Je to ještě kamarádka?

Anonymní
22.9.16 14:02

Je to ještě kamarádka?

Ahoj, měla jsem nebo vlasně možná ještě mám dobrou kamarádku. Známe se už od dětství a kamarádily jsem se opravdu hodně. V dospělosti, už jsme se nestýkaly tak často, protože se každá z nás přestěhovala a dělí nás už pár desítek kilometrů, ale i tak jsme se sem tam sesly a bylo to fajn. Jenže teď mám pocit, že už to mezi náma není takové jako kdysi. Oslavovaly jsme její narozeniny, donesla jsem ji dárek, šly jsme si někam sednout, vše super. Pak jsem chtěla slavit já, ale bohužel ji do toho něco vlezlo, tak jsem říkala že to nevadí že to můžem oslavit příští víkend, bohužel ani to nevyšlo a třetí termín také ne. Nějaké popřání k narozeninám také neproběhlo, ani formou sms což mě zamrzelo. Když jsem ji naposledy viděla, měla jsem nějaké problémy a potřebovala jsem se vypovídat, jenže ona mi neustále skákala do řeči a chtěla mluvit o sobě, takže jsem chvíli poslouchala jí a pak zas pokračovala já a ona mě nechala mluvit víc než 3 minuty a zase mě přerušovala svýma věcma. Před časem když se s ní rozešel přítel a byla s toho dost špatná, jsem to několikrát probírali a nechala jsem ji vypovídat, ani by mě nenapadlo ji skákat do řeči a mluvit o sobě, když se potřebovala svěřit.
Naposledy jsem se konečně chtěly sejít, protože už jsme se neviděly hodně dlouho ale napsala mi zrovna termín který se mi nehodil, tak jsem ji napsala že tento víkend nemůžu ale že příští mám čas, ať mi dá vědět jak je na tom ona. No a ona už se na to neozvala. Až teď po 2 měsících kdy že budu mít čas? Fakt nevím, dělat jako by nic a sejít se. Mrzí mě to :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21593
22.9.16 14:31

Mas to tezke, naprosto chapu, jak se citis. Je smutne, kdyz kamaradka neopetuje kamaradstvi stejnou merou.

Taky jsem to uz prak krat resila, ale ja jsem horka hlava, takze me rychle dojde trpelivost a kamaradku/kamarada poslu nekam.

Nemusi to tak byt… kdybych se dokazala vice ovladat a byt pragmaticka, mohla bych to pratelstvi brat takove, jake je: spis povrchni, neocekavat podporu, kdyz ji clovek potrebuje a schazet se jenom tehdy, kdyz na to obe strany maji chut.

Samozrejme pro mnohe lidi toto neni pratelstvi. Ale pratelstvi muzou mit ruzne podoby a muzou byt ruzne intenzivni. Clovek povetsinou ma vic nez jednu kamaradku, s nekteryma kamoskama jsme si blizsi, s nekteryma mene… a ano, boli to, kdyz se z byvale dobre kamaradky naraz stane spis povrchni kamaradka a ne kazdy se pres to dokaze prenest. Ja vim, ze ja to nedokazu.

Co se tyka toho, ze te neni ochotna vyslechnout, kdyz te neco trapi a potrebujes si postezovat. Nechci se te nijak dotknout, ale mohlo by byt, ze si mozna stezujes az moc casto? Treba si to neuvedomujes… mohlo by byt?

Opravdu te nechci nijak urazit, ale ja mela kamaradku, s kterou se to v tomto smeru nedalo vydrzet. Stale si na neco stezovala a bylo to uplne ubijejici. Po nejakem case jsem to uz psychicky nedavala a zacala to bojkotovat presne jak ty popisujes, menila jsem tema hovoru, na jeji vecne narikani jsem nereagovala, nebo max „hmmm aha hmmm“… samozrejme me narkla z toho, ze ona me posloucha, kdyz ja mam nejaky problem, ale ja nejsem ochotna poslouchat ji. To ze nase problemy se lisi jak cetnosti vyskytu, tak objektivitou asi pro ni nehraje roli. Uz spolu nekamaradime a co jsem se doslechla, tak ani jeji druha dobra kamaradka se s ni nechce stykat, presne pro ten stejny duvod.

Ted nerikam, ze to je tvuj pripad, vubec te neznam a mozna je tvoje kamaradka proste jenom egoista. To musis posoudit sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.16 14:47

Toto určitě není můj případ, teď jsem měla jeden problém, vetšinou je to ona která má problémy a já ji vždy poslouchám, teď po dost dlouhé době co mě něco trápilo jsem se chtěla vypovídat a ona toto. Většinou jsme řešili jí, protože měla dost komplikované vstahy tak to probíráme. Já mám pohodový vztah tak nebylo nic co by mě trápilo, až teď.
Fakt nevím co si o ní myslet. Začala se scházet s jinou holkou a mám pocit, že se i vymlouvala že nemá čas protože chtěla vyrazit někde s ní. Teď se ozvala, ale nechci hned běžet za ní když ona najednou si udělá čas. Bohužel mám pocit že zase se potřebuje vypovídat. Proto se ozvala.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.16 14:49

Omlouvám se za chyby, píšu v rychlosti :oops: p
Zakl.

• Citovat
  • Upravit
21593
22.9.16 15:13
@Anonymní píše:
Teď se ozvala, ale nechci hned běžet za ní když ona najednou si udělá čas. Bohužel mám pocit že zase se potřebuje vypovídat. Proto se ozvala.
Zakl.

Je to dost dobre mozne. Tak se proste musis rozhodnout, jestli ti tohle stoji za to a kdyz ne, tak ji muzes nenasilne z tveho zivota odstranit tak, ze taky nebudes mit cas.

Takovehle veci so bohuzel stavaji a je to smutne, ale bud silna, protoze lidi jako ona dokazou neskonale z cloveka vysavat energii a to proste nemas zapotrebi. Dej si misto toho scuka radsi s kamaradkou, ktera si te vazi, bude to lepe vyuzity cas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
22.9.16 15:17

Ja si s nej kamaradkami z detstvi / puberty totalne nerozumim, obcas je potkam kdyz jedu k nasim a jdu se segrou vylozene do knajpy na pivo a mame to jako atrakci, tak je tam vsechny potkame a nemam si s nima co rict, jsou mimo… je lepsi nejaky lidi ze zivota proste vypustit a najit si kamarady jinde, me cesta zavedla jinam, proto s nimi nesedim v ty hospode, nebydlim u rodicu, mam jiny predstavy… neres to a najdi si kamosku bliz a lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
22.9.16 15:23

Zažila jsem něco podobného… Když ona něco potřebovala (vypovídat se, poradit, pomoct), vždy jsem jí byla dobrá. Ale když bylo ouvej mě, neměla čas, vymlouvala se. Jednou jsem fakt potřebovala pomoc, vypovídat se a přitom si v hlavě srovnat, co chci - sama jsem to nezvládala, musela jsem to vyslovit nahlas. Omlouvala se, že nemůže. Večer na fb přibyly fotky s jinou kamarádkou, jak si někde popíjejí v baru. Ač v tomhle sociální sítě nemám ráda (že „podporují žárlivost“), tak tenkrát jsem byla vděčná. Zřejmě fotku pak smazala nebo přede mnou skryla, protože už jsem ji pak nenašla.
Od té doby jsme se scházely méně - spíš kvůli mě. Dnes se sejdeme cca 2× ročně a jsou to už jenom takové povrchní plky, nic důležitého jí neříkám a ona už zřejmě pochopila.

Jestli si jsi jistá, že jsi jen její vrba, aniž by jí byla i ona tobě, radím - pryč od ní. Jenom z toho budeš vyčerpaná, s blbou náladou. Za to to nestojí ;)
Poohlédni se po jiné kamarádce a zkus se třeba trochu otevřít nějaké, do které bys moc neřekla, že si „víc sednete“. Mně se to vcelku vyplatilo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
22.9.16 18:08

Neříkala bych jí kamarádka, nazvala bych jí jen známou a na kafe zašla, nicméně brala to jen jako povrchní přátelství. ;-)

Musím teda říct, že z dětství se už s žádnou kamarádkou nebavím, zůstala mi ta ze střední. A pak bývalého sestra, z ní se stala má nejlepší. Pak pár známých, a to je vše, vlastně mi to tak i vyhovuje. Vím, že ony dvě jsou skvělé a ve štychu mě nenechají, nemám potřebu hledání dalších.

• Citovat
  • Upravit
14642
22.9.16 18:18

Různých známých a kamarádek mám mnoho, ale opravdových přátel mám jenom
pár. V nouzi poznáš přítele, a to platí pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39645
22.9.16 20:25
@Padme93 píše:
Neříkala bych jí kamarádka, nazvala bych jí jen známou a na kafe zašla, nicméně brala to jen jako povrchní přátelství. ;-)
@nostress píše:
Různých známých a kamarádek mám mnoho, ale opravdových přátel mám jenom
pár. V nouzi poznáš přítele, a to platí pořád.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová