Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivaneska píše:
Video A dost na tohle téma jsem viděla, ale do té doby jsem o nějakém nápoji v názvem bubble tea neměla ani ponětí
Nápodobně..je to hbus už od pohledu.
Jak si nekdo za 100,– muze kupovat takovou srajdu kdyz za 60,– mate 0,4l pomerancovyho freshe o stanek vedle… me stacilo se na ten hnus podivat, neprirozene barevny jidlo a piti me fakt odpuzuje
Já si jen představuji, jak to pití může vypadat-nikdy jsem to neviděla ani vystavené v obchodě
. Nevypadá to, jako takový gel kuličky, které mážou vodu, je to hnusně slizký a dávají se do toho květiny pro dekoraci?…No, nikdy bych si to nekoupila, úplně se mi navaluje už jen při představě, a snad ani ochutnat bych to nechtěla…Ono když nebudou ti, co koupí, nebudou ani ti, co prodávají…Iluzi o nějaké spravedlivosti a čestnosti si nedělám, byznys jako každý jiný, kde zdraví je na posledním místě. Stačí zapojit mozek, že to nebude zdraví prospěšné, stejně jako zmiňované cereálie, kuličky, kubíky a všechny možný další uměliny, které jsou dětem/rodičům podstrkovány jako zdravé a super.
@terinka4444 píše:
mně spíš vadí hon pouzena tuto jednu firmu, každý ten bubble od kohokoliv je stejný. Navíc se k tomu fasují atesty od výrobce, ta firma si ty suroviny dováží, nevyrábí, ale silně právě znevýhodnili jednu firmu oproti ostatním subjektům, kteří používají nemlich totéž. Tím pro mě tohle všechno zavání silně konkurenčním bojem.
u nás se teď tato úžasná firma nastěhovala přímo naproti školy… jdu pro dítě a nikdy bych nevěřila, kolik děcek stojí u školy a má kelímek v ruce… a docela by mě zajímalo, jaké kapesné ty děti dostávají, když to stojí přes stovku…
Na jednu stranu my rodiče jásáme, že ze školy zmizel automat na sladkosti a na druhou stranu se tam objeví tohle… ale tohle naštěstí není přímo ve škole… ![]()
@Saatine píše:
Ježkovi jednou za čas, přijde mi to stejný hnus jako cola
Ségře jsem to koupila 2× a co, copak to někdo považoval za zdravé pití??
hele, zlatá coca cola oproti tomuhle… z ní jsem nikdy průjem neměla…
![]()
Miluju bubble tea, ale ne tu obarvenou sra.cku, která si na něj u nás hraje a je úplně jedno, od které je to firmy.
Vždycky se mi líbí překvapení prodávající, že tam nechci žádnou příchuť ani ochucené kuličky. Čistý chutná i klukovi a za něj, ať si kapesné v budoucnu klidně utratí.
Manazer pro Cesko se zachoval jako idiot. Predpokladam, ze ted uz bude leda exmanazer. Zrovna od zminovane firmy mi chutove prijdou drinky nejlepsi, nejmene umele. Necitim se uvedena v omyl, protoze jsem si nikdy nemyslela, ze „bez cukru“ je neco jineho nez „mene sladke nez sakra sladke“. Jde o konkurencni boj. Je na tisic vyrobku, ktere decka bezne konzumuji a dokud neprijde podobna nalivarna jako A dost, tak jsou vsichni v pohode.
Druhou veci, ktera se mi neskutecne hnusi, je marketing firmy. Masaz pres youtubery, rozdavani drinku ve skole.
Starsimu decku bych koupila nejakou odlehcenou verzi jen s tapiokou, bez sladkych kulicek. Malemu ani nahodou
Mě to docela chutnalo, ale tak, jako si pouze výjimečně koupím colu, tohle jsme koupili na výletě na ochutnání, rozhodně ne s přesvědčením, že je to zdravé. Ovšem než třeba energy drink, který je momentálně hitem prvního stupně u nás na škole, to už svým dětem výjimečně povolím raději bubble tea, s tím, že dětem vysvětlím, že to není ideální pití na každý den. Mimochodem ty energy drinky si páťáci běžně u nás na škole kupují děti v obchodě cestou do školy na jeden den i tři a vypijí je do konce vyučování - mého syna např tyto děti nazvaly srabem, když řekl, že to nepije. ![]()
@Regina Hero píše:
u nás se teď tato úžasná firma nastěhovala přímo naproti školy… jdu pro dítě a nikdy bych nevěřila, kolik děcek stojí u školy a má kelímek v ruce… a docela by mě zajímalo, jaké kapesné ty děti dostávají, když to stojí přes stovku…
Na jednu stranu my rodiče jásáme, že ze školy zmizel automat na sladkosti a na druhou stranu se tam objeví tohle… ale tohle naštěstí není přímo ve škole…
protože je to nápoj cílený na děti. Je to byznys cílený na děti a je to velký byznys, protože nákladově to vyjde na 15-20 kurun včetně daně v závislosti na porci toho želé a těch kupiček. Primárně to skutečně bylo, dobře ne zdravé, ale nezávadné, skutečno to bylo přírodní, v kolébce svého vzniku, bylo to červené mořské řasy, ta praskací kuličky, jenže si nepřejte vidět, co z toho dokáže udělat vynalézavý podnikatel, jak ty přírodní věci nahradí, čím to dokáže napančovat, aby byl zisk co největší. Překvapují mě ty ceny, už se to běžně prodává velký za 60,–
Ale ano, cílová skupina jsou děti základní školy. Proto je umístění prodejen a i reklama cílena tak, aby to zasáhlo právě děti.
@lucenka píše:
Miluju bubble tea, ale ne tu obarvenou sra.cku, která si na něj u nás hraje a je úplně jedno, od které je to firmy.
Vždycky se mi líbí překvapení prodávající, že tam nechci žádnou příchuť ani ochucené kuličky. Čistý chutná i klukovi a za něj, ať si kapesné v budoucnu klidně utratí.
prosím tě a co je tedy čisty bubble tea, když nechceš příchuť a kuličky? To si jako za ty peníze kupuješ do kelímku teplý zelený jasmínový čaj?
@terinka4444 píše:černý čaj + smetana (mlíko) + tapiokové kuličky (ty černé velké) + medový/třtinový sirup (ale tím u nás nejspíš nesladí. Hlavně u nás si člověk nemůže říct, jak moc sladký to chce
prosím tě a co je tedy čisty bubble tea, když nechceš příchuť a kuličky? To si jako za ty peníze kupuješ do kelímku teplý zelený jasmínový čaj?
Tohle je zase afera ![]()
Nechapu, to prekvapeni spousty matek, ze ono to neni zdrave
![]()
Na druhou stranu, ja v tom nevidim uplne zlo, kdyz to dite trebas jednou za tyden vypije. Spousta lidi na to nadava a vzapeti da diteti pytlik bonbonu, k svacine Kostiky, do polivky hodi bujon..my to teda nepijem, mela jsem to jednou, i kdyby mi to chutnalo, ty penize za to proste nedam, je to sila.
Ale pokud to nekdo ma rad, tak proc si to proboha sem tam nedoprat, vseho s mirou. Podobne nezdravych veci je spoustu a lidi to konzumujou, vcetne deti.Jen tohle je ted in a na ocich, tak se z toho udelala super afera.
@lucenka píše: černý čaj + smetana (mlíko) + tapiokové kuličky (ty černé velké) + medový/třtinový sirup (ale tím u nás nejspíš nesladí. Hlavně u nás si člověk nemůže říct, jak moc sladký to chce![]()
)
protože jsou daný poměry, jak to má vypadat. Ta smetana co se do toho dává je poměrně, no prostě sušená rádoby smetana v prášku. pravda že mléčný s černým čajem si dává dle statistik 10% lidí, tapioky ještě méně.
@Eemii je to konkurenční boj, obávám se, že na objednávku, čímž se mi pořad, který s tím vyjel dost nechutně zprotvil.
@terinka4444 to si nemyslim, ten porad jde po srajdach vseho druhu