Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě se narodila dcera o dva měsíce dřív kvůli kouření. Taky jsem si myslela že se stát nic nemůže. Ty výčitky a deprese za to nestojí…
Mas strach z financi a platit mate jeste dva roky. Telo se cisti od sracek z koureni az patnact let, zarovna dva roky pred otehotnenim je dobre prestat kourit. Pripad vyresen, dneska si nezapaluj a dite zacnete zkouset k 28.1.2017. Neni zac.
@Poison Eve píše:
Mas strach z financi a platit mate jeste dva roky. Telo se cisti od sracek z koureni az patnact let, zarovna dva roky pred otehotnenim je dobre prestat kourit. Pripad vyresen, dneska si nezapaluj a dite zacnete zkouset k 28.1.2017. Neni zac.
@Poison Eve píše:
strucne a presne ![]()
jinak teda 9tis mesicne neni zadny zazrak. ne ze by se s tim nedalo zit, ale pocitej, ze pokud bys nahodou musela kupovat UM, tak ti to spolu s plinkama udela min 2tis mesicne. to jen tak mimo ostatni potreby ditete.
Placeni závazku máte na dva roky, tak si dneska už nezapaluj, po zaplacení závazku se začněte snažit a je to.
Já si nedokážu představit, že bych já měla v 22 dítě..:D To jsem byla sama dítě..:D Vlastně jsem dítě pořád:D
@veronika. ver já měla prvního ve 23, problém v tom nevidim. Co se týče kouření - v těhotenství je to humus. Ale já sama kuřačka, na těhotenství jsem přišla 8 tt, okamžitě jsem přestala. Přesto mě při testech brali jako kuřáka..
ale svědomí mi nedovolilo si zapálit a ublížit tomu piškotovi. Známá hulila všechny 3 těhotenství, děti jsou těžcí alergici atd..
prostě přestaň, víš, proč to děláš, ne? jestli nejsi schopná přestat, nepořizuj si dítě.
@Poison Eve píše:
@Vermion píše:
Nekur, šetři, vdej se! Smlouvu v práci máš na neurčito?
Proc by se mela vdavat?
to je dnes nutnosti, byt vdana, nez si poridis dite?? ![]()
@veronika. ver jinak teda urcite nekur…ja kourila ze zacatku tehu. Prvni nez jsem na to prisla, ze jsem vubec tehu a pak jsem si zkratka jeste proste sem tam jednu dala. Cca od pulky tehu jsem uz vubec nekourila. Malej je naprosto zdravej, tehu naprosto bez problemu. Stejne tak znam spoustu lidi, kteří kourili v tehu a jejich deti(ted uz kolikrat dospele) jsou naprosto zdravi. Ale nikdo ti nezaruci, ze zrovna tve dite nebude mit z tveho koureni v tehu problemy. A navic, neni ani peknej pohled na maminu s pupkem a s cigarem v ruce :-/ no a placeni, baracek…spocitej si to a pokud to budete financne zvladat, nevidim duvod, proc bys prcka nemohla mit ![]()
@veronika6913 píše:
Proc by se mela vdavat?to je dnes nutnosti, byt vdana, nez si poridis dite??
Nutnost to není, ale mému muži vrací každoročně dost pěknou sumu na daních za mě
jako za manželku…tak když řeší finance, toto je celkem fajn.
@lllucie jasne, no my se taky mame v planu brat..;-) ja jen, ze znam lidi co maji deti, jsou spolu leta a svoji nejsou…a ani to nemaji v planu…takze zrovna to vdavani jako tak dulezite vazne nevidim ![]()
@veronika6913 píše:
@lllucie jasne, no my se taky mame v planu brat..;-) ja jen, ze znam lidi co maji deti, jsou spolu leta a svoji nejsou…a ani to nemaji v planu…takze zrovna to vdavani jako tak dulezite vazne nevidim
jasne, vzdyt píšu, nutnost nikoli, výhoda v mnoha ohledech ano.ale kazdy jak chce ![]()
@lllucie ja ted na to ze zevdavosti koukala a zjistila jsem, ze u kdyby jsme byli svoji tak slevu za me na dani nedostane, jelikoz i kdyz jsem na matersky, mam vic jak 68 000 rocne. Pokud jsem to teda dobre pochopila. No a az opet nastoupim do prace tak na nějakou slevu na dani muzu zapomenout uplne ![]()