Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 píše:
Ano, takže nejde o bubble tea a zdraví občanů jako takových, ale o hon na nepravdivou reklamu jedné firmy. Firma, co se nevymlouval aa rovnou řekla, že jsou to srajdy z toho vybruslila. Takže nejde o ten výrobek, protože ten je stejný.
No a? Me prijde v poradku, ze napadli lzivou reklamu
.
@terinka4444 píše:
Právě že nic.
Pak je vsechno h poradku ne? ![]()
@Eemii píše:
No a? Me prijde v poradku, ze napadli lzivou reklamu.
a že třeba nenapadli, že nutella je zdravá pomazánka plná lískových oříšků a mléka s vápníkem, co se má mazat ráno k snídani na chleba
Co jí ak za prachy propagovala Štěpánka Hilgertová
Drtivá většina reklam je lež.
@terinka4444 tak samozrejme. Proste si vybrali tohle, protoze nemuzou zvladnout vsechno ![]()
@Eemii píše:
@terinka4444 tak samozrejme. Proste si vybrali tohle, protoze nemuzou zvladnout vsechno
a nebo se to hodilo
někomu jinému
Nápoj od Bubbleology jsme ochutnali jednou, když to začalo. Původně jsme se tam šli podívat, neb jsme si naivně mysleli, že tam prodávají nějaké barevné superbublifuky /podle těch zkumavec, co mají na báru
/ No ochutnali jsme mandlový umělohmotný hnus. Z těch kuliček jsme se málem pozvraceli… U nás jednou a dost. Holka sama vyhodnotila, že peníze dá radši za čerstvě vylisovaný fresh nápoj z ovoce nebo zeleniny.
Já si bubble tea koupím tak jednou měsíčně a chutná mi a neřeším, jestli je to zdravé nebo ne
@terinka4444 píše:
a že třeba nenapadli, že nutella je zdravá pomazánka plná lískových oříšků a mléka s vápníkem, co se má mazat ráno k snídani na chlebaCo jí ak za prachy propagovala Štěpánka Hilgertová
Drtivá většina reklam je lež.
Tak na Nutelle složení je a jednotlivým složkám se v pořadu věnovali, jako je například nezdravý palmový olej, takže kdo chce, přečte si složení a nekoupí si ho. U bubbleology šlo hlavně o to, že všude hlásali, jak je to jen přírodní a bez cukru a lhali i mamince nemocného dítěte, když chtěla vědět složení.
A pořad se nezabývá jen nezdravými potravinami, ale i nekalými praktikami různých firem.
Já tomu pořadu hrozně fandím, díky němu jsem se dozvěděla spoustu věcí, například, že instantní polívky se teď všude chlubí, jak jsou bez glutamátu a je v tom jen přírodní složení, ale už neříkají, že ten glutamát vznikne po tom, co se to zalije horkou vodou.
@Martina1991 Jak může glutamát vzniknout zalitím horkou vodou?
@terinka4444 píše:
ano, pak ano, je fuk, že bubble tea je srajda všude napříč republikou, jde o firmu, pak ano, Ale pak se míjí účinkem ten pořad, který má být o špatných potravinách, když ve finále koncový spotřebitel řeší firmu a ne ten produkt, takže konkurenční boj.Nicméně, oproti tomu, co běžně konzumujeme, co si běžně kupujeme v našich obchodech, co za chemické věci běžně jíme, jak je chemicky ošetřena všechna zelenina a ovoce, je nějaký bubble tea sem tam úplně šumák, zase taková katastrofa to není oproti jiným potravinám.
Já bych neřekla, že pořad má být o špatných potravinách. Pořad jednak ukazuje špatné potraviny, ale ukazuje taky v řadě dílů obchodní praktiky různých šmejdských firem apod.
A jak už je tady zmíněno, nemůžou se věnovat všem nezdravým potravinám. Já myslím, že je dobře, že se věnují zrovna těm, které jsou aktuálně populární. A rozdíl oproti zmíněné Nutelle je v tom, že tam složení bez problémů najdeš.
@Black Cat https://www.stream.cz/…ne-potraviny koukni od 6:10
@Martina1991 píše:
@Black Cat https://www.stream.cz/…ne-potraviny koukni od 6:10
Dík.
No síla teda! ![]()
Podle me hloupost nemohlo by se to tady v Cr prodavat kdyby to neproslo nejakym limitem jako třeba i v nemecku to delaji ty testy. Cukr ma ted v dnesni době uz kazde piti v sobe. ![]()