Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A pusinkoval i tebe? objímal tě? já bych nechtěla aby se ke mě vracel chlap jen kvůli dítěti
Možná si uvědomil, že se zachoval zbaběle, že mít dítě není až taková hrůza, jak si myslel.
Zkus mu dát šanci s malým se vídat, a snad se k sobě vrátíte (pokud budeš ty chtít).
Moc bych Ti to přála
, mít úplnou rodinu je v dnešní době vzácnost.
@ynax to ne, jen jsme si docela mile povídali a zasmáli se spolu jako dlouho ne. On není takový, že by se do všeho hned hrnul. Spíš nevím, co si mám o tom jeho obratu myslet. Už jsem si zvykla, že jsme se synem sami a teď jsem z toho dost rozhozená.
Aachjo s tema chlapama to neni vubec jednoduche. Tezko rict, co se mu ted honi hlavou
. A ted je tady to dilema, jestli tomu dat sanci a pak byt zklamana, kdyz si to po pul roce znovu rozmysli a nebo se drzet dal. Nezavidim ti tuhle situaci. Kazdopadne drz se, ale jednou uz se maleho zrekl, takze jeden vzdycky jen v zajmu sebe a sveho syna.
Ono je vlastne jedno, jak on to myslel, ve finale bude stejne zalezet na tobe- ty bys ho zpet chtela? nebo budes rada, kdyz bude fungovat jako tata pro maleho, ne jako tvuj partner (resp. bude ti to stacit)?
No, možná o tom přemýšlí podle toho, jak se chová. Nechala bych tomu volný průběh, třeba se v brzké době vymáčkne a pokud ne, tak naspon za ty dobré vztahy bych byla ráda. Držím palce ![]()
S ním nikdy nebylo jednoduchý, nikdy nevěděl co chce. Zatím jsem mu řekla, že pokud bude chít syna vidět, nemám s tím problém, ale na druhou stranu nemám dobrý pocit z toho, že by si na něj syn postupně zvykl a on se na to pak vykašlal.
@Zuziky Nevím, jestli bych ho chtěla zpátky. Byla bych ráda, kdyby si k sobě našli cestu. Ráda ho mám pořád, že to ještě není pryč mi došlo, když jsem je viděla spolu, ale je tu dost ALE.
Dobré vztahy jsou fajn, ale ruku na srdce, chtěla bys žít s člověkem, který tě opustil v době, kdys ho nejvíc potřebovala? Mohla bys mu ještě věřit? Pochopila bych, kdyby spanikařil při oznámení tvého těhotenství, ale kdyby chtěl, měl čas si všechno přebrat a ne, že přišel až kdys na něj tlačila.
@Anonymní píše:
S ním nikdy nebylo jednoduchý, nikdy nevěděl co chce. Zatím jsem mu řekla, že pokud bude chít syna vidět, nemám s tím problém, ale na druhou stranu nemám dobrý pocit z toho, že by si na něj syn postupně zvykl a on se na to pak vykašlal.
Tak tohle riskuješ vždycky. Nikde není psáno, že se i jinak spolehlivý partner nezblázní a totálně se na potomky nevybodne
Zkus to brát tak, že pro syna je lepší i pár chvilek s tatínkem a případné zklamání, než vůbec nic.
@kotyk píše:
Tak tohle riskuješ vždycky. Nikde není psáno, že se i jinak spolehlivý partner nezblázní a totálně se na potomky nevybodneZkus to brát tak, že pro syna je lepší i pár chvilek s tatínkem a případné zklamání, než vůbec nic.
Ja by som mozno hlasovala za to, ze je lepsie vobec nic nez sklamanie za sklamanim. Ale ja som sirota, vyrastla som s tym vobec nic - a stastne ![]()
Tak ono je třeba si uvědomit, že je to otec dítěte a teď je už i zapsaný v rodném listě, takže pokud on bude chtít, tak má na styk s dítětem právo, resp. dítě má právo na to vídat svého otce.
To, jak se to vyvine mezi vámi dvěma je druhá věc. Jestli ho máš ráda, tak bych nad ním hůl nelámala. Chlapi (zvlášť ti starší) občas pochopí až, když miminko vidí. Ale to záleží jen na vás dvou.
Pokud by chtel zpatky tak bych mu sanci dala. Jsem za to ze by se to melo zkusit kvuli diteti. Zaslouzi si oba rodice. Ja vyrustala bez otce a je fakt ze jsou chvile kdy mi to chybelo
Otazka je, jestli ho nedojal jen syn…ktereho si,,pujci,, pohraje a vrati zas tobe, aby jsi nebyla zklamana, treba se vratit nechce a kdyz ano chces to? zit ve strachu z jeho nerozhodnosti? zacatek muze byt krasny ale co pak? strach…utekl pred obrovskou zodpovednosti, nechal tehotnou zenu se poprat s osudem, byl by dobrym otcem a partnerem? vstval by k malemu, krmil, prebloval, pomahal by ti s chodem domacnosti? nebo by zase zdrhnul, nebo nedelal nic z toho…jsi silna zena, matka, zvladla si vse sama, jestli by sis po boku nezaslouzila partnera co se neboji odpovednosti a bude s tebou kdy ho budes nejvice potrebovat…ale uvidis jak se to vyvrbi, preji ti aby jsi byla hlavne stastna, spokojena ![]()
Nechávám tomu volný průběh, se synem se chce vidět, ale dál zatím nic řešit nechci. Svým způsobem jsem tahle spokojená.
Ahoj maminky, prosím o radu,
s přítelem jsme se rozešli, když jsem byla těhotná na začátku 4. měsíce, syn byl neplánovaný ale rozhodla jsem se, nechat si ho. Rozchod byl víceméně jen z důvodu těhotenství, přítel další dítě necítil (má syna skoro dospělého). Během těhotenství jsme spolu komunikovali jen minimálně, kvůli penězům. Ani po narození syna se nic nezměnilo, absolutně ho nezajímal, jen mi dal půlku na výbavu a posílal 1000 za měsíc. Až teď v prosinci jsem ex donutila ( po několika hádkách) zajít na Matriku aby se zapsal do RL syna. (Synovi jsou 3 měsíce). Od té doby je jako vyměněný. Na Matrice viděl syna poprvé, ale jen spícího. O pár dní později mi přišla sms k Vánocům, také že zvyšuje alimenty a že je syn nádherný. A ani ne o týden volal, že by chtěl syna ukázat rodičům. Setkání proběhlo v pohodě, s ex jsme si docela příjemně popovídali jako už dlouho ne, se synem se vyblbnul. Druhý den jsme se náhodně potkali na jedné akci, kde se syna automaticky ujal, hráli si spolu a i my dva jsme spolu komunikovali pěkně. Než jsme odcházeli, dal synovi pusinku, prý aby se mu dobře spinkalo.. Pak mi volala známá, že večer byl s nima v hospodě a byl jako vyměněný, s dobrou náladou, usměvavý, prý ho takhle dlouho neviděli. Co by jste si o tom myslely? Jsem z toho trošku mimo, že tak rychle obránil, nevím, co si o tom mám myslet.