zkoušela jsem ho dát spát po dvou, po třech, po čtyřech hodinách - bez efektu, prostě spát nechce…

• Citovat
  • Upravit
1716
19.2.13 19:43

Rekla bych, ze je spis pretazeny. Taky by to odpovidalo i nasledujici zalozene diskuzi :) Zkusila bych ho dat spinkat driv.
Treba nase mala ve ctyrech mesicich spala v noci normalne cca 10hodin a pres den si davala 30ti minutovky, ale kazde 1,5 - 2 hodiny, dyl proste nevydrzela.
Jo ale v postylce, to mi pres den neusnula taky. Bud kocar, manduca nebo se mnou do postele. To mimco si chce hrat, ale nemusi si uvedomit, ze je unavene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.2.13 19:46
@Míša_8888 píše:
Když ho dávám spát tak v křesílku fňuká a vypadá docela ospale - nebo usíná u prsa, ale v postýlce hned ožije a spustí řev jakmile zamnou zapadnou dveře :(

Syn když mi usne u kojení, tak musím být v posteli s ním, jinak se hned budí. Mám tam knížky a věci do práce, tak si čtu nebo pracuju, když spí, a občas si s ním taky zdřímnu :D V noci ale spí hezky, jde spát v sedm a je v posteli sám, takže to na něho nemá nějaký špatný vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
19.2.13 19:47
@Míša_8888 píše:
V kočárku jedině při vození – jak zastavím je vzhůru. Venku jsme treba 2 hodiny a on prospí tak půl. A Zkoušela jsem ho dát spát po dvou, po třech, po čtyřech hodinách - bez efektu, prostě spát nechce…

Zkus ten šátek, mně syn spal v kočárku naposledy když mu byly čtyři týdny :D a v šátku mi spí krásně třikrát denně minimálně hodinu v kuse, spíš dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.2.13 19:55

@Míša_8888 tak ho uspi u prsa ve svojí posteli a pak jdi pryč a nech ho tam. Jen postel je potřeba nějak zajistit, aby se neodkoulel a nespadnul, kdyby se vzbudil. Mě mimino jinak než u prsa neusne, je to rychlý, nakojí se, přimhouří oči, já odpojím prso, mažu pryč, on si chrní v posteli a až mě potřebuje, tak si hejkne. Na postýlku budu učit až po 6.m, to mi přijdou děti tak nějak nejformovatelnější v tomto ohledu.
Rozhodně bych nezkracovala dopolední spánek, mě takto spal druhorozený 2h dopo, 2h odpo a pokud jsem ho nedala spát dopoledne, tak odpoledne spal stejně 2h a pak byl protivnej jak činže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí