Bude vůbec někdy mluvit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
346
24.9.15 13:17

*

Aspagi to tady asi nevyřešíme.

Jen si přiznejme upřímně:

tříleté dítě mnohdy zvládne říct básničku, zazpívat písničku a odvyprávět pohádku. To je takový ten tabulkový standard. Klade otázky, včetně otázky „proč“. A tak dále…

Já to dávala v roce a půl.

No a já mám dítě, které zvládá veškeré barvy včetně všech odstínů a také naprosto neomylně veškeré samohlásky a teď i některé souhlásky ve 4 letech.

A je to dysfatik, zítra si jdeme do SPC pro IVP do školky.

Ber to tak, že se opravdu asi neděje nic hrozného, to dítě půjde dopředu, to je jasné, jen nějakým svým vlastním tempem, které těžko kdo nyní odhadne.

A na nás je, mu to vše ulehčit, jak jen je to možné. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
24.9.15 17:14

@Žirafa22 nevim vo jsou zkratky spc a ivp :oops: ale samozrejme ze se mu to budu snazit ulehcit co nejvic vyzadam si ty zadanky v rijnu u doktorky..hlavne toho logopeda a psychologa I kdyz teda nevim jak tam zvladne byt sam s cizy osobou pochybuju ze bude spolupracovat on je hysterickej potom a stydlivej tak aby mi ho psycholog nevratil se slovy pridte priste nespolupracuje jako zubar kdyz se mel mrknout na uzdicku :roll: jinak dysfaxie vdusledku ceho to vznika to je geneticky?? mate v rodine neco takoveho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
24.9.15 18:36
@aspagi píše:
@Žirafa22 nevim vo jsou zkratky spc a ivp :oops: ale samozrejme ze se mu to budu snazit ulehcit co nejvic vyzadam si ty zadanky v rijnu u doktorky..hlavne toho logopeda a psychologa I kdyz teda nevim jak tam zvladne byt sam s cizy osobou pochybuju ze bude spolupracovat on je hysterickej potom a stydlivej tak aby mi ho psycholog nevratil se slovy pridte priste nespolupracuje jako zubar kdyz se mel mrknout na uzdicku :roll: jinak dysfaxie vdusledku ceho to vznika to je geneticky?? mate v rodine neco takoveho?

SPC - speciální pedagogické centrum
IVP - individuální výukový plán

Hledej psychologa, kde budeš s ním. Ela by sama nikam nešla. K logopedce chodím taktéž s ní. Aspoň vidím, co s ní přesně dělá a v čem má Ela ještě mezery.
Proč vzniká dysfázie? To nikdo pořádně neví. Těžký porod, těžký těhotenství, částečně genetika. Je to hodně podobný jako u autíků. Taky se spekuluje nad vlivem očkování. Setkala jsem se s hodně maminkama dětí, který špatně reagovaly na některý očkování, buď Hexu nebo Priorix. Většina změn v chování dětí, který se do tý doby vyvíjely celkem normálně, nastála v 18ti měsících. Dává se to souvislosti s Priorixem. Já si myslím, že to přímo asi nezpůsobuje očko, ale pokud má dítě v rodině nějakou genetickou zátěž, tak to může být spouštěčem. My v rodině bohužel něco podobnýho z matčiny strany máme :roll:. Takže to asi svojí roli sehrálo. A je pravda, že se pak Ela skutečně změnila. Byla i předtím náročný mimino, ale kolem toho roka, roka a půl se chovala už celkem v pohodě, brzo chodila, ukazovala, začínala mluvit, jezdila v roce a půl na koloodrážedle. jemná motorika taky v pohodě a pak najednou jsem si ve dvou letech uvědomila, že vlastně skoro nemluví. Je strašně vzteklá, začala nesnášet lidi a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí