Brzo na první dítě?

27.1.15 23:11

brzo na prvni dite?

Krasny vecer :)
Mile dámy, maminky..
mam na Vas takovy dotaz..
je mi 22let a touzim po miminku..samozřejme ne sama pritel taktez ( prisel stimto navrhem sam)
Ze bychom nemely cekat a prastit dk toho jak se rika.. moc se na to vsechno tesim..
každopádně predelavame spolu stary baracek, ktery jsem dostala.. takze platime.. a to je to, ceho se nejvice bojim neplatime moc ale pokud bych byla na materske tak by to bylo dost znat.. ma nejaka nastavajici maminka podobny „problem“? Co si o tom myslíte vy. zajima me nazor jiných, zda cekat a cekat az vse doplatim ( coz asi nebude nikdy :D zijeme na vesnici a domek proste bude stat penize pirad) anebo to proste neresit a jit do toho po hlave :)
Zaroven jsem s echtela zeptat, zda jsou nebo mohu jit na nejake vysetreni, zda jsem zdrava ( krome gynekologa- tam samozřejme chodim a rekl jen ze je vse v poradku a doporucil vitaminy) jako je krev atd.. byly jste na nejakem? a hlavni problem koureni.. kourim snazim s eomezovat..vas nazor na kouření v těhotenství?
Dekuji za odpověďi..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
27.1.15 23:16

Tak pokud budete platit následujících 20 let, myslím že není na co čekat. Já bych do toho šla, ve 22 už jsem bylan ejprve těhule, a pak pyšná maminka malinkýho broučka :srdce: když se malje narodil, bydlela jsem u mamky. nakonec se to za pochodu všechno vyřešilo, a 5 let poté jsou děti už 3 :)
no kouření v těhotenství..nic dobrýho to není, to víš asi sama. že bys tam miminku posílala akorát jedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
27.1.15 23:17
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.1.15 23:18

Na nazor na koureni v tehotenstvi se, prosim te, vubec neptej :roll:

jinak zadne vysetreni nepotrebujes, pokud nemas zadne dlouhodobe problemy s necim. krev by ti meli brat v ramci preventivek u obvodaka. jestil nechodis, tak si klidne zajdi, to je uzitecne v kazdem pripade.
no a finance, to musis vedet ty, jestli mate neco v zaloze nasetreno, jestli jste schopni neco usetrit a kolik jeste budete potrebovat na bydleni. kolik stoji dite ti nikdo nerekne, ten rozptyl je obrovsky.
mimochodem kolik let ma pritel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.1.15 23:23

Pokud se ptáš na kouření v těhotenství, tak si pořiď dítě, až mu dokážeš nekouřit do břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
27.1.15 23:31

Bude mi 22 a čekám první dítě. Brzo mi to nepřijde, ale jsem vdaná a finančně vyloženě utažení nejsme. Pokud dítě chceš, tak zvaž tu fin. stránku věci a hlavně to kouření. Já sama za sebe bych jako kuřák do těhotenství nešla. Jsi dost mladá na to, abys přestala kouřit, ještě rok počkala až se tělo aspoň trošku vyčistí a pak otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
27.1.15 23:42

Kouření v těhotenství absolutně ne.
Jinak je to na vás… vy sami si musíte spočítat, jak na tom budete finančně…baráček opravuje každý druhý pár, záleží na vašich příjmech a na stavu toho domu, abys miminko neměla v rozpadlém domě, ale v čistotě a klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
27.1.15 23:49

Prvne prestan kourit.Pak zvaz financni situaci, kazdy ma jiny standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
27.1.15 23:51

@veronika. ver
ty se ptáš na kouření v těhotenství 8o 8o 8o 8o
pokud jsi schopna položit takový dotaz a myslet ho vážně, tak nejsi psychicky vyzrálá na to mít dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
27.1.15 23:53

No pokud máte trochu našetřeno asi bych do toho šla…pokud to teda momentálně není uplna rujna, tak máš pravdu jen co investujete do jednoho můžete začít šetřit na další… jen by mě zajímalo kolik je příteli? a předpokládám, že už máš aspoň rok odpracovaný(nebo v době porodu kvuli mateřský)?
a kouření, pokud plánuješ, tak si s tím dej pauzu… já neplánovala, otěhotněla a trvalo mi to dlouho přestat a i přesto miminko vypadá zatím v pořádku, není to pravidlo že s ním něco bude, ale riziko to zvyšuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
27.1.15 23:54

@veronika. ver Pokud chceš nebo plánuješ kouřit v těhotenství, tak si dítě prosím tě nepořizuj. Pohled na matku s cigárem v ruce a v druhé s kočárem také není moc pěkný. Pokud nebudeš kojit a budeš kouřit po porodu(ne během těhotenství) a jen bez přítomnosti dítěte někde venku párkrát měsíčně, proč ne, to už je na tobě, ale jinak doma nebo i venku s dítětem fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
27.1.15 23:56
@subsomi píše:
@veronika. ver
ty se ptáš na kouření v těhotenství 8o 8o 8o 8o
pokud jsi schopna položit takový dotaz a myslet ho vážně, tak nejsi psychicky vyzrálá na to mít dítě :think:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.15 00:10

Nemusite se hned rozcilovat. Ptala jsem s epouze na nazor. Samozřejme je to spatne omezuji to a chci zkoncit s kourenim.
Jsem teprve na zacatku co jsem neco zacala delat.. menim zivotospravu, teprve jsem vysadila ha. Chci neco zkouset az budu mit srovnanou menstruaci a chci s enechat dukladneji vysetrit, zda jsem zdrava. Co se tyka financi stranky. Spatne na tom jiste nejsme. Placeni zavazku mame jeste na 2 roky. Neni to nejaka velika castka.
takze kdybych byla na materske zvyvalo by nam cca 9-10 tis. Bydleni mame hotove. Vnitřky se vsim vsudy. Zbyva jen zahrada, vrata a fasada.. Takze uz toho moc taky neni.. pritelovi je 24 let. Jsme spolu 4 roky 3spolu zijeme.Oba vime co od zivota chceme.. V tomto mame oba jasno. Je nateseny az to vsechno jednou pride. Rozhodne na nic nechceme chvatat..to ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.1.15 00:14

Mě zas na tom dotazu o kouření nepřijde nic tak extra.. Ale za mě rozhodně nekouřit!
Jinak věk si myslím máš.. Zajištěná nějakým způsobem taky jsi.. a že platíte, platit budete.. to bys neměla dítě nikdy:) Neboj, to se zvládne.. Dle toho co píšeš nedřete vyloženě bídu s nouzí, takže se neboj, naučíte se hospodařit s tím co je:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
28.1.15 02:16

@veronika. ver vyprdni se na koureni, nema to smysl :kytka: vim ze se mi to ted lehce rika, ale jde to :mrgreen: ja kourila od 13ti do 20ti. Pak jsem ze dne na den prestala protoze mi proste doslo jak strasna je to debilita :hug: ale ze je to neco lehkeho s tim skoncit, to ti tvrdit nebudu :mrgreen: souhlasim ale s nazorem ze pohled na matku s cigarem je fakt hrozny :oops:
S tim jestli je spravny cas nebo ne…uprimne myslim si ze kazdy kdo si musi pokladat tuhle otazku na dite proste jeste neni pripraven :)
A s tou antikoncepci bacha :mrgreen: ja jsem presne jako ty pocitala s tim ze se mi nejdriv srovna menstruace…a ona uz neprisla :mrgreen: :kytka:
Preju ti hodne stesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital