Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prostě vzdor, uvědomil si, že to tak být nemusí, že josu jiné varianty.
kluci chodili uplne bez problemu, ted mame trojrev
Fakt vzdor? z niceho nic? i kdyz, je fakt, ze v pondeli odpoledne ho uspaval partner, a malej mu drobet zlobil tak ho vzal a nechal usnout v obyvaku na gauci, muze to byt tim?
myslela jsem, jestli ho enco neboli, ale mimo spanek je anprosto v pohode, klidny dite, hrajici si…smich
A co ted, prece ho nemuzu rezat kazdy vecer, a nevsimat si toho moc nejde, kdyz vyleza z postylky, jedine bez jedineho slova ho zase polozit zpatky i pres ten rev
Deni
![]()
a nemůže se malému něco zdát? nepomohlo by třeba nějaké světýlko?
nebojí se třeba být bez tebe?
Nelinda taky vždycky v pohodě sama usínala v postely vždy v klidu a teď tak zhruba už měsíc večer ne a ne sama usnout a taky brečí néé teda nějaký šílený jekot ale taky mě to štve ![]()
Pockam s tebou na rady. Muj 15 mesicni chyta amok z koupani, prevlekani, prebalovani, cisteni zubu…
Taky jsem z toho zoufala, protoze na to nejsem zvykla.
Prikladam to vzdoru. Treba to muze byt i u vas ![]()
Promin, ale chudak malej. Potreboval uklidnit a tys ho serezala ![]()
@berunka007 a to je rada nejlepší ze všech! zakladatelka to cítí jako svoje nezvládnutí situace a mrzí jí to…tak si do ní ještě kopni
![]()
@finduska moj maly tiez normalne zaspava tak, ze polozim, odidem a do 10 minut je tuhy. ale par tyzdnov dozadu mam podobne obdobie, ze buntosil aj hodinu a pol po ulozeni- ked krical, vzdy som chodila ukladat kazdych 10 minut- vedela som, ze len vymysla, kedze v sekunde ako som vosla bol vyskereny. len skusal hranice.
nepovolila som. ukladala som stale rovnako, a zasadne nevyberala.
asi po mesiaci to preslo a teraz zas zaspava pekne.
takze radim: neustupuj ![]()
@soldi píše:
@finduska moj maly tiez normalne zaspava tak, ze polozim, odidem a do 10 minut je tuhy. ale par tyzdnov dozadu mam podobne obdobie, ze buntosil aj hodinu a pol po ulozeni- ked krical, vzdy som chodila ukladat kazdych 10 minut- vedela som, ze len vymysla, kedze v sekunde ako som vosla bol vyskereny. len skusal hranice.
nepovolila som. ukladala som stale rovnako, a zasadne nevyberala.
asi po mesiaci to preslo a teraz zas zaspava pekne.takze radim: neustupuj
U nás se to taky střídá. Dneska jsme ho dali do postýlky a v tu ránu spal. A někdy zas je období, kdy po večerech vymýšlí a i víc jak hodinu neskutečnej řev. A myslím, že to tak má většina dětí.
@berunka007 ano take si to rikam, jenze uklidnit nesel-zkousela jsem to, nemohla jsem ho ani vzit do naruce, klecel tocil se na koberci jako blazen a jecel, kdyz sjem ho chtela vzit rval ejste vic, ano vim, ze je chudak, hrozne moc mi to mrzi a i proto jsem zalozila diskuzi, aby mi jine maminky poradily, rekly co by to mohlo byt, abych zitra popripade jindy byla uz pripravena a ne tak v soku, ze ybch azreagovala takhle zkratovite…
Nicmene neodpustim si to…
Na druhou stranu, kdybych ho z postylky vytahla hned a chovala, taky bych mohla udelat ev skutecnosti krok zpet
Nechce se mi skoro dvoulete dite ucit spat s nami, nebo nedejboze usinat v anruci, vzdyt ma skoro 15kilo
a stejne tak nemam srdce na to ho enchavat vyjecet, a asi ani nervy evidentne
Šari-nu to je taky otazka, ale proc najednou by se bal beze mne? uplnoun tmu tam taky nema- kdyz jsem mu chtela vypravet pohadky, dal mi najevo, ze takhle ne
![]()
Ahoj, dam to neanonymně a doufám, že nidko nebude vyloženě sprostý, že bych byla špatná matka.
Problém je takový- mám syna v dubnu mu budou dva roky, od roka spí sám v postýlce v pokojíčku, a je naučený, že je večerníček, pak jde do postýlky vypije mlíko, vezme dudana, otočí se a spí…bez problému, sám si i k postýlce dojde.
Od pondělí je ale něco jinak, při vyslovení jdeme hají má vyloženě amok, při dání do postýlky-at uz po obědě, či večer se amok mění ve vysloveně neskutečný řev-nejsem na to zvyklá-mám hodné díte, které se skoro ani nevzteká a když tak nanejvýš minutu, pak si přijde pro pusu…
včera odpoledne dokonce jekot trval tři hodiny, dny předtím jen třeba 5minut-nic strašného, ale o to zoufalejší řev…
nakonec mi včera odpoledne usnul v náručí, už jsem to nemohla yvdržet a chovala ho. večer včera si zaplakal chvilinku a usnul. Dneska po obědě usnul bez problému s jedním vzlykem.
Teď večer šel normálně v pul 8 do postylky a nic-klid, v klidu jsem dodělalala buchtu, že si sednu a jdu vyrábět a najendou 20:06 po 36 minutach naprosto děsivý jekot, sotva jsem se přiblížila k postýlce ještě větší jekot, pohladila jsem ho, chtěla pohaldit a otočit, neměla jsem šanci, řev ajko kdybych ho řezala motorovkou… za chvili jsem slysela jak prehazuje nohu pres postylkua b yl venku, klecen na koberci a hulakal a hulakal, ani vzit jsem ho enmohla, nakonec jsem zareagovala naprosto hnusně, tak, jak jsem nidky nechtela, omluvou mi neni ani nahodou to, že synek se dusil a absolutně nereagoval, priznam se-serezala jsem ho, naplacala mu na zadek a u toho docela hlasitě křikla, mrzí mi to neskutečně, nicméně synek se konečně nadechnul a uklidnil se.
můj dotaz máte někdo zkušenost? co s emohlo stát, že nechce jít do postýlky? proč takovýhle jekot?
neříkám, že nedostane po azdku-dostane, když mu něco opakuji stokrát a neposlechne, ale tohle mi mrzí z důvodu toho, že ve skutečnosti vlastně nevím důvod proč dostal nařezáno-proč křičí.
závěrem nutno podotknout, že naše dítko ještě nemluví, jen základní věci-nehrozí tedy, že by mi důvod řekl…