Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A proto se spinalu uz bojim i..mam z toho neskutecny strach
@ka2ka píše:
Jakou jsi měla reakci?
Behem 10 minut klesl tlak a skolabovala jsem…vr zprave bylo reakce na spinal ![]()
@Anonymní píše:
Behem 10 minut klesl tlak a skolabovala jsem…vr zprave bylo reakce na spinal
neriskovala bych ![]()
Jdeš na císaře? Já měla spinál dvakrát a jednou epidurál, a to poslední bylo nejlepší. Ne v každé porodnici ale udělají oboje, většinou má doktor svou oblíbenou metodu. Jinak se spinálem jsem měla potíže už při napichování, s epidurálem vůbec. No a tlak záleží na anesteziologovi. Když řekneš, že ti padá tlak, bude nachystanej a píchne ti víc nějaké té látky dřív, než to uvidí na přístroji… ono třeba při vyndávání hlavičky určitě trochu klesne, protože to je velký zásah tu hlavičku páčit ven. A jestli na to trpíš, tak obzvlášť. Ale za sebe můžu říct, že ten třetí porod, tj. epidurál + zkušená pečlivá anestezioložka, byl bez problémů.
DODATEK: do celkové bych nešla, jedna paní měla celkovou z důvodu obezity a nemožnosti napíchnutí zad, ale miminko pak měla několik dní v inkubátoru, protože se přispalo ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Jasna otazka..bude se opakovat reakce na latku..zvazuji..celkova nebo spinal ale gyn mi rikal ze pokud byla reakce mam to rict a spis se priklonit k celkove aby se reakci predeslo