Buddy nebo mentorka sólo matce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Buddy / mentorka sólo matce
Milé sólo mamky,
Jsem jedna z Vás a zraje ve mě myšlenka, jestli by třeba některé nepomohl mentoring od jiné “silnější” sólo matky. Dodat kuráž se pustit do odvážnějších cílů (třeba studium), ucházet se o zajímavější pracovní pozice, říci si dobrý plat a podmínky.. Nastavit milníky a s pomocí mentorky / buddy v pozici té “silnější” sólo matky.
Jen abychom si rozuměli, za tímhle postem není skrytý žádný šmejdobyznys alá “prací z domova snadno a rychle milionářem”. Myšlenka je jen a prostě pomoci se vzájemně posouvat dál.
Jen jsem už nějaký ten pátek sólo matkou a vnímám, že mimo spousty překážek a předsudků my ženy, a sólo mamky obzvlášť, máme tendenci se zbytečně podceňovat.
Zároveň tato myšlenka se nerovná udělování hraběcích rad - buddy / mentorka by měla být žena, která realitu sólo mateřství zažila.
Jo a je mi jasné, že tohle není pro každého. Třeba taková sólo mamka v hodně velkém existenčním srabu asi na něco takového nemůže mít kapacitu..
Tak jen budu ráda za názory holek sólo matek, jestli vám tohle přijde reálně zajímavý nebo je to úplně mimo mísu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Úplně mimo mísu to je podle mě. A spousta žen je “chytrých” samo o sobě, i bez toho, že by byly někde označené za mentorku.
A o jejich duševní vyspělosti ani nemluvím. Některé ženy mají tendenci se podceňovat, ale jiné se zase přeceňují a i když to třeba někam dotáhly, tak by si člověk od nich nechtěl nechat v životě radit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
“ Myšlenka je jen a prostě pomoci se vzájemně posouvat dál.” - tedy zaplatit bys za to nechtěla a byl by to jen a prostě tvůj dobročinný projekt?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Jaký smysl má do toho montovat Ukrajince? Zrovna tebe bych jako mentora nechtěla, tímhle ses dost shodila.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Co sem montuješ Ukrajinu, chceš někoho vychovávat? Jsi drzá a bez sociální inteligence. Svoje rozumy si strč do pr-zadele. A určitě za to budeš chtít prachy. Politický kecy si nech od cesty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je umění podporovat v rámci toho, co je pro „svěřence“ reálné.
Snažit se někoho posouvat z pozice „já jsem dokázala xy a každý jiný může taky“ může být zdrcující zkušenost pro nikoho kdo třeba reálně nemůže.
Taky tuším že bys to pojala jako placenou službu.
Když bych čerpala ze svoji zkušenosti-když můžu dávat prachy za koučink jak být lepší samoživitelka, tak na tom nejsem vůbec blbě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Tak hlavně když už, tak profíka, proc by nekdo platil někomu jinému za to, ze se dotyčnému daří dobře a bude se s nim kamarádit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Ano strčím, děkuji žes mě vrátila na zem.. já za nic prachy nechci… nikoho mentorovat nehodlám, na to si netroufám… Politice nerozumím. Jen doufám že ti je po tom tvém příspěvku lépe, já se jdu nad sebou zamyslet, proč jsem ještě píšu/chodím… Slunce v duši!!!
- Citovat
- Upravit