Bude mít manžel nárok na paragraf při přítomnosti u porodu?

235
18.8.13 17:36

Bude mít manžel nárok na paragraf

Prosím, je tady někdo, kdo ví, jak to v dnešní době chodí? Zajíma mě zda bude mít manžel nárok na paragraf, nebo si bude muset brát dovolenou na přítomnost k porodu? Někde jsem zaslechla, že je nějaké ošetřovné i po porodě až je žena propuštěna z porodnice domů. Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.8.13 17:38

Má nárok na paragraf (přítomnost u porodu), jinak nic :think: Jinak po porodu nee, protože by Tě nepustili, kdyby ses nedokázala postarat o dítko. Tam je nárok na paragraf jen ve chvíli, kdy je doma další dítě, které je třeba hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
18.8.13 17:38

Na přítomnost u porodu má nárok na neplacené volno.
Na ošetřovné po tvém návratu domů obecně nárok není, to by musel tvůj lékař usoudit, že se z nějakého zdravotního důvodu nemůžeš o dítě starat a pak by ho manželovi vypsal, ale nebývá to časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
18.8.13 17:39

@martina.se Na přítomnost u porodu není nárok na paragraf, pouze na neplacené volno. Plus tedy na placené na dovoz a odvoz z porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
18.8.13 17:41

Děkuji holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
18.8.13 18:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
19.8.13 10:30

Jen pro zajímavost:
Některé společnosti mají benefity, že může být tatínek pár dní po porodu doma. Můj bývalý zaměstnavatel to nedávno taky zavedl - 5 dní po porodu může být tatínek normálně doma a má stejné peníze, jakoby byl v práci. To je hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
21.8.13 15:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat