Samoživitelka a hledání zaměstnání

Anonymní
4.6.26 10:30

Samoživitelka a zaměstnání

Zdravím, jsem maminka samoživitelka, starám se o školkové dítě, které má mírnou formu autismu, epilepsii a LMR, jezdím s ním po lékařích atd. Jsem na dítě sama. Mám praxi uklízečky, prodavačky, pracovníka v sociálních službách a mám vystudovaného Bc. sociálního pracovníka. Teď jsem bez zaměstnání a nevím, kde něco sehnat. Hlídání žádné nemám, nikdo dítě nechce hlídat. Dítě je ve školce do 15 hodin. Na úřadě práce mi řekli, že je problém pro maminky s malými dětmi něco sehnat. Dítě je i často nemocné. Auto nemám. Je tu také maminka samoživitelka, která má dítě s handicapem? Jak to zvládáte? I se zaměstnáním? Podotýkám, odešli jsme od muže alkoholika, násilníka. Ten si dítě naštěstí nebere a nestará se o něj.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1265
4.6.26 10:33

Ja ted vazne zvažuju jezdi jako řidič taxi resp Bolt/ Liftago atd. Přizpůsobíš čas svým potřebám. Ale samozrejme to je prace s lidmi. A záleží jestli žiješ v nějakém větším městě, ze se te to vyplatí.
Jinak mě napadá uklid. Take zvažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36034
4.6.26 10:47

Tak asi ideálně najít něco co lze kombinovat s prací z domu, doplnit si vzdělání. Nebo nějaký úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
4.6.26 11:20

Co zkusit zdravotnictvi, doplnit vzdelani v teto oblasti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.26 11:27

Sociální pracovník někde v sociálním zařízení, na domově pro seniory. My máme paní s malým dítětem, má kratší úvazek.. zvláda to v pohodě. A sociálních prac. je tu více, tak není takový problém když je na očr.

• Citovat
  • Upravit
3731
4.6.26 11:32

A co sousedské hlídání? Vzdělání na to máš, mohla by sis k sobě vzít na hlídání 1-3 ditka a podle toho bys dostala peníze od rodičů i od státu a navíc bys byla se svym dítkem. Ale samozřejmě záleží, jak moc je tvé dítko nemocné. Pak mě ještě napadá udělat si nějaký kurz, na asistenta pedagoga, abys byla ve školství a měla výhody prázdnin apod.,nebo sociální pracovnice (na zkrácený úvazek se da celkem najít),nebo si udělat kurz sanitáře, kde se da také najit zkrácený úvazek a určitě bys našla místo, celkem dost se hledají. Nebo si najit kamaradku maminku samozivitelku a pomahat si s hlidanim děti navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101835
4.6.26 12:01
@Anonymní píše: Více

S tim bakalářem bych zkusila nějaký úřad nebo domov pro seniory, tam by nemuseli mit problém ani s nutnym koncem v 15 hodin, ani s OCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
4.6.26 12:50

Zkusila bych to ve školství, buď uklízet nebo asistent.
Já chci mít taky kratší úvazek ( ale je mi jedno dopo/odpo) a jsem v dětské skupince. Jedna učitelka chodí jen dopolední 8-13h. Ale moc peněz za to není, ale furt lepší práce než sociální.

Nebo zkus nabídnout úklid RD a hlídání v okolí. ( To je ale na ŽL)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
4.6.26 12:54

Možná i asistentka u soudu, ovšem platy jsou tam mizerné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
4.6.26 12:56

Co zkusit kurz asistent pedagoga? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
4.6.26 16:12

Zrovna na pozice sociálního pracovníka shání často lidi na kratší úvazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
4.6.26 16:26
@žena_za_pultem píše: Více

S těma se už dláždit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
4.6.26 16:27
@884135 píše: Více

Aha tak to jsem nevěděla :think: já myslela že je to furt aktuální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
4.6.26 16:30

Ono popelit se celý den okolo dětí je taky záhul na psychiku.Mezi dospělými trochu pookřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2124
4.6.26 16:37
@884135 píše: Více

Pravda pravda :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...