Spánek dvouleťáka - šílený jekot

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3549
22.2.13 20:55

Tak může to mít spoustu vysvětlení z vlastní zkušenosti bych typovala dvě možnosti:

1. buď opravdu vzdor a vzhledem k tomu, že zakusil usnutí jinde (jak jsi psala s přítelem) a mohlo se mu to líbit víc jak v postýlce, tak si to chce vydobít. Ovšem pokud by to tak bylo neustupuj, protože pak budeš tuto situaci řešit ne např. měsíc ale roky, znám to a tu samou chybu bych neudělala. Když vyleze v klidu ho polož zpět, řekni, že musí hajal a spinkat, pohlaď dej pusu a odejdi, možná to budeš muset udělat desetkrát možná vícekrát ale časem pochopí, že maminka neustoupí. Určitě stojí za to i to světýlko, náš malej se taky začal bát tmy až když byl starší, popřípadě plyšáček nějaký oblíbený, aby se cítil jako, že je s ním v pokojíčku někdo známý.

2)Přesně v tomto věku začal náš malý mít noční děsy, bylo to šílené a začal se bát usínat sám. Ale to je o vypozorování, náš malý se budil třeba i v noci s šíleným řevem (horší jsem v životě nezažila, až tuhla krev v žilách) a nebyl k utišení, oči vytřeštěné a byl jakoby náměsíčný - nevnímal a třeba po půl hodině přišel k sobě, uklidnil se a v mém náručí usnul.

Každopádně držím palečky ať je to cokoliv abyste brzy vyřešili k oboustranné spokojenosti.

A že ti ujeli nervy, bože a které z nás ne, já vím, že si to člověk vyčítá, ale to je lidské a když kolikrát vidím jiné mámy jak se chovají ke svým dětem 8o Takže buď v klidu, kdybys byla špatná máma, tak by sis to nevyčítala a bylo by ti to fuk :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3636
22.2.13 20:55

Tak to mají asi holky pravdu…možná vážně jenom zkouší, co si na tebe může dovolit. Je fakt, že naše malá, když chytně hysterák, že něco chce, tak to taky stojí za to! A kolikrát řve až je úplně flekatá :zed: :zed: ale co s tím neporadím. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
22.2.13 20:58
@Šáriii píše:
@berunka007 a to je rada nejlepší ze všech! zakladatelka to cítí jako svoje nezvládnutí situace a mrzí jí to…tak si do ní ještě kopni :roll: :roll: :roll:

ja do nikoho nekopu, jen me prekvapilo, ze dite, ktere place a vypadne z postylky, sereze. Promin, ale dvouletak, ktery ma maminku jako jedinou jistotu si toto nezaslouzi. Rekla jsem svuj nazor. Rada? Asi to, ze batole, co place strachem, serezat nema. Asi ma nejake desy, coz se v tomto veku stava a jistotu a komfort mu nezajisti vypraskem, ale ukonejsenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
22.2.13 20:59

Nemohlo být to probuzení projev nočních děsů? To se dítě ve skutečnosti úplně neprobudí a neví co se s ním děje. Jinak ze způsobu usínání bych neustupovala, rituál bych nechala stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
22.2.13 21:00

@berunka007 on nevypadl-on si z ni vyleza seskocil dolu, klekl si a hulakal..a tocil se dokola, paneboze jestli to vyznelo, ze jsem az takovej zmetek, ze upadnuvsi dite triskam-tak to skutecne ne, ja zkousela na enj mluvit, uchopit ho, zvednout-nemela jsem sanci, mel v tu chvili fakt neskutecnou silu a proste rval a rval a rval-bez nadechu

• Citovat
  • Upravit
65360
22.2.13 21:01

Mě to přijde jako noční děs…
Náš to míval taky, ale jako mladší…byl mimo, ječel, nevnímal, kroutil se, oči otevřené ale stejně „neviděl“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
22.2.13 21:05

No on prave ppodle meho vubec nespal, on se vzdycky ruzne toci, hleda polohu, ale od toho pondeli prave pri priblizeni k postylce s tim, ze jde spat, spusti takovyhle jekot, dneska prave poprve od pondeli nesputil ani nevzlykl a tak jsem myslela, ze je klid-nu a nebyl..zhruba jednou do mesice ma to, ze se treba v 1 ci ve dve v noci vzbudi a strasime dve az tri hodiny-na to jsem si zyvkla, nicmene duvod nevim, ale tak co uz, nejak to preziju, naposledy jsem si precetla kus knizky zatimco se v postylce-(sedela jsem oprena o zed v pokojicku) po hodine a pul prenesla do velke postele a zase si cetla, ditko se porad tocilo, po dalsi hodine jsem ho opet dala do postylyk a pak konecne vytuhnul… tohle jsem si zvykla, kdyz je to fakt jednou az dvakrat do emsice, ale
ja proste nevim jestli ho vytahnout takhle u usinani a chovat(ackoliv prtedtim jsem zrovna dneska ho hladila chovala, cetla, mazlila se s nim, libala ho a pak az prenesla-proto jsem si myslela, kdyz nesputil, ze je klid..
a nebo enchat v postylce hulakat-popripade ho tam vracet-jak mam poznat, zda jde o desy ci vzdor? :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
finduska
22.2.13 21:07

Mam tak hnusnej pocit, ze bych ho nejradeji vzbudila a chovala a omlouvala se a…
pozde nu :zed:

• Citovat
  • Upravit
325
22.2.13 21:09
@finduska píše:
@berunka007 on nevypadl-on si z ni vyleza seskocil dolu, klekl si a hulakal..a tocil se dokola, paneboze jestli to vyznelo, ze jsem az takovej zmetek, ze upadnuvsi dite triskam-tak to skutecne ne, ja zkousela na enj mluvit, uchopit ho, zvednout-nemela jsem sanci, mel v tu chvili fakt neskutecnou silu a proste rval a rval a rval-bez nadechu

aha, tak ja jsem z tveho prispevku pochopila, ze vypadl. :oops: Myslim, ze ma nocni desy. Deti to v tomto veku pry mivaji casto. Maji strasne rozvinutou fantazii, boji se treba, ze jejich oblibene hracce vypadlo oko nebo, kdyz treba pres den vidi brouka nebo pavouka a vecer pred spanim se jim vsechny denni zazitky vraceji, tak se jim najednou ten brouk v predstavach zvetsuje a oni se ho boji. Nema nejakyho oblibenyho plysaka, ke kterymu by se pritulil, kdyz se boji? Jako ze je tam ten plysacek misto tebe a s nim se bat nemusi, ze je to jeho kamarad? Podle me to vzdor neni, asi by to nebylo jen ohledne te postylky a neprislo ze dne na den a v takove intenzite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.2.13 21:09

Findusko děs poznáš, dítě je většinou vystrašené, brásní se ti a bujuje s tebou, řve.

Vzdor je všechno ostatní :lol: Náš malý to natolik vypiloval, že řve a po očku kouká zda ho pozoruju a když zjistí, že ne ještě přidá (mě to vždy rozesměje)ale už jsme starší, takže už to má opravdu propracované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
22.2.13 21:12

Berunko náš malý v tomto věku usínal sám, jednou byl neklidný a tak jsem si k němu lehla (jednou jedinkrát) a poté nastalo peklo, ze dne na den, takže ano vzdor to může rozhodně být.

Podotýkám, že já jsem v mých očích selhala jsou nám čtyři a u sebe spí málokdy, teď čekáme prcka a asi budeme muset pořídit větší postel :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
22.2.13 21:18

No plysacek-on ho ma ma medvidka u toho vseho ho samozrejme z ruky nepustil..
zkusim zitra lampicku nechat svitit drobne…

• Citovat
  • Upravit
6980
22.2.13 21:22

U nás bylo jeden čas to samé, ale tak nějak jsem poznala, že se něčeho bojí -takže jsem ho brala spát k nám a asi po týdnu se normálně vrátil zpátky k sobě do postýlky. U všech ostatních scén, kdy jsem usoudila, že je to vzdor (třeba čištění zubů),tak prostě neustupovat a nebát se „hrubého násilí“ - doufám, že všechny chápete, jak to myslim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.2.13 21:24

@finduska Nenech se znervoznit někým, kdo nechápe čtený text. My ostatní, jsme tě pochopily. ;) Nejsi matka tyranka. Jen jsi dala na zadek dítěti, které se až hystericky vztekalo. No holt ti ruply nervy, byla to nová situace, příště se obrníš líp.

Já bych to totiž tipla na ten vzdor. Sama píšeš, že nespal, když spustil, takže se mu asi těžko mohlo něco zdát. Prostě do té doby blbnul v postýlce jinak a pak tomu přidal grády. Dítko máš docela velké, aby pochopilo, resp. dalo si do souvislotí, že když s tatínkem to šlo usínat jinak, tak že by to třeba šlo i s tebou. No a ono to nejde. To by naštvalo každýho. :mrgreen:

Dělala bych to jako @soldi. Důsledně trvala na postupu usínání, opakovala rituály, střídala chlácholení a hlazení s důraznějším napomenutím, že už toho vyřvávání bylo dost a že to stejně k ničemu nebude, tak ať udělá hají…

Nějaký čas to vezme, ala určitě se to upraví. To je ošahávní mantinelů. Dítko se znovu dostalo do fáze, že ošahává, jestli tam ty mantinely pořád jsou a jestli by třeba eventuelně s nimi nešlo někam pohnout. To se cyklicky vrací (teda aspoň u nás) a pak je zase klid.

Ale nemyslela sis, že budeš mít super hodné dítko napořád, že ne? ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
22.2.13 21:26

Malá měla taky nedávno tyhle děsy, budila se vždy tak po půl nebo po hodině od usnutí a šíleně ječela. Musela jsem jí vzít do náruče, vedle rozsvítit a chovat a hladit, bylo vidět, že vlastně spí. Pak se uklidnila, já jí položila a většinou se to opakovalo ještě jednou, třeba po dvou hodinách, někdy ale ne.
Přešlo to samo. V prosinci jí byly dva roky.
Tak bych to tipla, že má tvůj klouček to samé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401